Турски изтребител свалил арменски Су-25

Инцидентът станал във въздушното пространство на Армения
Обновена: 29 сеп 2020 19:22 | 29 сеп 2020 19:09, Веселина Йорданова
286
Турски изтребител свалил арменски Су-25
Снимка: БГНЕС

Турски изтребител F-16 е свалил Су-25 на арменските военновъздушни сили (ВВС) от територията на Азербайджан, твърди Министерството на отбраната на Армения, цитирано от ТАСС.

Пилотът на сваления самолет е загинал, уточняват от Ереван подчертават, че инцидентът е станал във въздушното пространство на Армения.

Още по темата
Военните действия между Армения и Азербайджан взеха нови жертви. И двете страни съобщават за тежки загуби в боевете за Нагорни Карабах, които продължават трети ден.

Ожесточени боеве се водят за Нагорни Карабах, съобщават военните от двете страни, цитирани от БНР.

Съветът за сигурност на ООН провежда извънредно заседание, след като световните лидери призоваха за незабавно прекратяване на огъня в Нагорни Карабах. Минската група, водена от Франция, Русия и САЩ, "предлага подходящ форум" за диалог.

Има опасност Русия и Турция да се намесят в конфликта между мюсюлмански Азербайджан и християнска Армения.

По-рано турският президент Реджеп Ердоган настоя да се прекрати "окупацията на Нагорни Карабах" и потвърди подкрепата си за Азербайджан.

Това пък предизвика говорителят на Кремъл Дмитрий Песков да призове Турция да направи всичко възможно за прекратяване на огъня.

Армения заяви, че разчита на помощта на Русия в случай на ескалация, стана ясно от интервю на арменския посланик в Москва пред Интерфакс.

Основната причина за напрежението е растящото недоволство на Азербайджан от липсващо международно признато решение на конфликта, смятат политически наблюдатели в района. Както и от действията на Армения, която строи пътища към Нагорни Карабах, където заселва арменски сирийци и ливанци.

По-късно Фахрадин Алтун, ръководител на отдела за връзки с обществеността на администрацията на турското президентство, опроверга съобщенията, че турски боец ​​F-16 е свалил арменски самолет, съобщава АПА.

Според него разпространената от Ереван информация за свалянето от Турция на самолета Су-25, принадлежащ на Армения, е невярна, съобщиха от Посолството на Азербайджан в България и посочиха, че тази информация за Армения е била опровергана и от азербайджанското министерство на отбраната.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
23
 
6
 
! Отговори
Емин преди 3 години
подготвиаме се за война 2023! Лозанскиа договор сварсва и ште си варнем териториите в Сирия Арменистан Булгаррристтан Енистан и Кипар, ако рече Алах и старите теротории до Виенистан и Макаристан! Еуропа е пална с дзендари и стари баби а нии туркие сме силни и млади и еуропа сте падне
160
2
 
10
 
! Отговори
Дмитрис преди 3 години
Аре бе пич, давай, гладен гръко, какво чакаш? Помощ от друг ли?
159
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ел турко .Къде воюваш в Средиземно море бе? Срещу кого?!
158
21
 
11
 
! Отговори
Димитрис Ставрос преди 3 години
ДРЪЖТЕ СЕ БРАТЯ АРМЕНИС....ГЪРЦИЯ. РОССИЯ И ФРАНЦИЯ ЩЕ ИЗБИЕМ ВСИЧКИТЕ ТУРЦИ, ИЛИ НАЙ-МАЛКО ОГРОМА ЧАСТ ОТ ТОВА ЖЪЛТО-АЛТАЙСКО-ПАКИСТАНСКО ПЛЕМЕ...А ВИЕ ---- АЗЕРБАДЖАНЦИТЕ ..НЯМА ДА ОСТАНЕ ТУРЧИН--ДА СИ КАЖЕ И ИМЕТО ДОРИ .ДОРИ ТЕХНИЯ (ТОЙ Е АРАБСКИ, АНЕ Е ТУРСКИ) АЛАХ == ГИ Е ОТПИСАЛ .ГЪРЦИЯ ЩЕ БЪДЕ ПАК ДО КАВКАЗ И ДО АРМЕНИЯ .
157
12
 
