Арестуваха двама, изнудвали мъж за 20 000 лева

Те искали жертвата да изтегли парите от банковата си сметка
Обновена: 17 юли 2020 12:25 | 17 юли 2020 12:15, Красимир Ангелов
16
Арестуваха двама, изнудвали мъж за 20 000 лева
Снимка: БГНЕС

Двама души са арестувани в Монтана за изнудване на 56-годишен мъж. Те искали мъжът да изтегли от банка и да им предаде 20 000 лв., съобщиха от ОДМВР - Монтана.

На 16 юли около 09.00 часа в сектор "Противодействие на икономическата престъпност" на ОДМВР - Монтана е получен сигнал от служител на банка в областния град, според който 56-годишен клиент от с. Септемврийци, общ. Вълчедръм, заявил на гише в банката, че двама мъже от с. Владимирово чрез заплахи спрямо живота и здравето на него и майка му го принуждават да изтегли 20 000 лв. от личната си банкова сметка и да им ги предаде.

Двамата нападатели го довели в Монтана и го чакали в района на банката. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени и за държани 35-годишен жител на с. Владимирово, общ. Бойчиновци, и 26-годишен от с. Глава, общ. Червен бряг, обл. Плевен.

При последвалото претърсване на имот в с. Владимирово са иззети пръстови отпечатъци от автомобил "Фолксваген Голф" без регистрационни табели и 5 патрона. По случая са разпитани свидетели и е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
MaйMyната преди 3 години
До 14Запознах се случайно с човека, и той ми разказа всичко. Беше много уплашен, и ми сподели случая.
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До MaйMyнатаЕ да, ама са го пуснали за малко. Освен това, днес кой вече няма множество камери и зареден пистолет на масата? А и ... откъде знаеш бе? Да не са били трима, ама единяи да е издънел схемата и сега да си успокоява болната съвест тука, хммм?
12
0
 
7
 
! Отговори
MaйMyната преди 3 години
До 13Човека е наивен и добър, изненадали са го в къщата му. Не е могъл да реагира, а иначе парите са си негови от наследство.
11
2
 
10
 
! Отговори
До 2 - МайМуната преди 3 години
"Гешеффф да не спи, а да фаща пътя насам!!"Може и само: "Гешеффф да не спи, а да хваща пътя!"
10
0
 
10
 
! Отговори
MaйMyната преди 3 години
Имал е газов пистолет, лютив спрей и белезници. Но наивен човек не може да борави с тия неща, а иначе се е подготвил човека, то трябва да се защити някак при тия индианци по тия места. Но не всеки с инструменти може сам да си ремонтира колата
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До anonПо свестнички щяха да са, ако при "самозащита" бяха гръмнали единия...
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е за това ако не се дават по 20-30 години, тя държава не 9 дни, ами 9999 дни протести и размирици трябва да има! Ако закона не брани добрите, праведни и морални хора (като мен), то ще се браним сами!!!
7
2
 
14
 
! Отговори
anon преди 3 години
браво на полицаите. има и свестни
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНТой може да ен се епохвалил, но преди години съм попадал на "търг" за информация свързана с големи сделки в региона. И всизките идваха откъде мислиш? От местния нотариус! Демек - ако ще продаваш нещо - или гледай да го скриеш или гледай да имаш гръб (или ти да си достатъчно лош), че да ги е страх да те барат. Дано тея момчета не доживеят до делото ... искрено се надявам!!!
5
0
 
11
 
! Отговори
MaйMyната преди 3 години
Мани, ами и телефона са му взели, за да не търси помощ. После са го изхвърлили пoмиapите, и човека ходи до А1 за нова сим. карта.
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеННе, затова трябва да имаме право да стреляме такива същества. Аз работя на 6000 лева доход. 20000 лева ги събирам за 4-5 месеца, и въпреки това, колко сркомно живея, всеки комшия знае къде работя. И сега какво? Трябва да живея АЗ живота си в страх, а не тея пcета? Тях трябва да ги е страх от гнева на праведен човек! А не праведните ора, да ги е страх от закона и да се налага, да живят като мишки, че разни бабаитчета да не им правят проблеми! Аман от леки закони, вече!
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заплаха за убойство и изнудване - поне 15 може и 25 години.
2
0
 
12
 
! Отговори
MaйMyната преди 3 години
А що не е казал в полицията, че са го отвлекли предишната нощ, и са го държали в плен в с. Владимирово?! Това е класическо отвличане, с цел изнудване на сутринта. Човека е наивен, запознах се вчера с него. Гешеффф да не спи, а да фаща пътя насам!!
1
2
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЕТО ЗА ТОВА ДРУГИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ КОЛКО ПАРИ ИМАШ В БАНКАТА!!!ПОХВАЛИЛ СЕ Е, ЧЕ Е ПРОДАЛ НЕЩО ИЛИ Е СПЕЧЕЛИЛ ПАРИ И ТОВА Е РЕЗУЛТАТА