В кризата: Германия намалява ДДС до 16%

Мярката ще е временна и ще действа от 1 юли до 31 декември
8
В кризата: Германия намалява ДДС до 16%
Снимка: flickr

Германия ще намали общото ДДС с 3% и така ставката пада до 16%, предадоха световните агенции.

Мярката ще е временна и ще действа от 1 юли до 31 декември тази година. Идеята е да се стимулира потреблението, но това ще струва 20 млрд. евро на бюджета на страната.

Освен това правителството е постигнало консенсус и за нова помощ помощ за семействата.

С нея родителите ще получат по 300 евро на дете, което ще е част от пакета за икономически стимули на стойност 130 млрд. евро.

В някои сфери обаче предстои данъците да бъдат увеличени. Нов проектозакон предвижда от 2021 г. новите автомобили с по-високи емисии на въглероден двуокис да се облагат с по-големи данъци от тези с по-ниски емисии, пише "Монитор".

Финансовият министър на страната Олаф Шолц коментира, че целта е да се намали броят на колите, замърсяващи околната среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тия немцои видеха че братока Бойко Методиев Борисов ни свали цените на храните, свали ДДС на 2 % на тока парното водата дигна ни пенсиите на 1000 евро заплатите на 5 000 евро и те да не останат назад веднага дадоха по 300 евро на немцойче. Аре стига бе немцоите оти копирате от Братока Бойко Методиев Борисов. Не копирайте бе измислете нещо ваше не копирайте. Братока е умен затова ги измисля тия евтинии. Он гледа за народо колко може по бръже да преядат и да умрат от кюфтаци и пръжоли.
7
0
 
8
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Едно време си беше толкова, 16% на всичко, после го вдигнаха на 19%.Номер 5 е прав, то и сега цените в България са по-високи, особено на храната в супермаркетите, става въпрос за една и съща марка с един и същ грамаж.
6
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Борисов? Нещо за Германия да кажеш? Ние кога?
5
0
 
8
 
! Отговори
kaputt преди 3 години
Ако продължава така , скоро ще е по евтино да хванеш самолета и да напазаруваш в лидъл в мюнхен от колкото да ходиш на пазар в бг
4
0
 
3
 
! Отговори
Август преди 3 години
Тази мярка явно предполага намаление на цените за да се стимулира потреблението и да се подпомогнат уязвимите групи. В Българине е така. Цените остават същите, а иначе ще получим "по-добро качество на същата цена".
3
0
 
12
 
! Отговори
Deutschland преди 3 години
ДДС на хранителните продукти ще падне от 7% на 5% с цел подпомагане на домакинствата.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
намаляват данъците на еколог.коли.а увеличават на тези които замърсяват
1
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия копират политиките на Борисов после се правят на много велики.