Лукашенко увери: Всичко ще остане под контрол

След изборите Беларус няма да потъне в хаос, увери президентът
34
Лукашенко увери: Всичко ще остане под контрол
Снимка: БГНЕС

Беларуският президент Александър Лукашенко увери днес, че няма да губи контрола над ситуацията по време на днешните избори, на които се състезава с нова политическа фигура - младия кандидат-президент Светлана Тихановска, предаде Франс прес.

"Никой няма да допусне загуба на контрол. Всичко ще остане под контрол, гарантирам ви. Не се съмнявайте", заяви той пред журналисти, кадри от срещата с които разпространи държавната телевизия.

"Ситуацията не бива да се подценява", но след изборите Беларус няма да потъне в хаос, противоборство "или някаква гражданска война", каза настоящият държавен глава, цитиран от ТАСС. Той добави, че властите са предвидили "всякакви варианти", заяви, че е готов за диалог с опонентите си, но ги предупреди да не нарушават закона и да не организират провокации.

"Никой не е предприемал, нито ще предприеме никакви репресии в нарушение на закона. Изпълнявайте закона. Закона и само закона!", подчерта Лукашенко.

След като гласува в една от изборните секции в Минск, беларуският лидер заяви, че не разчита особено изборите да бъдат международно признати.

"Не искаме да говорят лошо за нас. Но ще се водим единствено от интересите на беларуския народ. Искам в страната да бъде тихо и спокойно", допълни той.

"Колкото дали съм убеден, че ще спечеля, не бих искал да съм толкова категоричен. Надявам се!", добави Александър Лукашенко.

Той съобщи, че е получил от руския президент Владимир Путин писмо "от пет страници", в което се описват всички факти около ситуацията с 33-мата граждани на Русия, задържани в миналата седмица в Беларус.

Според Минск това са наемници, планирали да организират размирици. Москва заяви, че само са минавали транзитно през Беларус напът за Латинска Америка и поиска да бъдат освободени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквано, Беларуското КГБ спечели срещу руското.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имах си аз да не е под контрол. Под Кой контрол е въпросът?
3
9
 
13
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Саша Лукашенко е един от най големите държавници на нашето съвремие !!!! Велик лидер !!!!
2
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Беларус живота е точно като едно време. Ткзс та , шпиони навсякъде, стоките обаче са истински по държавен стандарт. По комунисти са от руснаците.
1
10
 
4
 
! Отговори
И какво ще правят преди 3 години
В Латинска Америка? Подкрепа на диктаторския режим на мадуро?