Папата предупреди вярващите да внимават по време на литургии

Църквите в Европа започват да отварят
17 май 2020 20:20, Нели Христова
9
Папата предупреди вярващите да внимават по време на литургии
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск призова вярващите да внимават и да следват разпоредбите, насочени към сдържане на разпространението на коронавируса, когато участват в религиозни служби, предаде ДПА, цитирана от БТА. В някои страни литургийните служби с вярващи започнаха отново, докато в други това все още се обмисля.

Моля ви, нека следваме указанията, които ни се дават, за да защитим здравето на всички, призова Светият отец в разпространено комюнике.В Италия религиозни служби ще могат да се провеждат от утре, но гражданите са призовани да спазват социална дистанция, за да предотвратят разпространението на вируса.

Очаква се папата да отслужи литургия в базиликата "Свети Петър" утре в чест на Йоан Павел Втори, от чието рождение ще се навършат 100 години. Службата обаче ще бъде при закрити врата, с присъствието само на няколко свещеници.Площад "Свети Петър" и базиликата са затворени от избухването на пандемията в началото на март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен номер 6Да си ***, ама колко да си ***? Поне не го показвай толкова явно - писали са ти - на човек от населението, per capita, ама ти пак ревеш - то едно *** ще изчисли, че ако не е на човек от населението ония имат 100 пъти повече заболели и 300 пъти повече умрели.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мишките дето си затвориха храмовете за Великден спокойно може да не ги отварят и да си останат виртуални, също и техните братя дето ги затвориха за Рамазана. И едните и другите показаха колко всъщност вярват в Бог.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДодоНе всичко ,което пускат в нета е вярно,винаги се съмнявай в изложената информация, защото не знаеш кой и с каква цел я разпостранява!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПравославенВ Италия са над 60 милиона жители,а ние сме седем,какво сравняваш?Сравни на глава на населението.В италия имат и доста бежанци,вероятно нерегестрирани.
3
0
 
3
 
! Отговори
Православен преди 3 години
Ересиархът Франциск трябва да се засрами от малодушието си.Със затворени за най-светлия християнски празник Великден църкви поради диктата на масоно-сатанинската европейска власт в Италия има 225 ХИЛЯДИ заразени и 32 ХИЛЯДИ мъртви от коронавируса.В България с отворени църкви имаме 2 200 заразени и 108 починали, т.е. 10 ПЪТИ по-малко зараза и смърт на човек от населението.Обаче ересиархът не вярва в Бога и продължава да предупреждава вярващите да не ходят на църква!
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко и нашите попове постъпиха най-правилно. Не застанаха на пътя на вярващите към Бога, не затвориха църквите и оставиха всеки индивидуално да реши как да постъпи. Защото връзката ни с Бога е ИНДИВИДУАЛНА. Не съм много религиозен, но се гордея, че съм православен. Православието е най-близко до оригиналната християнска идея.
1
4
 
4
 
! Отговори
Blue of light преди 3 години
Папата е разумен в призива си.Не бива да се постъпва безотговорно с намерението Господ да ни пази.Защото писано е "Няма да изкусиш Господа Своя Бог".Даден ни е разум чрез който да се пазим от беди.