Граничари спипани със скрита камера да берат канабис

Скандал избухнал между ченгета на пункта в Златарево
29 авг 2020 09:28, Елка Василева
53
Граничари спипани със скрита камера да берат канабис
Снимка: архив, БГНЕС

Скандал е избухнал между полицаите от “Гранична полиция” на пункт Златарево, Петричко, съобщиха местни медии, цитирани от „Труд“.

Преди 10-ина дни хеликоптер заснел от въздуха плантации с готов за бране канабис на трудно достъпни места в планинския район на границата със Северна Македония. На няколко места били поставени скрити камери.

Вместо собствениците на нивите в капана попаднали двама гранични полицаи. Камерите ги заснели как влизат сред “тревата” и започват да прибират реколтата в чували.

Шефовете видели всичко това и очаквали до три дни подопечните им униформени да отчетат, че са унищожили канабиса. Това не се случило и след като били разкрити, “берачите” изпаднали в паника. Единият незабавно излязъл в болнични, другият подал рапорт за напускане.

Срамният за “Гранична полиция” скандал бил дълбоко засекретен, но запознати твърдят, че след него на пункт Златарево настъпила паника.

За случая било образувано досъдебно производство. Още при първите разпити станало ясно, че в отглеждането на “тревата” в Петричко участват и ченгета и въпросът е само до какво ниво. Възможно е за разследването да бъде пратен екип от София, който няма нищо общо с местните плантатори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
22
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Много са активни да хващат берачи на трева и да търсят изчезнали хора свързани с подземния свят, обаче като трябва да разследват кражби от българския народ за милиарди евро и нощното шкафче на Борисов мълчание и гробна тишина! За това колкото и да хващате малките престъпници и Гешев да се пъчи как бори престъпността ние няма никога да ви повярваме , защото обслужвате мафията и хващате само хората, които нямат връзка с нея! Но времето ви изтича и ще бъдете съдени.. всеки според заслугите си!!!
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми предприемчиви хора ,но слаба организация.......всичко се вижда отгоре със сателит най малкото ,което е!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
pasiat si gratis zlatoto s konop...:-))))
26
1
 
12
 
! Отговори
Цървул преди 3 години
Комбайнери, Сър...
25
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скандал избухнал между български ченгета. Едните дебнели, докато другите крадяли канабис от собственика на нивата? Какво да чакаш от разпасан репресивен апарат, служещ в управлявана от мутра територия? Дали са чули за вчерашния негативен доклад на европейската комисия? Тези доклади служат ли за нещо?
24
3
 
4
 
! Отговори
Просвета преди 3 години
Още не мога да разбера тез дето употребяват канабис при тези закони.Чай от див пелин е много по-силно по действие, и се премахва най-вредното - пушенето и полицията.1 чаена лъжица - спокойствие2 - поспират болки и тревоги3 - спират почти всички болки.4 - приятен екстазА сънищата после са пълни с халюцинации, каквито смао DMT може да даде
23
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги когато имате работа с полицаи , вадите телефона и заснемате всичко на видео - заради вашата сигурност Виждаме каква полиция имаме На обществено място не се изисква съгласие за снимане на хора Пише го в Закона за авторското прао и сродните му права чл 13 ал 2 Гледайте в ютюб - в Украйна как ги снимат техните митничари намитницат акато искат подкуп , веднага викат полиция задържат *** Не се плашете да снимате , бъдете активни граждани , само така може да променим нещо
22
6
 
14
 
! Отговори
Коноп преди 3 години
Конопа дълги години е бил много използвана култура в България . Дрехи, чували.... Били сме най- големият производител в Европа. На никой тука не му е хрумвало за го ползва за друго .Сега .....горкия коноп .
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се казва обаче чий е бил хеликоптера. Надали български...
20
2
 
10
 
! Отговори
Korean soup преди 3 години
"Ченгета"!?!? Сваляме нивото вече....
19
2
 
15
 
! Отговори
Отиде им... преди 3 години
..бизнеса на тези саможертвени защитници на рОдината....Какъв номер само им свиха гадовете, позорно!
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво - чакат го да оздравее, за да го арестуват ли? Циркаджии!
17
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето как *** граничар има вила, апартамент и БМВ
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черна котка - бял котарак отвсякъде.. Ще се потули и това безумие, ама после защо ни сочат с крак в Европа...
15
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде е така, и всички много бързо се разболяват.Въпрос: на този кой му е дал болничния? Лекара да се разследва веднага за продажба на болнични. И двамата в кауша
14
2
 
40
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
А аз се чудех -Защо на Гранична Полиция Трудът им е ПЪРВА Категория- Ами защото се занимават с вредни растения -цял ден са на Полето!!- Кърска Му Работа!!!
13
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И после я продават тревата на децата... Пълни yтрепки... *** отвсякъде...
12
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът е че ганджата е била на шефовете. А подопечните им са ходили да си наберат без да плащат!
11
4
 
27
 
! Отговори
до 7 преди 3 години
Моля???? Ми да напуска като му е мизерна заплатата и да ходи да става ИТ специалист! Ау пардон, *** той не може нищо да прави, щото е плосък като чиния! Еми кой е виновен за това?
10
4
 
19
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Всички *** са корумпета! Когато и ги осъдят им е късно.