Ryanair няма да лети, ако се въведе социална дистанция в самолетите

Шефът на компанията нарече мерките "идиотски"
23 апр 2020 13:48, Нели Христова
30
Ryanair няма да лети, ако се въведе социална дистанция в самолетите
Снимка: БГНЕС

Шефът на нискобюджетната авиокомпания Ryanair заплаши, че самолетите му няма да се върнат във въздуха, ако компанията бъде принудена да оставя средните седалки празни, за да се съобрази с "идиотски правила за дистанция".

Още по темата

Майкъл О'лиъри заяви, че блокирането на средните седалки е "безумие" и няма да има никакъв ефект. Компанията му Ryanair процъфтява главно заради евтините си билети и пълните полети. Но ако авиокомпаниите бъдат задължени да не продават всички места в самолетите, то бизнес моделът на Ryanair ще бъде застрашен.

О'лиъри е предупредил и правителството на Ирландия, че ако подобна мярка бъде въведена "или то ще плаща за средните седалки, или самолетите няма да летят".

"Не можем да печелим със самолети, пълни на 66%. Дори и да го направим, празната седалка не предлага никаква социална дистанция, това е идиотска идея, с която няма да постигнем нищо", заявява Майкъл О'лиъри пред Financial Times.

Загубите, които авиокомпаниите претърпяват заради COVID-19 са огромни. Ако подобни мерки бъдат взети и в бъдеще, то това би означавало край на евтините полети, а цените може да скочат с близо 50%.

Но докато едни компании са съгласни, че могат да въведат такива мерки за кратък период от време, О'лиъри категорично отказва и заявява, че трябва да се вземе пример от Азия, която не оставя празни седалки, но принуждава пътниците да носят маски и проверява температурата им на летищата.

152 милиона души са летели със самолети на Ryanair. Това поставя компанията на върха на класацията и дава на О'лиъри голяма възможност да се противопостави на идеята за дистанция. Бизнесменът е категоричен, че компанията му ще се върне към нормален режим на работа до лятото на 2021 година, прогноза, доста по-оптимистична от тази на неговите конкуренти. Той също така твърди, че неговите самолети ще могат да поемат и пътниците от авиокомпаниите, които ще фалират заради COVID-19.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
7
 
! Отговори
546 преди 4 години
Абсолютно е така, както е написан по-долния коментар - няма самолет, който да е на 100.00% херметически запечатан с 0 въздух навън и 0 въздух навътре. От двигателите идва т.нар. "bleed air", част от който се хваща и директно вкарва в кабината, за налягане и за обновяване със свеж въздух. Другата част от този "bleed air" си отива при двигателите, за нормалната им работа и процеса на горене. Има в същото време малки клапани на много места, изпускащи въздух постоянно, иначе би се пръснал самолета.
24
3
 
8
 
! Отговори
@22 преди 4 години
Не е затворена циркулацията в самолета - въздух се вкарва от двигателите, въздух изтича отвсякъде. Самолетът е херметично затворен, но не е идеално затворен. Така че не си съвсем прав. Плюс това може да се направи много за да се подобри качеството на циркулиращия въздух - инсталиране на филтри, някакви видове обеззаразяване. Би трябвало индустрията вместо да реве, да хване да измисли добри методи за дезинфекция, ако иска отново да лети. Иначе им е спукана работата за много дълго.
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е, правилото е идиотско. не можеш да натъпчеш 100 човека в консерва и да очакваш, че няма да има проблем ако седят на една ръка разстояние.Но пък от друга гледна точка Райън Еър са най-големите *** от лоукост компаниите, така че, ако не се върнат в този бизнес няма изобщо да ми е жал за тях.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно е, че празната средна седалка няма да помогне при самолетите. Обаче от друга страна Олиъри би трябвало да си мълчи и да се моли да пуснат самолетите да летят. Защото в момента авиокомпаниите търпят такива нечовешки загуби, че не е истина. Да не говорим, че пилотите трябва да летят определен брой часове на 3 месеца, а трите месеца наближават много бързо. И тогава няма да имат и пилоти и инструктори, които да ги проверят и самолетите ще трябва да се зазимяват и изобщо не е истина.
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не беше толкова отдавна когато в самолети се пушеше и после ги направиха с места за пушачи и места за непушачи. пълен смех. как ги разделяха тогава
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тива е хипер смешно! Социална дистанция в самолета... явно някое ЕС гуру е изплющяло подобна простотия! В самолета има затворена циркулация на въздуха! Точка! Ама точка! Под точка разбирайте точка! Само едни булю булю птици биха казали подобна тъпня
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** както винаги разбира от всичко,почнете да мислите с главите си а не с някои други части на тялото и да вярвате на всичко което ви казват. Човека е напълно прав,това че няма да има човек на средната седалка не решава проблема. Въздуха който се върти в самолета е един и същи и дори един болен да има е достатъчно да зарази другите. А иначе този цирк ще свърши когато голяма част от големите компании откажат да се спазват подобни изисквания защото няма как да им се противопоставят.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като пътуваш в транспорт за социално слаби (БДЖ), лукс ли очакваш?
17
4
 
