Словакия обяви за престъпна организация Чехословашката компартия

Забранено е улици и площади да носят имена на представители на тоталитарни режими
75
Словакия обяви за престъпна организация Чехословашката компартия
Снимка: БГНЕС

Парламентът на Словакия прие закон, който обявява за престъпна организация Комунистическата партия на Чехословакия, управлявала от 1948 до 1990 г., предаде БНР, като се позова на чешката агенция ЧТК.

Законът забранява излагането на публични места на символи, свързани с комунистически, фашистки и нацистки режими.

Забранено е също улици и площади да носят имената на представители на тези тоталитарни режими. Изключения се правят само за лица, свързани с тези режими, но опълчили се против тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Словакия - първо съюзник на нацистка Германия, после съюзник на Съветска Русия, а сега съюзник на ЕС. С две думи - евтини ***. Също като БГ.
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизмът е усъвършенстван фашизъм.Самият факт, че фашизмът изби 8 милиона , а жертвите на Сталин за многократно повече е достатъчен.Вече излизат много книги за дйността на СССРв Европа и по света. С ужасяващи факти. А редом с това в СССР им набивали в главите, че там е най-демократичната страна на света.
38
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До анонимен 39Алоу, петолъчника, прочети книгата на марксиста Желю Желев "Фашизмът", там всичко е обяснено!
37
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХахахахахахахахахаПредателят Евгений Бакърджиев още не е получил заслуженото - описано е от Васил Друмев, Антон Дончев, Иво Андрич! Кол в задния проход! Ще спазим балканските маниери, трепери ггадд!!
36
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"фашисти"Фашисти и комунисти са едно и също нещо, тъй че си яко неграмотен.-------Абсолютна глупост! Нищо общо няма между едните и другите!Кажи защо Англия слючиха довор с Полша,а не защитиха Полша,когато беше нападната от нацистите,дори напротив - не разрешиха и не пропуснаха руските войски да минат през Полша до Чехословакия и да свърши войната веднага,без много жертви,а хвърлиха немци и руснаци и евреи и всякакви европейци да се избиват помежду си?
35
4
 
5
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 3 години
До ХахахахахаЩото бяхме цъфнали и вързали, докато мавзолея на Гошо Тарабата си седеше, нали?Някак си удобно забравяш, че на първите избори след преврата на 10 /11 /1989 година, сменилите си името комунисти (от БКП на БСП), след огромни фалшификации ги спечелиха, и България стана единствената страна от соц. блока, в която комунистите спечелиха изборите и Луканов стана премиер!
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ама кво ми цъкаш минуси, *** и го виж мемориала, на 300 метра от Виенската опера е.
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудно как Австрия просперира като в центъра на Виена има огромен мемориал в памет на съветската армия с позлатени надписи с имена на загинали войни от СССР. И е в перфектно състояние.
32
5
 
2
 
! Отговори
До анонимчо 10 преди 3 години
Лъжеш! Останаха много недобити фашаги и други негодници-убийци! Знам достоверен случай за един, който като окупатор в Сърбия е измъквал с щик сръбски бебета от коритцата им. И е оставен жив! Бих го одрал с кремък, но добрият и справедлив Господму е изпратил друго - снаха му заклала двете му внучета!Народният съд е създаден по волята на Съюзниците и е действал пак по тази воля! Истински народни съдилища е имало в Италия, Франция, Белгия! Първо са бесили фашагите, после ги оформяли документално!
31
1
 
2
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
те за това на Луканов му теглиха куршума
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен30А тука кораб минава ли?
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахa , верно бе, що не взривим пирамидите в Египет или катедралите в Кьолн или Варселона. В двете катедрали докато са строени има общо 324 загинали строители.
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе пиши наизуст!Нашите български служби и разузнавачи са били изхвърлени още през 90-те години от властта от Луканов,дори французите са се възмутили как може да си изхвърляме професионалистите и да слагаме необучени некадърници на тяхно място, при това,тогава българските разузнавачи винаги са били български патриоти,а не са били лоялни към СССР,не са докладвали всичко на СССР през соца.
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
комплексарщина, дай да взривим и пирамидите щото са измрели хиляди роби докато ги строят. Жалки мишоци са тези словаци винаги с комплекс че са втора ръка от чехите.
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Четете история!Междо другото, днешната столица на Словакия - Братислава е била срината от нацистите-фашисти със земята,изравнена със земята,цялата им земя са бомбили фашистите,в Киев също - от почти едномилионен град,заради масовите и жестоки убийства,палежите и бомбандировките извършени от нацистите,са останали само около 170 000 жители,без да се броят и военните жертви,а убийствата са били извършвани изключително жесток начин,с какво очи днес тези хора плюят на дедите си и са фашисти?
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4epaДа забраниш не значи да изкорениш, но щом казваш :)) Както виждаш всички мастити олигарси са свързани с тайните служби навремето, дали като забранят дадена партия ще цъфнем и вържем :))
24
5
 
5
 
! Отговори
Хахахахахахахахаха преди 3 години
Предателят Евгений Бакърджиев нали взриви мавзолея на Георги Димитров в центъра на София?Преименуваха всички улици, площади и булевардипв София и в областните градове.Защо не цъфнахме и не вързахме за 30 години?Заради някоя уличка "9-ти септември" или заради някое площадче "Георги Димитров" в селата с население по 5 човека, където има и толкова? Това ли е причината?
23
5
 
5
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ТОВА АКО БЕШЕ СТАНАЛО 1989 ГОДИНА - БЪЛГАРИЯ СЕГА ЩЕШЕ ДА ЦЪФТИ !!!!!!!
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХахахахахахахахахаИзвинявай,че ти натиснах минус,просто защото недочетох до края,абсолютно прав си!
21
5
 
6
 
! Отговори
Четете история! преди 3 години
Ами те при поп Йозеф Тисо бяха фашистка страна, съюзници на Хитлер. Даже пратиха войска в Русия, която руснаците унищожиха. Не се учудвам, но махалото пак ще се върне и ще има още разбити фашистки муцуни!Негодникът Тисо е изпратил в Аушвиц повечето словашки евреи. С помощта на немците, избивайки хиляди, потушава антифашисткото въстание. Хванат в Австрия от съюзниците е предаден на комунистическото правителство на Чехословакия и обесен. Оказва се, има още за бесене!