Акция срещу разпространението на дрога около училищата в София

Досега са заловени големи количества наркотици, отчитат от прокуратурата
14 окт 2020 11:28, Красимир Ангелов
17
Акция срещу разпространението на дрога около училищата в София
Снимка: БГНЕС

От тази сутрин в София се провежда специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението на наркотици около училищата, съобщиха от прокуратурата.

От там отчитат работата си по тази линия и на територията на цялата страна.

Статистиката е за времето след 4 март, откогато е заповедта на главния прокурор Иван Гешев до районните и окръжните прокуратури за приоритетни проверки в районите на учебните заведения.

До септември са проверени общо 5066 училищни райони и прилежащи територии. В този период училищата не работеха заради дистанционното обучение, а след това и заради лятната ваканция.

В хода на специализираните полицейски операции досега са разкрити 170 нови места за продажба на наркотични вещества. Задържани  са 4140 лица и са образувани 3758 досъдебни производства за производство, държане и разпространение на наркотични вещества.

От прокуратурата подробно изброяват количествата и вида на иззетите наркотици. В резултат от проведените специализирани операции на територията на цялата страна са иззети общо над 674 кг марихуана, над 6000 кг канабис, над 6 кг хероин, над 19 кг амфетамин в различни разфасовки, както и 3 422 бр. таблетки амфетамин, над 7 кг в различни разфасовки и над 100 бр. таблетки метамфетамин, над 14,5 кг и над 1 900 бр. таблетки екстази, над 3 кг нови психотропни вещества (дизайнерска дрога), различни прекурсори за направата на наркотичните вещества и кокаин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Брендо преди 3 години
това е похвално
14
0
 
1
 
! Отговори
На смърт преди 3 години
За това и тези не трябва да има милост. Това е безкруполен и подмолен бизнес и трябва да бъде кауза за всеки от нас да бъдем непримирими
13
0
 
2
 
! Отговори
Само така преди 3 години
Децата са бъдещето на нацията !
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иззети са марихуана, канабис, трева, зелено, масури, джойнт, веселушка, чичко тревичко, скънк, мери джейн, индийски коноп и други наркотици, за които авторът няма представа, че представляват едно и също.
11
1
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Хаха да, липсват още ганджа и трева. Чудя се тази безсмислица от редакцията или от полицията, или от гешефтатурата идва. Тъпотата на всички е всеизвеастна.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега съм на 35 години. Преди 20 г., като ученик дилърите се разхождаха пре-спокойно и продаваха до училищата. Стоящите наблизо полицаи се правеха, че не виждат!Какво се промени от тогава? Какво???
9
1
 
12
 
! Отговори
. преди 3 години
Всеки 15 годишен кeлeш знае къде и кой продава наркотици, само полицията остава в невидение! Дали?!
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата издивяха от рестрикциите. Децата останаха без дрога, не могат да се снабдяват дистанционно. Фецата си искат своето - ре7довно общуване с другарчета, колективно шмъркане, редовни енергийни напитки по 2-3-4 кенчета дневно. Мама и тате затова искат присъствено обучение. Децата страдат вкъщи без зареждане.
7
0
 
8
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
След като са известни нарко бароните на БГ,защо не ги неутракизират първо тях? Или "чадърите" им по високите етажи на Власта имат сметка от това?
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аа, сега схванах защо беше толкова важно и спешно учениците да учат присъствено! Ми щото с онлайн обучението бизнесът на горките дилъри се е разпаднал, работили са на минимални печалбици, та е трябвало държавата да се погрижи и за техния бизнес, все пак и те душа носят и оборот правят...
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щеше да е чудо ако в поредната"акция"не беше споменат каскетя-Гешев!
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето това трябваше да започне да се прави още преди 20 години и то непрекъснато. Тоест да се пазят децата всеки ден. Със сигурност сега нямаше да има толкова много наркомани.Но тогава държавата беше тандем с престъпния свят. Полицията беше най-зле работещата институция. Сега се е активизирала. Сигурно дойдоха ръководители от ново поколение с адекватни разбирания за ползата от това да се защитят тинейджърите.
3
1
 
14
 
! Отговори
420 преди 3 години
и марихуана и канабис !? добре , че не е имало и холандец
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами социализират се децата, общуват си, научават нови неща от дрогарчетата си. Това са плюсовете на присъственото обучение.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То дрогата са я "хванали", ама кога най-после ще "обе.с.ят" дилърите и достасвчиците???