Германия ще стане по-строга и по-трудно ще дава гражданство

Законът се прицелва в онези, които са се регистрирали с фалшиви имена
19 апр 2020 11:30, Нели Христова
52
Германия ще стане по-строга и по-трудно ще дава гражданство
Снимка: БГНЕС

Как се получава германско гражданство? Едно от условията е да живеете в страната поне от осем години. Но германското правителство сега затяга процедурата и въвежда и нови изисквания, съобщи DW.

Ето какви:

Имигрантите, които при пристигането си в Германия са се регистрирали под фалшиви имена или са скрили истинския си произход ще получават по-трудно гражданство. Това предвижда законопроект на германското вътрешно министерство.

За да може един чужденец да кандидатства за германско гражданство, той трябва да е живял поне осем години във Федералната република. Времето, през което той е пребивавал под фалшива самоличност, няма да се смята. "В противен случай се създават стимули за нарушаване на закона", се казва в обосновката на законопроекта.

Причините за укриване на идентичност са много. Когато страната по произход е неясна например, депортацията е почти невъзможна. Освен това имигрантите имат различен шанс за получаване на убежище в зависимост от това държавата, от която идват.

Законопроектът предлага имигрантите с фалшиви самоличности да не получават право на пребиваване - нито временно, нито постоянно. Тези два документа са сред изискванията за получаване на гражданство.

Нови правила и за децата

Досега децата на двама родители, които пребивават в Германия с чуждестранно или неясно гражданство, получаваха германски паспорт при раждането, ако поне един от родителите е в Германия от повече от осем години. Новият законопроект предвижда децата да губят германското си гражданство, ако се докаже, че някой от родителите е пребивавал в страната под фалшива самоличност. Тази мярка ще важи само за деца до 5-годишна възраст. Изключение ще се прави за децата, които имат родител, който е германски гражданин, както и за тези, които биха станали апатриди, т.е. без никакво гражданство, ако им бъде отнето германското.

Предвидено е също така хората, които получават убежище или закрила според Женевската конвенция за бежанците, да губят правото на повече от едно гражданство. Това засяга около една четвърт от всички кандидатстващи за убежище в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Късно е либе за китка, напълниха се с ***, живели в пещери и в 8-9 век като мислене, сега се сетиха да затягат положението, халал да са им както се казва ;) !!!
39
0
 
6
 
! Отговори
Додо преди 4 години
През 1945г. Германия дефакто спря да съществува като независим субект както на суверенитет, така и на международното право. Наричаното в момента Германия е остатъчна, прокси-територия на Тел Авив и Вашингтон.
38
0
 
9
 
! Отговори
комитата преди 4 години
след дъжд качулка до 20 години половината и население ще са пришълци
37
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Хм,а ***,ще си остане,в ***,и ще пее патиотични песни.
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много българи имат вече немско гражданство в Германия , пише си на немски е съответните германски Институции как се получава немско граждабство
35
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да в Германия е лошо, за тези без немски език, без профвсия, за тези които ги мързи и са свикнали само да мрънкат, за тези които не спазват правилата. Незнам какво пречат по голямата част от бежанците работят, учат не пречат. Културните различия ги има и поняка ме дразнят, но светът е шарен , хпра всякакви. Хора които са се установили трайно в Германия със семейството си, не виждам как и какво може да ги накара да се върнат в България.
34
3
 
16
 
! Отговори
Хм преди 4 години
След 10 години Мюмюн ще раздава гражданството на Германистан.
33
2
 
23
 
! Отговори
Max преди 4 години
След дъжд качулка!Меркел на съд заради изнасилените момичета в Германия.Трябва да си получи заслуженото!
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сетила са Мара кога да се побара бебето ги пуска ли пуска ро...м...ите ся като се развъдиха и източвате социалните се чуди кво да ги прави
31
3
 
10
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
До Христо ХристовИце много си зле брат. На Урсула и гледах изказването на живо.Първо Орбан не пeе въобще в Европейския хор. Второ, Курц като съседна територия на Бавария споделя вижданията на хардлайнерите от CSU-политическите партньори на CDU- партията на Меркел ,a Mеркел отдавна вече не пее в хора. Айде сети се защо Фронтекс вече не спасява мигранти, а напротив заедно с гърците ги отблъскват по всячески начин...
30
4
 
39
 
! Отговори
Крамер преди 4 години
Ахахахахахахахахахаха .... ХАХАХАХАХА!Швабен зи дойч?И да дава, и да не дава германско гражданство, няма значение вече.Никой не иска да става германец. Хората си правят гетата, гетата порастват, германките забременяват от Ахмед или Абди, понякога и от двамата, германците стават все по меки и ***. И така германия се превръща в всичко друго но не и в ... Германия. Ауфидерзен ако *** разбирате!!
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо ще трябва да се отърват от колонизатора. До тогава ще им влизат навлеци колкото искат
28
3
 
36
 
! Отговори
77 преди 4 години
Пак заблуда на собственото си население. Няма ли да дават лесно гражданство хахаха.Че кой арабин или африканец се интересува от гражданство. В Арабския свят и в Африка и децата вече научиха, че влезеш ли в Германия оставаш за винаги. Има покрив лекар пари и децки даже.И никой няма да те върне.Не зависимо как си влязал. Като се оставиш да те "спасят" в морето, или да те вземат със самолет от лагер.С документ или без ,няма никакво значение.Оставяш цял живот.
27
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сетила се Мара да се побара!
26
0
 
9
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Съвсем правилно решение! Иначе тази година се навършват 5 години от 2015, когато в страната дойде този 1 милион и щеше да стане страшно. Дано до още 3 години конфликтът в Сирия да е приключил!
25
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обмирисали *** ще получават ли гражданство?
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евреите казват какво става в Германия
23
1
 
4
 
! Отговори
МХМ преди 4 години
До пецата.Те и не размитат за теб, бъди сигурен
22
1
 
21
 
! Отговори
Светозар преди 4 години
С други думи нищо ново няма да се предприеме. Просто малко ала - бала локуми, за пред немската публика. Всичко продължава постарому.
21
0
 
2
 
! Отговори
Вирус преди 4 години
Стоманената буря рано или късно ще се стовари върху ***.