Въоръжен взе заложници в минибус в Украйна

Центърът на град Луцк е отцепен
Обновена: 21 юли 2020 19:13 | 21 юли 2020 19:11, Веселина Йорданова
12
Въоръжен взе заложници в минибус в Украйна
Снимка: БГНЕС

Въоръжен с оръжия и експлозиви мъж взе между 10 и 20 пътници за заложници в минибус в западния украински град Луцк, в който живеят около 200 хиляди души. Началникът на местното полицейско управление заяви, че са се чули изстрели на мястото, но до момента не е съобщено за ранени.

Центърът на Луцк е отцепен, към гражданите е отправен апел да не напускат домовете или работните си места. Минибусът беше обграден, след произвеждането на два изстрела от него към полицаите.

Нападателят, за който се смята, че е бил подложен на психиатрично лечение, е хвърлил и граната от превозното средство, но тя не се е детонирала.

Въоръженият мъж е идентифициран като Максим Кривош, изглежда няма съучастници. Той е на 44 години и е роден в Русия, осъждан е два пъти по редица обвинения - кражба, измама, притежание на незаконни оръжия, и е прекарал общо 10 години в затвора. Той заплаши, че има отделна бомба, поставена на обществено място, която може да детонира отдалеч, предаде БНР.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че ситуацията се поддържа под контрол.

"Професионалистите правят всичко по силите си, за да освободят заложниците. Разбирам какво се случва в момента. Осъществен е контакт с похитителя, но не мога да кажа повече подробности“.

Украински медии съобщават, че Кривош звъни от мобилните телефони на похитените и настоява за среща с журналисти. В публикации в свои профили в социални медии, той е настоявал висши държавни служители в Украйна да публикуват изявления, в които да признаят, че са терористи. Полицаите работят за решаването на ситуацията посредством преговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Слаб 2 по география преди 3 години
До 1 Каква "среда на Европа", бе? Русия се намира в Азия, а Украйна на границата между Източна Европа и Азия. И макар тия да не са "европейци", какво те кара да си мислиш, че "европейците" са повече хора от другите?
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТЕ НАИСТИНА СА ТЕРОРИСТИ,ДАЖЕ И ПРЕЗИДЕНТА ИМ,САМО ЗАЩО ЕВРОПА НЕ ГО ЗАБЕЛЯЗВА?НЯМА КАК С ПОМОЩА НА АРМИЯТА ДА ИЗБИВАШ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД И ДА НЕ СИ ТЕРОРИСТ
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Настоявал да признаят че са терористи- самата истина, но защо не влезе в парламента или да се взриви в кортежа на някой "терорист", а тормози обикновенните хора
6
12
 
5
 
! Отговори
България в НАТО и ЕС преди 3 години
Руснак на 44 години, лежал 10 години по затворите. 100% са го пратили от ГРУ да тероризира в Украйна. Мръcна провокация на рушнягите
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абее, стреляй па все ще уцелиш. 2-3 заложника - голяма работа сяя...
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Ем неее ама, ся ... мноо си гаден. Отзаял се зовека, сгрешил, айде по-спокойно ...
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се преструват, че преговарят до 2-3 часа след полунощ и когато започне да дреме. ще му видят сметката за секунди
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКое му е "горкото" на *** лоумника??Твоето дете ако е там заложник, хубаво ли ще ти е?
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкия човек(сигурно ще го убият,за да не говори) и горките хора в буса!Надявам се най-накрая Украйна да излезе от тази клопка на войната и конфликтите,в средата на Европа се върши това и умират европейци,дори при арабите спряха конфликтите,но не и в Европа!