11
 
! Отговори
морков преди 4 години
преди 7,8 г. пътувах с влак от софия до павликени, 170км горе долу, 3,5 часа. Прав стоях 3 часа и 2 часа не съм дишал, невероятна мизерия и на никой не му правеше впечатление. Скотска работа
16
3
 
21
 
! Отговори
Bond преди 4 години
Ами прав е шефа за социалната дистанция. Това, че някой седи до теб на 65 см. дистанция едва ли ще те предпази от каквито и да е зарази...особено пък в самолет
15
6
 
14
 
! Отговори
морков преди 4 години
най мизерната компания в света е БДЖ
14
5
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА Е ТУК преди 4 години
най мизерната компания в СВЕТА да затваря и да ги режат за желязо вътре смърди на мухъл
13
6
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА Е ТУК преди 4 години
най мизерната компания в СВЕТА да затваря и да ги режат за желязо вътре смърди на мухъл
12
4
 
17
 
! Отговори
сопол преди 4 години
когато разликата в билета ми е 150 евро за 3 часа полет и прав ще стоя. 150 евро да стоиш 3 часа прав, който не може да плаща. Дай сега и да не ползвам метрото щото няма седящи места, да чакам на перона докато дойде празна мотрица в 11 вечерта, а ? *** до вчера на каруцата, от има няма 20 г подгряващи седалки, масажи и т.н. Да въ у новобогаташите
11
3
 
8
 
! Отговори
ко40 преди 4 години
за теб специално ще има правостоящи и за още по евтино няма да се каца, ще се скача, парашута се плаща допълнително. Неумитник ***. Къде пише че трябва да летиш с дадена компания бе, прозтьо. Не е задължително
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако питате ОЛиъри, най-удачно за него ще бъде да се махнат всички седалки и пътниците да стоят прави, а пък карго отсека да се префасонира на първи етаж и там да са клекнали.И тогава вече господина може да пусне билети на цената НС маршрутката.Найс, а!
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - Просто цените на билетите трябва да се увеличат.Не става. Те нямат такъв бизнес модел. Таймслотовете им са в малките часове на денонощието, излитат и кацат от "екзотични" локации. Цялата им схема е изграждана на базата на "ниски цени - изтърпяващо се качество на услугата". Авиокомпании с цени, които отговарят на качеството им има, те са с традиции в бранша, за нова компания там място липсва.А и няма логика в такова разделяне, ако смисълът е да не се заразяват.
8
11
 
6
 
! Отговори
Really?! преди 4 години
Тоест нека народа да се заразява, но ние да правим пари от това. 🙄
7
4
 
7
 
! Отговори
ко40 преди 4 години
и до другият пидирастник, няма само раян на пазара, лети си с търкиш и ще има място за големийо ти г ъ з
6
3
 
2
 
! Отговори
Ko40 преди 4 години
150 милиона летят и макяти