Кристалина Георгиева призова богатите да подкрепят бедните

Пътят за излизане от кризата ще е труден, неравен, несигурен
15 окт 2020 09:40, Елка Василева
70
Кристалина Георгиева призова богатите да подкрепят бедните
Снимка: архив, БГНЕС

Двата най-големи кредитора в света - Международният валутен фонд и Световната банка, откриха годишните си срещи с подновен призив към богатите да помагат най-бедните.

Директорът на МВФ Кристалина Георгиева апелира към страните да продължат да подкрепят работниците и предприятията и се обърна към Китай и частните заемодатели да направят повече, за да облекчат тежестта на задълженията на най-уязвимите държави, предаде БНР.

Още по темата

Международният валутен фонд предвижда спад от 4,4% в световния брутен вътрешен продукт тази година. Въпреки прогнозата за възстановяване с 5,2% догодина се очаква световната икономика да загуби 28 трилиона в производството през следващите пет години.

Директорът на Фонда Кристалина Георгиева предупреди, че „пътят на всички страни за излизане от кризата ще е труден, неравен, несигурен и предразположен към спънки. Най много се тревожа за оттеглянето на подкрепа  за работниците и фирмите преждевременно, защото това може да причини вълна от фалити и огромно нарастване на безработицата", каза Георгиева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
1
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
Смъртността е следствие на два фактора: миграция и ниска раждаемост. Миграцията е породена от желанието на хората да избягат от съветската ***, в която червените превърнаха България. Нещо, което е било немислимо преди 10.11., защото границите са били затворени. А отрицателния прираст на населението започва още през 80те - налаганите от червените феминизъм и проаборт схващания дотам ни доведоха.
31
5
 
1
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
И тогава живеехме на кредит. Само че кредита го взимаше държавата, за да може да поддържа цените на продуктите изкуствено ниски и да предлага безплатни или евтини обществени услуги. В един момент балонът се спука и все още си плащаме с лихвите. А виновниците затова и тогава, и сега си живеят царски.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е сега като няма СССР вече 30 години защо България стана първа по смъртност в Света.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При СССР в сравнение със сега всички бяха богати. Всеки имаше дом, сигурна работа, спокоен живот, качествена храна. Сега всичко е на кредит и всеки се тресе от страх да не загуби работата си и да остане на улицата.
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При СССР всички бяха бедни. Не можеш да пътуваш, потребителския ти избор ограничен до една-две марки, за кола чакаш 15 години, а една малка шайка окупатори, наследници на терористи, живееха като принцове и принцеси в дворците на бившата аристокрация. Както комунизма, така капитализма водят до концентриране на властта и богатствата в ръцете на малка и алчна клика (с преобладаващ еврейски произход), просто защото и двата строя са продукт на една и съща задкулисна сила.
27
1
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
От както Свят Светува- богатите са богати за сметка на бедните-Н е съм чул Богаташ да помага на Бедни! Та той за един ден ще се превърне като Тях))) Докато има богати -ще има и бедни!
26
2
 
3
 
! Отговори
Богаташче преди 3 години
Зависи кои бедни. Едно е да подкрепиш хора, които желаят да се образоват и работят, но нямат възможност, а съвсем друго е да подкрепиш ***, които живеят на социални помощи, защото така им е по-лесно, и които нямат желание за развитие и промяна. В първия случай инвестираш в хора, които утре също ще допринесат за икономиката, а в другия наливаш в пробита стомна.
25
0
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Демокрацията е най-добрата система за алчния народ. Всеки си мисли, че ще стане богат, в крайна сметка 90% работят като животни зан 10% богати. И докато работи като животно се надява че ще стание богат, защото нали демокрация такова. И така 10, 20, 30 години, цял живот бъхтене като животно. Защото това заслужава, на този еволюционен етап е.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 1989та когато имаше СССР нямаше нямаше бедни и нямаше богати и никой не се нуждаеше от подкрепа.
23
1
 
1
 
! Отговори
Богат преди 3 години
Подкрепям.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази кобра пак започна да пръска отрова!
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
колкото повече говорят за подпомагане на бедните става точно обратното.Последната година милярдерите прибавиха 3 трилиона долара към богатствата си ,а бедните станаха с 200 милиона повече.Празни приказки колкото да си проветряват устата,по делата ще ги познаете ,казано е още преди 2000 години.Кристалинчето е сложена там да защитава ултрабогатите ,всичко друго е ала бала.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вадим от чекмеджето и раздаваме на бедните...хахаха
19
0
 
15
 
! Отговори
Българка преди 3 години
Цинизъм в най-чист вид. Сталивке, Сталинке....
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А откъде се взеха бедни? Нали всички щяхме да ставаме богати? Когато СДС ни навиваха да гласуваме за тях, говореха само за това.
17
1
 
23
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Сталинка е развила някакво перверзно чувство за хумор
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече е с торбички под очите.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакво пращане на дългове и на данъци! 500% увеличение на заплатите на 80000 полицаи и джандарми. Те ни пазят по пътища и митинги.
14
0
 
7
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
ето това е комунизъм в най-чистата му форма!
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не се подкрепят тези хора които имат бизнес и изработват БВП на тази държава, то не след дълго и бедните ще гризнат дъвцето, защото след като няма кой да плаща големи данъци, то следователно и за бедняка няма да има от къде да яде и ***.