Нов формат на футболното първенство от следващия сезон

Конгресът на БФС ще се проведе на 11 декември
Обновена: 25 юни 2020 20:25 | 25 юни 2020 16:37, Красимир Ангелов
5
Нов формат на футболното първенство от следващия сезон
Снимка: БГНЕС

Сериозни промени във формата на родното футболно първенство обявиха от БФС за следващия сезон, който започва след месец.

Участниците в елита отново ще са 14 и в редовния сезон ще играят всеки срещу всеки при разменено гостуване, както досега. После ще има раздяла на първа шестица и две четворки.

Форматът на плейофите в първата шестица остава като през този сезон - по един мач. Така водещите отбори ще изиграят 31 мача, а не 36.

Клубовете от 7-о до 10-о място ще са в първата четворка и ще излъчат единия отбор за баража за Лига Европа. Мачовете ще са всеки срещу всеки при разменено гостуване.

Тимовете от втората четворка във втората осмица също ще играят всеки срещу всеки при разменено гостуване. Последните два отбора изпадат директно, а 12-ият ще се изправи на бараж за оставане срещу третия във Втора лига.

Така от следващия сезон първите два отбора от Втора лига ще спечелят директна промоция за елита.

Днес стана ясно още, че извънредният конгрес на Българският футболен съюз най-после има насрочена дата. Той ще се проведе на 11 декември 2020 година. Това бе решено на заседанието на Изпълнителния комитет на БФС днес.

Конгресът трябваше да се проведе това лято, но заради пандемията от коронавирус бе отложен напред във времето, припомня Bulgaria ON AIR.

Засега няма официално издигнати кандидати за президентския пост на родната футболна централа, които трябва да заменят на постта подалият оставка миналата есен Борислав Михайлов. В момента БФС се управлява временно от Михаил Касабов.

Всичко за решенията на Изпълкома на БФС четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по-*** формула на първенство от българската.Откакто я въведоха не гледам български футбол.
4
1
 
18
 
! Отговори
Върдж преди 3 години
Иииии, къде са ви големите промени, че не ги видях в публикацията.Формата на първенството ви, наподобява изчисленията на сметките от Топлофикация, пълна изненада и фантасмагория.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туй хюмнe до Костадинов що не е с маска?300 лева глоба ще има ли за него?А, Ананиев?
2
0
 
24
 
! Отговори
Даниел преди 3 години
Може ли някой да ми обясни каква е логиката в европейските турнири да играе седмият в класирането, а не четвъртият?
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези крадци и мошеници вместо да си подадат оставките заедно с Боби сега се чудят как да си удължат престоя и да продължат да лапат и да измислят абсолютни глупости. Как няма кой да ги махне и да се направи конгрес ВЕДНАГА.