Баща и син убиха съседа си, хвърлиха го в кладенец

Междусъседската война продължавала с години
24 юни 2020 13:10,
39
Баща и син убиха съседа си, хвърлиха го в кладенец
Снимка: БГНЕС

75-годишният Б. А. и 43-годишният му син М.А са предадени на съд от Окръжната прокуратура в Търговище за убийството на техен съсед. Двамата са привлечени към наказателна отговорност за престъпление по член 115 от НК, извършено в съучастие. Между баща и син и жертвата – техния съсед Д. Й., който живеел във фургон в съседен парцел, от години съществувала вражда и нетърпимост.

Пострадалият пиел, не работел, често се разхождал гол из имота си, за да дразни Б.А., и уринирал срещу него. Взаимната неприязън между 75-годишния подсъдим и жертвата ескалирала понякога. Така на 23 септември 2016 г. бащата ударил в главата съседа си и го пробол с металната част на вила в лявата ръка. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

На 20 юли 2019 г. пострадалият отишъл в заведение в центъра на селото, където прекарвал голяма част от времето си като безработен. Често съселяните му го черпели с алкохол, както се случило и този ден. Мъжът изпил три бири, после продължил на ракия и заспал на масата. Негов познат го събудил в късния следобед и го отвел в дома му, тъй като мъжът бил видимо пиян и залитал.

В двора на имота си той забелязал, че съседът го наблюдава и решил да го подразни, като демонстративно извършил непристойни действия. След поредната провокация 75-годишният подсъдим се обадил на сина си и под предлог че не се чувства добре, го помолил да дойде в селото.

След като подсъдимият пристигнал, двамата с баща си влезли в имота на съседа. Първо изключили камерите, монтирани за наблюдение на собствения им имот. Пияният мъж лежал на земята. Синът го ритнал, а след това решили със сина си да го убият, като го хвърлят в кладенеца на имота му. Баща и син хванали съседа и с главата надолу го пуснали в кладенеца, в който водата била около метър и половина. При падането Димитър ударил главата си, охлузил се в стената и се удавил.

Съдебномедицинската експертиза сочи като причина за смъртта удавяне. Концентрацията на алкохол в кръвта му била 1,88 промила, което отговаря на средна степен на опияняване.

Предстои делото срещу бащата и сина да бъде насрочено за разглеждане в Търговищкия окръжен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24 25 значи и теб да те почнат що ги оправдаваш
25
10
 
15
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Смятам, че те са невинни. Оправдавам ги напълно.
24
5
 
12
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Някои хора си нямат друга работа освен да тормозят съседите си.
23
3
 
4
 
! Отговори
Справедлив преди 3 години
Това е възмездие за Шопа,за това,че притисна свидетелите на побоя над Миро и помогна на следователя Митев,да прикрият престъплението на Димитър и двамата полицая-адриян и Илиян Илиев.Иде възмездие за престъпниците следователя и прокурора
22
5
 
23
 
! Отговори
Qwerty преди 3 години
Като няма полиция и власти ставаме като в Дивия Запад. Не ги оправдавам, но разбирам защо са го направили.
21
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пхахаха:)) Евати ***, колко дълбоко се докачат на чест!... Да влезеш в чужд имот и да утрепеш собственика, това са си 20 годинки отсякъде. Оставете ги сега да ги лежат в една килия - гаранция синът ще удуши баща си.
20
3
 
11
 
! Отговори
aaa преди 3 години
Айде сега и двамата в панделата до живот.
19
0
 
15
 
! Отговори
Язовец преди 3 години
Решили да го убият...сякаш е муха!
18
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е доста жестока саморазправа. Можели са да му охладят малко страстите с кофа ледена вода или с нещо друго, а те за по-сигурно взели, че го утрепали. Сега да го излежат да им дойде акълът.
17
3
 
48
 
! Отговори
Justin преди 3 години
По селата е нещо страшно ..... Полицаите наобед си пият ракията със съселяните обикновено най - долните .... Нормалните хора, които са останали и се броят на пръсти биват системно тероризирани.
16
14
 
22
 
! Отговори
Хурейшо Курейшу преди 3 години
В англия, франция, белгия, нидерландия, германистан и така нататък сигурно хич няма такива дивотии ? Верно ли ???!!! Ама верно ?
15
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убийците имат почерк на държавни служители и в частност милиционери. Такива мизерници ли са?
14
3
 
23
 
! Отговори
предложение преди 3 години
Да се допълни закона: Който "демонстративно извърши непристойни действия" да бъде топнат в кладенец незабавно!
13
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От всички убийства точно това ли разкриха? Явно е имало или свидетел или бащата и сина са се разприказвали в кръчмата и сега ще гният в затвора заради глупостта си...иначе добре са го замислили "селския алкохолик след поредния си запой се е спънал и паднал в кладенеца"
12
3
 
11
 
! Отговори
Коча преди 3 години
Какви 4 г. бе, не четеш ли докрай. 2019г. пише ама кой да чете?
11
10
 
16
 
! Отговори
прозрачни сте преди 3 години
Престанете с тези блиц-заглавия , убииството е станало преди 4 години,
10
9
 
34
 
! Отговори
kirasirrav преди 3 години
Превишили са си правата, за показан среден пръст не се полага смърт(или за смъкнати ***), като е бил там сина примерно някой ден, да са го хванали и да са го набили яко, при следващо такова лигавене, още по-здрав бой, а не убийство, а тука даже предварително са го замислили, подготвили и са хвърлили безпомощния пияндурник за да го убият, а не да го накажат, с една дума из-трещели и из -простели провансалци
9
35
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във повечето селски къщи са зазидани хора докато по време на строежа им.Така че хвърлянето в кладенеце не е нещо необичайно за българина.
8
12
 
13
 
! Отговори
Кво речи!? преди 3 години
Това форумния хейтър е като фурнаджииска лопата, първо разправя как личната собственост е неприкосновенна , сега пък защитават двама решили да се саморазправят с пиян човек.Човекът , си е бил в двора, никъде не пише че е влизал в имота на съседа си , аз също като се напия и си уринирам и драйфя из двора, по някога и музика си пущам и с приятели се събирам...
7
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бащата ще лежи малко, но синът ще лежи много.