1 млн. лева гаранция за свободата на Пламен Бобоков

Гаранцията на Пламен Узунов пък е 20 хил. лева
Обновена: 10 юли 2020 19:59 | 10 юли 2020 18:52, Нели Христова
20
1 млн. лева гаранция за свободата на Пламен Бобоков
Снимка: БГНЕС

Пламен Бобоков излиза на свобода срещу 1 млн. лева гаранция. Пламен Узунов пък ще напусне ареста под гаранция от 20 000 лв. Това съобщиха от прокуратурата. Eто пълното им съобщение:

Днес след преценка и анализ на събраните доказателства, Специализираната  прокуратура  е предявила  обвинение   на  Пламен Бобоков  и  Пламен Узунов  за  участие  в  престъпен  сговор,   с  цел  осъществяване на  търговия с влияние и длъжностни престъпления, в периода от началото на месец януари 2019 год. до настоящия  момент - престъпление  по чл. 321, ал.6 от НК.

Наред с това Пламен Бобоков  и  Пламен Узунов  са  обвинени и в извършването на престъпление по служба в съучастие, в периода от 08.05.2019 г. до 28.08.2019 г., като Бобоков е подбудил на 21 пъти Узунов, в качеството му на длъжностно лице, да наруши служебните си задължения, регламентирани в Правилата за работа на Администрацията на Президента на Република България и длъжностната характеристика за заеманата  от него длъжност, с цел да набави за Бобоков облага.

От това са  настъпили значителни вредни последици – разгласяване на информация, станала му известна по служба сред лица извън кръга на тези, които са оправомощени да я получат, както и уронване престижа на Президентската институция, сред гражданите на Република България и застрашаване на националната сигурност на страната чрез разкриване на оперативния интерес на специална разузнавателна служба - Служба „Военна информация“.

Спрямо обвиняемите са взети мерки за неотклонение „Гаранция в пари“, като за  Пламен Бобоков тя е в размер на 1 000 000  лв., а за  Пламен Узунов - 20 000 лева. При определяне на размера на парични гаранции са взети предвид степента на обществената опасност на престъплението, доказателствата срещу обвиняемите, здравословното им състояние,  семейното им положение, професията, възрастта и други данни за личността им.

На обвиняемите е наложена „Забрана за напускане на пределните на Република България“.

Настоящото  досъдебното  производство  е  образувано  по  отделени  материали  от  делото  за  незаконния  внос  на  боклук,  по  което  за  участие  в  организирана  престъпна  група  са  обвинени  братя  Бобокови и  бившия  зам. министър на екологията  и водите Красимир Живков.

Вижте видеото на Bulgaria ON AIR


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оставете ги на мира. Това е знаково семейство в Русе от времето на ремсистите.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Директно при ба Ставри бе.
15
2
 
10
 
! Отговори
Вече преди 1 месец
Прокуратурата ли решава кой да бъде пуснат под гаранция? Преди тези неща се решаваха от съда. Явяваш се пред съдията и той решава колко време да стоиш в ареста, дали предатавляваш обществена опасност, каква е гаранцията...Да закриват съда и прокурор номер 1 да раздава присъди. Няма нужда от съдии и адвокати.
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спаси си скъпа кожа срещу 1 мил.???
13
2
 
3
 
! Отговори
и аз питам същото преди 1 месец
До Анонимен 2 Исках да задам същия въпрос, но той вече е зададен :))) Само "честен" бизнесмен може с лекота в кратък срок да плати такава гаранция за пореден път :))) Да допълня коментара на номер 2.
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изправи земята и хората ни тоя доларофилен рублоблизец...
11
1
 
1
 
! Отговори
Kiorsufra преди 1 месец
Bg politikata e kato futbolani....loko spe4eli kupata , a GSKA gi pobedi v Plovdiv.
10
2
 
0
 
! Отговори
Хипо(хондрил) преди 1 месец
Не позирай, депонирай!
9
2
 
6
 
! Отговори
Мерки преди 1 месец
“Спрямо обвиняемите са взети мерки за неотклонение „Гаранция в пари“, като за Пламен Бобоков тя е в размер на 1 000 000 лв., а за Пламен Узунов - 20 000 лева.”

Е, тоя Узунов явно е много проблемна личност щом Прокуратурата е готова да му даде 20 бона само и само да не го търпи вътре!
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гешев,какво стана с милионите евро в шкафчето на началникът ти и кюлчетата със злато!?Може ли да къта милиони евро в шкафа си Борисов,когато бедни хора не могат да си купят елементарни лекарства,да не говорим за животоспасяващи.Подлуди хората с милиционерските си чалъми,затова си най мразеният прокурор от създаването на тази институция.
7
3
 
7
 
! Отговори
dodger преди 1 месец
и това смешно обвинение къде трябва да мине?
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Sichtpunkt
така си пишеш 5 за 6, бизнеса с утилизация на опасни отпадъци в България се държи на 100 % от хора на ДПС, и всяка една фирма като тази на Бобоков, ще не ще трябва да има сключен д-р с някоя от тези фирми, понимаеш другарЮ, или може би си мислиш че Бобоков сам си утилизира опасните отпадъци, и вместо това ги копа некъде.
Просто престанете с тези глупости, за всички е ясно че "ДЖУДЖЕТАТА" са хвърлили око на бизнеса му
5
6
 
1
 
! Отговори
stiling преди 1 месец
Незнам дали е пародия, но съм сигурен, че българските бизнесмени тип "Бобокови" със сигурност не са толкова бели, чисти и честни както се представят. И фактът, че "дават" работа на стотици хора, не им дава право да нарушават законите. Със сигурност типично по български са спестили няколко милиона лева през годините за депониране на опасни оловни окиси в Германия, плащайки 20 -30 000 лева на някой кретеноид да ги закопае в полетата край Плевен.И сега трябва да си платят за икономията.За назидание
4
2
 
5
 
! Отговори
izh преди 1 месец
Човека има 30 броя на щат юридически отдел , тръгнали да го занимават с джобни пари. Това са реалностите днес. Като се създадат прецеденти , утре може да е и в затвора, или поне докато адвокатите не го източат. Справка колко богато е подплатен Цв. Василев
3
14
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 1 месец
Тези един милион ги е "избил" със складираният незаконно от негова фирма BUKLUK!
В Германия щеше да плати един милион ЕВРО глоба!

Колко ли *** е депонирал незаконно!?

Това е страшно цензура!
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко пъти още ще искат от Бобоков гаранция от 1000000 лв?!
1
4
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Това е пълна пародия.