Заради COVID-19: Австрия с нови забрани и през деня

Страната обяви нови мерки за ограничаване на пандемията
14 ное 2020 20:15, Анисия Иванова
54
Заради COVID-19: Австрия с нови забрани и през деня
Снимка: БГНЕС

Предвид експлодиращия брой на новозаразените, австрийското правителство налага нови драстични мерки за ограничаване на пандемията. В полунощ на понеделник срещу вторник влиза в сила ново затваряне, съобщи федералният канцлер Себастиан Курц на пресконференция, предавана директно по телевизията.

Новото е, че се забранява напускането на домовете и през деня. Изключение се прави за покупки от първа необходимост, включително на лекарства, за кратки разходки или практикуване на индивидуален спорт.

Търговската мрежа ще бъде затворена с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките, дрогериите, банките и пощите. Училищата и детските градини също затварят до 6 декември.

Учениците ще преминат на онлайн обучение. За всички семейства, където е невъзможно родителите да работят вкъщи, ще бъде осигурена грижа за децата в училищата и в детските градини, без това да включва учебни занимания. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Австриянови мерки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Бойко е виновен! ОСТАВКА! ХАхахахахахах
50
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тук кви са мерките че не разбрах,кафенета и ресторанти работят и са на куп без маски, молове ,театри ,музеи,мачове,места няма в болници,връщат болни и линейки ,къде са мерките ?
49
1
 
2
 
! Отговори
До 44 преди 3 години
,,в Австрия ходим в магазина и без маска..,,ама ви затвориха магазините.
48
3
 
3
 
! Отговори
Иронимус преди 3 години
До славянинСлавянчо, стига приказки, ами вземи хвани Ковид-19, зарази се едно хубаво, и ако го изкараш, значи си бил прав!
47
4
 
7
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Австрийски бедняци, поклонете се на световният комунизъм.....приемете неговата ваксина.......сложете комунистическите маски......паднете по очи....скимтете за милост.
46
10
 
0
 
! Отговори
Зомбита Н2 преди 3 години
Плебейте налазили и тук:-)))))) Споко, другите понеделник сме на работа да ви плащаме Борсата. Цъкайте минуси, ние храним децата ви, не вас. Все някой трябва да ги гледа, докато мизерствате над клавиатурата. FU #аз имам работа, защото не ме мързи
45
3
 
9
 
! Отговори
Цюрих преди 3 години
В Швейцария всичко е отворено. Тук не носим маски даже. Само по магазините, но ако влезеш без маска няма да те изгонят.
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинГ'оведо освен теб и още двама или трима едва ли има повече тук.
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До наблюдателБай Дончо изобщо не е бил с вируса.
42
4
 
6
 
! Отговори
Kreti преди 3 години
Да в Австрия ни затварят с право на спорт навън, разходки навън, маска навън не се носи само по желание, няма коридари за аптеки и други видения на калинки.
41
7
 
5
 
! Отговори
Питам се преди 3 години
В лагерите за мигранти са по 15-20 хиляди .Там сигурно ходят с маски,мият си ръцете на всеки час,спазват дистанция от 2 метра,че не са пламнали всичките.В Турция имало / според пресата/4 милиона,а турците отчитат по 2000 бройки за денонощие.Този вирус избирателно ли заразява?
40
10
 
6
 
! Отговори
Зомбита преди 3 години
Кой е този, дето забранява?!? Някой, който представлява 20-30 % от плебса. Другите, дори не са гласували за забраняващия....... *** преяли европейци
39
10
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Земята взе да става пренаселена. Богатите почват да търсят начини да редуцират ненужното население. Сеща те се как бай Дончо на 74 години изкара без проблем коронавируса.
38
11
 
7
 
! Отговори
до 36 от славянин преди 3 години
''Lockdown.Видя се, че нищо друго не върши работа в България. Не е нормално да има, по 100 и повече мъртви с такава инфекция и то по данни от статистиката. Неофициално жертвите са поне 2 пъти повече.''Знаеш ли каква е разликата между ЧОВЕК и Г.ВЕДО В ЧОВЕШКО ТЯЛО!? Разликата е че ЧОВЕКЪТ не приема всичко което му каже ''господа бога телевизора'' за чиста монета, а Г.ВЕДОТО В ЧОВЕШКО ТЯЛО го приема първосигнално за чиста монета, щом господа бога телевизора каже нещо значи то е чиста монета!
37
10
 
7
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Австрийски чапкъни.
36
18
 
11
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Съдейки по дислайковете под коментарите вече напълно се убеждавам, че едно двукрако г.ведо е неспасяемо и когато тръгне ваксинацията тези гведа не просто сами ще отидат да ги ваксинират, ами и ще се бият помежду си, ако ваксините не достигат за всички тях! А да убеждаваш такова г.ведо, че то е такова е същото като да наливаш вода в пробита кофа - всичко което налееш изтича навън напълно безполезно!
35
15
 
17
 
! Отговори
Не! преди 3 години
0,1% от хората са рискови, за тях специална защита, за ВСИЧКИ останали - животът продължава. Вируси ще има докато свят светува. Да не спираме да живеем, за да не умрем...
34
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Lockdown.Видя се, че нищо друго не върши работа в България. Не е нормално да има, по 100 и повече мъртви с такава инфекция и то по данни от статистиката. Неофициално жертвите са поне 2 пъти повече.
33
11
 
13
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Всички въводители на концлагеристките противоепидемични мерки постоянно доказват че от тях НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВА ПОЛЗА, след като постоянно въвеждат все по-концлагеристки! Явно тази власт наистина е толкова *** и упорита, че постоянно отказва да приеме факта, че една епидемия не се спира с административно-репресивни мерки! А когато *** водят едно стадо накрая всички падат в ямата!
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тестовете, ако са фалшиви, значи ще има и от двата вида... Така, че пак ще е същия резултат.