Русия предупреди да няма намеса във вътрешните дела на Беларус

САЩ и ЕС да не налагат санкции, зове Кремъл
Обновена: 25 авг 2020 20:53 | 25 авг 2020 20:50, Веселина Йорданова
156
Русия предупреди да няма намеса във вътрешните дела на Беларус
Снимка: БГНЕС

Руското външно министерство съобщи, че е предупредило САЩ и ЕС да не налагат санкции на Беларус и да не се месят във вътрешните й работи, предаде Ройтерс.

Изявлението е публикувано след срещата в Москва на руския външен министър Сергей Лавров с американския заместник-държавен секретар Стивън Бигън.

"При обсъждането на положението в Беларус руската страна е заявила, че не трябва да се правят никакви опити да се оказва натиск на Минск, било чрез санкции или по политически път", се казва в изявлението.

В Беларус трета седмица протичат масови протести и стачки срещу спорното преизбиране на президента Александър Лукашенко на 9 август.

В интервю за Първи канал на руската телевизия Лавров заяви, че пред Бигън са били изразени сериозните предупреждения на Русия да не се правят опити от чужбина за предизвикване на насилие в Беларус, предаде ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
8
 
1
 
! Отговори
Дали е така? преди 3 години
До Всичко си предал!Русия го направи поради личен геостратегически интерес. Освобождението имам предвид. И то след 500 години. Ако не бяха американските журналисти писали статии за Батак и други безoбразия никой нямаше да знае за това и че съществуват българите като отделен народ и територия от Турция. Запада щеше да ни освободи тогава защото вълната от възмущение тресеше навсякъде, а Русия просто се възползва от ситуацията за да прокара интересите си "освобождавайки" тази съседна и територия.
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Некадърник! Не знаеш как да превключиш на кирилица, а се изказваш като последна инстанция по всички въпроси. Вземи млъкни, че ме е яд на такива като тебе - по такива като тебе съдат за Българите... Мрънкалник...
114
2
 
2
 
! Отговори
Всичко си предал! преди 3 години
Държавата България съществува само по една причина - русия извоюва една територия от турчетата и я подари на някакви неблагодарни смачканяци да си имат държава. Обаче това скоро ще се оправи - ердоган е наежен за предишната турска слава... И този път русия няма да ви помогне. Никой няма да ви помогне този път. Защото всички ви видяха какви сте. Дадоха ви земя и се обърнахтре срещу русия, с германцитре скочихте но се обърнахте срещу тях. Станахте комунисти. Полсе предохте и това. Всичко предавате
113
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Революцията в Русия спасява гермнания от пълен разгром във течащата война. Унищожава политическата състема, благодарения на която Русия е станала най - голямата територия на земята. Избива управляващата класа и интелигенцията, способна да ръководи и управлява промишлената революция, която тъкмо е започвала. Избива учени, инженери, офицери и всички значими личности. Смазва държавата икономически. И руснаците го знаят. Не е нужно да си русофил за да знаеш това. Требе да си ИdИoТ за да не го знаеш
112
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
AKO RUSIQ NE BE6E OKUPIRALA BALGARIQ SAS SVOQ LAY NARSKI KOMUNIZAM, SEGA BALGARIQ 6TE6E DA E KATO EDNA OT ZAPADNITE DARJAVI
111
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A RUSIQ 4REZ RADEV ZA6TO SE OPITVA DA DESTABILIZIRA BALGARIQ !?
110
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болшевишката революция е финансирана основн и воден основно от евреи от Ню Йорк. Навремето даже чърчил пише статии в които го казва, преди той самия да си продаде *** на евреите.
109
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 129Е, нали западните медии и "СМИ" лъжат?ХАХАХАХАХХАХА
108
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 134"Мдаа Беларус не се научи от Украйна - ще станат бедни като църковни мишки сега..."Що, Блатная и там ли мисли да воюва и да къса парчета от територията на страната?
107
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 136Русия не е "потърпевша" от Комунизма, а негов пръв представител и разпространител. 100 години го практикува.Ще умра от смях как русофилите продължават да защитават руснаците за очевидните им престъпления.
106
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи имало и французи, финансирали великата отечествена... Не знаех. Основната заслуга е на германия. След това са американските банки. И английските. Имало е явно и французи. Но че са германците е очевадно. Суджук. Спаружен ти е мозъка като съджук. Естествено, че ще има носталгия - живелите тогава са били адаптирани към онова време, не към сегашното. В България комунизма беше наложен защото германия нападна русия и тя си излезе от бърлогата. Такива като тебе желаят същото да се слуи и сега...
105
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизма е измислен от германци. Разпространението му е финансирано от германски, английски и американски банки. Защо намесваш тук русия? Та тя е основния потърпевш от комунизма. Търси си извинението от европейците и американците. Суджук! Мозъка ти се е спаружил от толкова евроатлантическа пропаганда и си забравил историята...
104
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдаа Беларус не се научи от Украйна - ще станат бедни като църковни мишки сега...
103
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какяо да ги предупреждава, те така и така нямат пари за намеса.
102
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 127 не виждам да съм написал такова нещо . Ама като се знае ,че имате 2 пътеводни знака в живота. На единия пише - Русия -зло , на другия - САЩ - най-хубавото, не е изненада фактът ,че обикновено казвате неща , които нямат нищо общо с действителността
101
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лавров просто демонстрира силата на Русия, а САЩ и ЕС са принудени да се съобразят с предупрежденията му. Иначе дори и той заяви, че изборите в Белорусия не са били "идеални", което от устата на дипломат е многозначително.
100
3
 
9
 
! Отговори
я преди 3 години
От самото начало на съществуването си поолячетата искат Беларус за колония. Те са единствената същестрвувала империя, която е нямала нито колонии, нито територии. След Русия, но руснацитя нямат колонии, защото каквото завладеят се превръща в Русия. А поляците винаги са мечтали за колонии. Като англия, франция,германия. И заради това винаги са яли мноого бой. Основно от Русия и Германия. Те за тоба сега са предателите на ЕС. Надяват се по този наин да изкярт, нои няма да стане. Те са маша.
99
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 125 представи си , германските и западните СМИ ни информират за тези нещаЗа оня чичко с кланицата , където имаше заразени с Ковид - българи , румънци всякакви. Както се оказа - чичкото е милиардер и как няма , като си осигурява десетки хиляди роби от Източна Европа да му работят за жълти стотинки И изненада , изненада - и други германски чичковци и лелки правили като него и имали много пари при развития капитализъм е така - важното е джобчето на собственика да е пълно
98
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 124Хубаво е, че си признавате, че рушките крадци са отмъкнали Крим.:)))
97
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 121 Какво да се прави , всеки има право да се спасява както може от " демократизирането " на САЩ В Крим се усетиха , какво ще ги сполети - справка Партийния дом в Одеса и се измъкнаха . Донбас и Луганск сигурно и те скоро ще успеят . Както се оказа , ЕС и САЩ не очакваха ,че слугите им в Украйна Порошенко , Аваков , онези Десен сектор , разните олигарси т.н , ще са такива бесни кучета, откровени нацисти и вече ги споменават само в " коледните картички"