17
 
! Отговори
Сър Пичук преди 3 години
Още един руски кypник е приземен!
156
5
 
14
 
! Отговори
EL TURQO преди 3 години
Къде воюваш в Средиземно море и в Ирак и в Карабах бе ти добре ли си?!Така е като комплексираните БГ джурналя не пишат нищо по тези теми. И ти ще си останеш неосведомен в 100 годишната панелка.
155
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"су 25 е щурмовик като A-10 Thunderbolt и не носи ракети въздух въздух"Toва не е съвсем вярно. Реално може да носи каквото му закачиш. Стига да е удобно за закачане, да не пречи на полета и да не е над товароносимостта на самолета. Просто обаче структурата на Су 25 не е мислена за битка със самолети от типа на F-16. Mислен е за щурмовик, да носи много. Тромав е.
154
3
 
16
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Има голяма разлика в манталитета на арменците от Истанбул и тези от Кавказ. В Кавказ са *** космати диваци докато тези в Истанбул са много културни. Примерно създателят на съвременната турска азбука и модерен книжовен турски език е арменец от времето на Ататюрк. Агоп Мартаян Дилачар.
153
10
 
11
 
! Отговори
Гр преди 3 години
турците пак ще си тръгнат с наведена глава както с Гърция стана
152
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ел турко Къде воюваш в Средиземно море и в Ирак и в Карабах бе ти добре ли си?!
151
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
су 25 е щурмовик като A-10 Thunderbolt и не носи ракети въздух въздух
150
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"F16 едвам излита, а камо ли да свали Су 25!!!Това е абсолютна лъжа и пълна смехория!!"Много ми е интересно по какви подбуди пишеш тоя коментар. Дали защото играеш роля и сам знаеш, че пишеш нещо глупаво, но го пишеш за да провокираш хората илиииии наистина си глупав човек и го мислиш това написаното? Су 25 е щурмовик, няма никакъв шанс срещу F-16
149
8
 
13
 
! Отговори
EL TURQO преди 3 години
Защо не се застъпи Ердоган за уигурите в хималайския Китай ,които са близо 20 мил. Да! Комунистите не са като либерална Европа те ще отвърнат на удара с удар!Кое по напред бе умнико? Ако ми кажеш коя друга държава е способна да воюва на пет фронта едновременно- Сирия, Ирак, Либия, Средиземно море и сега Карабах. Спокойно и за тях ще измислят нещо.
148
2
 
11
 
! Отговори
179 преди 3 години
Тука говорите за някакви високи технологии а в нета има клипове от боевете. Прелича на сблъсък от 1ва световна война. Всички в окопите и който оцелее. И двете държави не са готови за война. Има и снимки на взети паспорти от мъртви войници и на 2те армии. Повечете са на момчета на по 19-25 години. Явно на първата линия пращат мъже от селските райони. И в двете държави урбанизацията е ниска. Според мен няма смисъл от този конфликт и ще е най-добре някой да спре това кръвопролитие.
147
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Mного нагли тия арменци. И в миналото са били нагли също. И т.нар. арменски геноцид реално пак те сами си го започват, първите кланета те ги правят срещу кюрдите и турците. А преди това, в миналото арменците се сражават на страната на Византия срещу България. И когато българските войски преследват Василий II ***, арменци го спасяват, след което Василий за да си отмъсти за тая атака и преследване, ослепява българските войници.
146
3
 
8
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Руското корито е извадило лош късмет срещу американската оса. Все пак жалко за пилота.
145
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 146 Ел туркоЗащо не се застъпи Ердоган за уигурите в хималайския Китай ,които са близо 20 мил. Да! Комунистите не са като либерална Европа те ще отвърнат на удара с удар!
144
11
 
6
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Абсолютна фалшива новина!!*** F16 едвам излита, а камо ли да свали Су 25!!!Това е абсолютна лъжа и пълна смехория!!
143
8
 
3
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До 1 millet до кроманьо - Свалял си ти само на дедо ти потурите! Все по близо е "родината" ти до това да пазарува модерни изтребители от ушанките, щото възлюбения ти Ердо го извади голям пред Америка с руските С 400 обаче, мек. Вижда се когато я няма Америка зад Турция колко може - собствения самолет май замина зад хоризонта. И да, именно Америка и Германия напомпа Турция с оръжие и технологии. А по османските топки без съмнение си по голям специалист. Вероятно от опит. Не споря.
142
3
 
11
 
! Отговори
Трактора преди 3 години
Коя друга уважаваща себе си държава освен провалени държави като България, Армения и кой знае коя още от 3-тия свят ще ползва този курник СУ-25