Дрогиран шофьор без книжка арестуван след гонка в Русе

Срещу него има бързо производство за 5 нарушения
28 май 2020 22:45, Красимир Ангелов
14
Дрогиран шофьор без книжка арестуван след гонка в Русе
Снимка: БГНЕС

Русенската полиция е арестувала системен нарушител на пътя, като срещу него е образувано бързо производство за общо пет престъпления, съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

Случаят е от сряда. Около 15.30 часа на бул. "Гоце Делчев" в Русе полицейски екип засича джип "БМВ-Х5" с русенска регистрация, чийто шофьор бил познайник на униформените, тъй като нямал книжка.

Патрулният наряд подал звуков и светлинен сигнал, но водачът не спрял. Полицаите последвали джипа, като уведомили и други свои дежурни колеги. Така няколко полицейски екипа преследвали джипа, който се движел рисково в града.

След това нарушителят се отправил по главния път в посока Варна. Униформените открили джипа в нива в местността Караач. Когато шофьорът видял полицаите, изоставил колата и побягнал, но бил арестуван.

При проверката било установено, че 33-годишният русенец никога не е имал шофьорска книжка, а е управлявал автомобила в едногодишен срок от наказанието му за управление без необходимия документ. Отделно, регистрационните табели на "БМВ"-то, което не е регистрирано в България, били издадени за друго превозно средство.

Шофьорът бил изпробван за употреба на алкохол и наркотици, като уредът отчел положителен резултат за канабис и метамфетамин. Издаден му е талон за медицинско изследване, но пред лекар в болницата отказал да даде проби за химически анализ.

Мъжът е задържан за 24 часа, като работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Димов преди 3 години
Освен всичко, което е написано, от статията става ясно, че няколко екипа с патрулки са го гонили и изпуснали. А после някак да открили къде се е маскирал. Добре че да имали късмет :)
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По публикацията работи: К р а с и м и р А н г е л о вСтатията копира а имената на заловения Шофьор не можа да копираш.........хаха
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По публикацията работи: Красимир АнгеловСтатията копира а имената на заловения Шофьор не можа да копираш.........хаха
4
3
 
4
 
! Отговори
Репичка преди 3 години
Нормално. Хунски ценности
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цървуля няма спиране дивото зове
2
0
 
17
 
! Отговори
ЧенгелЧо преди 3 години
Никога не е имал книжка и се надрусал с третокачествена дрога .... значи за цвета на задържания няма нужда да питаме . Ще го пуснат. А обвинението му ще го добавят към дългия му списък с предишни провинения . Задържането е влязло в статистиката , присъства в новините като заловен от полицията . Вече са похвалили пред строя ченнгетата дето са го гонили. Какво още ?
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
айде бе