Рекорд: Руски космически кораб стигна за 3,20 ч. до МКС

Изстрелян е в чест на 75 г. от победата над нацистка Германия
25 апр 2020 12:56, Елка Василева
267
Рекорд: Руски космически кораб стигна за 3,20 ч. до МКС
Снимка: архив, БГНЕС

Руският космически кораб "Прогрес МС - 14" измина за рекордно краткото време от 3 часа и 20 минути разстоянието от Земята до Международната космическа станция (МКС), предадоха Франс прес и ТАСС.

Това написа на страницата си в Тwitter генералният директор на руската космическа агенция "Роскосмос" Дмитрий Рогозин.

Корабът бе изстрелян тази нощ в 01:51 ч. по Гринуич с ракета "Союз 2.1а" от космодрума Байконур в Казахстан.

От "Роскосмос" заявиха, че изстрелването на "Прогрес МС-14" е в чест на 75-ата годишнина от победата над нацистка Германия във Втората световна война, която Русия ще отбележи на 9 май, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

На борда на достигналия МКС кораб има гориво, вода и оборудване, необходимо за научни изследвания, храна, дрехи и лекарства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АзОткровено демонстрираш вехто-библейска свещена пpocтoтa. Върни се на коментар 36, който може би ще те накара да се замислиш и да потърсиш информация, за да не се излагаш следващия път.
135
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 1991 г. си купих от руски магазин в СССР автоматична пералня "Вятка". Тиха със страхотен баланс. Много години работи безотказно като швейцарски часовник. Сега ползвам "Уйрпуул". Не е лоша, но руската "Вятка" беше истински класна.
134
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До @ТИ да си жив/а,мани *** мен!
133
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците вече се радват само на достигане до МКС !
132
4
 
5
 
! Отговори
@ преди 4 години
До ПроСоТоПак те сведох до теория на конспирациите. Нищо не става от теб. :)
131
5
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименабе ти не видяли,че "пилотирана мисия" Е В КАВИЧКИ?!?!Янките са "стъпили на Луната",но..НА КУКУВО ЛЯТО!!!!Има толкова ДОКАЗАТЕЛСТВА за това,че "Едната малка човешка стъпка и голем скок за човечеството" Е МЕНТЕ-СНИМАНО И РЕЖИСИРАНО от самата наса,че само наистина ОГРАНИЧЕНИ в познанията си същества биха могли да поддържата тезата "Янки ходи по Луната".
130
17
 
8
 
! Отговори
До Руснаците преди 4 години
Когато направите една пералня ми се обадете
129
5
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
м/у другото,само за последно,обещавам:-Колцина от вас са чували за това "чудо" "Логаритмична линийка"?-Това бяха линиики с "плъзгач" и нанесени чертички,с които ОСНОВНО СЕ ПРАВЕХА ИЗЧИСЛЕНИЯТА ПО ОНОВА ВРЕМЕ!!!!!!!!"Компютрите" бяха ОСНОВНО "автоматизирани системи за контрол"..-С лампи,феритни памети,по-късно "ттл елементи" и запаметяващи дискове (каквито и ние произвеждахме по времето на "дивия социализъм")..Изобщо,ниво "Флийнстоун".Та за такива ЧУТОВНИ постижения просто нямаше възможнос
128
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоСамо се закопаваш по-дълбоко и по-дълбоко. Значи, американците с тогавашната техника успяха да стигнат до луната с хора, а пияндурниците и със сегашната не са. Още, явно, че тва че американците са летели тогава дотам еднозначно и безспорно показва, че ако решат не могат да го направят пак. Отново за разлика от пияндурниците, които от 40 години правят едни и също и единственото с което се тупат в гърдите е, че са стигнали по-бързо (не, че някой е гледал дали това е вярно де) до ИСС.
127
6
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименда,"Аполо" беше "пилотирана мисия" преди...колко?..-ПОЛОВИН ВЕК?-С "възможностите" на "ракетата ,техниката и компютрите на Флийнстоун"...."Хилядолетния Сокол" също имаше пилотирана мисия до "Звездата на Смъртта"..При това "В една далечна,далечна галактика"....Но да оставим това.Възниква въпроса:-АКО НАИСТИНА Щатите са имали възможност за пилотирани мисии ПРЕДИ ПОЛОВИН ВЕК,когато..поне компютрите им са били с размер на стая,ЗАЩО СЕГА РАЗЧИТАТ НА РУСКАТА "допотопна " техника?
126
2
 
11
 
! Отговори
До 140 преди 4 години
Относно полетите до Луната през 70-те. Един единствен въпрос. Защо прословутата ракетата на Фон Браун - Сатурн /най-мощната, в2/ не я използваха по време на Студената война, а и сега нямат чертежи за НЕЯ?
125
11
 
8
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Руски космически кораб с руска технология от 70-те долетя до МКС за рекордно кратко време.Коментари по темата?
124
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоАз в повечето време изобщо не те коментирам моето момче, защото оставям и други да се позабавляват. Ето, сега ще оставя човека към който си се изрепчил са "пилотираните" мисии да ти напомни, че Аполо, за която вече ти говори Е пилотирана мисия и то в множество издания. Нещо неповторено и до ден днешен от пияндурниците.
123
4
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До @О!.."Хората които не знаят, но имат природна интелигентност, поне разбират кога трябва да си мълчат"Значи това е причината ТИ да си мълчиш и да не се влачиш след всеки мой коментар като булонка ?
122
5
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Нашенецабе ВАШЕНЕЦ,тоя "един специалистин" говори за постиженията на НАСА във ПИЛОТИРАНИТЕ мисии!!!!Никой не отрича,че в автоматичните мисии,разни Марсоходи,Луноходи,..а,пардон!-Лунохода беше на рашъните,..космическите телескопи,"Дийп спейс" трафици ,СА "1"!!!НИКОЙ НЕ ОТРИЧА!..-Но думата е за ПИЛОТИРАНИТЕ мисии ,а в тях ,поне за сега,по-добри от руснаците НЯМА!..Те това е!А то е "Толкоз просто и логично"..
121
4
 
3
 
! Отговори
@ преди 4 години
До ПроСоТоТи нямаш никакъв житейски опит, моето момче, и спрямо много по-скромни люде от мен. Подсказва ти се оттук оттам белкиим се сетиш колко си неадекватен с твоето войнстващо невежество, но си прекалено простичък, за да го разбереш. Затова ти казах, че ставаш само за майтап. Хората които не знаят, но имат природна интелигентност, поне разбират кога трябва да си мълчат. При теб такова нещо няма.
120
4
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименосвен това има едно понятие "Житейски опит",но явно при теб липсва тая "опция"..
119
5
 
6
 
! Отговори
Нашенец преди 4 години
Тук един " специалист" просото ,или нещо такова пише "компетентно" ,че върховото постижение на НАСА. били совалките ,което не е точно така ! На първо място е програмата Аполо ,което и сега се счита за фантастично. постижение ! Ами апаратите за ,изследване на далечния Космос за какво ги имате ? Всеки ,който има техническо образование, и следи космическите полети знае ,че потенциалът на USA е голям ,особено в микропроцесорната технология ,така ,че внимавайте с бързите "оценки" !
118
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименопити има не само да са напънеш да прескочиш локва,"смартчовеко"!
117
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТо"опита ми"Твоя какво?