Кишишев за заведенията: Давате 60%, но откъде ние да вземем 40%?

Според него спешно трябва да се помисли и за работодателя
26 ное 2020 09:25,
61
Кишишев за заведенията: Давате 60%, но откъде ние да вземем 40%?
Снимка: Кадър Нова тв

Коментира се повече за работниците в заведенията, отколкото за работодателите. Дава им се 60%, но откъде аз да извадя другите 40%, попита пред Нова тв бившият футболен национал Радостин Кишишев, който в момента е президент на бургаския "Черноморец" и за втори път ще затвори вратите на семейния си ресторант, както много други в бранша.

По думите му бързо и спешно трябва да се реши какво ще даде правителството на работодателя, защото там е по-големият проблем.

"Ситуацията е изключително неприятна икономически, но мисля, че е добре, защото вероятно ще се спасят много животи. При първото затваряне аз съкратих абсолютно всички работници. Пратих ги на борсата, платих им всички задължения, защото смятах, че това е най-доброто както за тях, така и за мен. Не оставих доставки, но много мои колеги го направиха. Те споделиха, че са имали работа през първата седмица. Оттам нататък хората не са си поръчвали", сподели той.

Лично за себе си Кишишев разказа, че е започнал да доставя храна след отваряне на заведението, но те са намалели драстично – с почти 50%. Това изправя ресторантьора пред дилема как да процедира при второто затваряне.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямаш ли поне малко срам бе ***??? Хората едва смогват хляб да си купят, ти ревеш като вдовица. Изкарай крадените пари, и раздай на съкратения персонал, който си крал години наред.
26
2
 
25
 
! Отговори
морски преди 3 години
Този преди време ресторантьорсваше в Сл.бряг.Работниците му бяха лъгани почти докрай ... много не дочакаха заплата ... бяха изритани на улицата ...
25
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от миналите месеци, в които си бил на печалба
24
2
 
24
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Бегай беХората на борсата пратил а иска сега за негоЗапиши се и ти на борсата ве
23
0
 
22
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Често гледам кошмари в кухнята, все пак е ясно че там ще отиде екип и ще снима, въпреки това редовно кухните са в безобразно състояние. Обичам да се храня навън, но напоследък почти не стъпвам в заведение и установих че много рядко имам проблеми със стомаха - киселини и разстройство, които бяха станали почти ежедневие за мен. Така, че е явно че много от заведенията на стават за нищо, надявам се тези който държат на качеството и не ти режат главата от кръста да оцелеят, другите ...
22
0
 
30
 
! Отговори
Видял преди 3 години
Затваряш кръчмата, гледаш си голямата пенсия и краденото от преди и бъди благодарен че си жив и здрав. И не мрънкай защото никой няма да съжалява вашето крадливо племе.
21
0
 
5
 
! Отговори
академик дедоТашунко преди 3 години
До номер 10, анонимен. Съчувствам ви искрено! Дано Господ и Съдбата да Ви помогнат.
20
1
 
36
 
! Отговори
академик дедоТашунко преди 3 години
Кишишев, не се ли накрадохте предостатъчно, вие, собствениците на ресторанти? Да ми мислят хората, които висят на една заплата при алчните си работодатели, които им свалят по няколко кожи от гурба с бачкане. За тях ми е мъчно, не за такива като теб.
19
0
 
29
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
продавате каквото имате и се спасявате много е просто това е капитализъм
18
0
 
11
 
! Отговори
м дааа преди 3 години
аз като сметнах разходите и ги съпоставям на мизерните доходи ,(без да бутам от спестените) ще изкарам до идното лята, като се надявам преди това да съм успял да ми потръгне малко по-добре , ама да видим.
17
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай кишиш значи пенсионерите за около 10г успяха да спастрят по някой лев за всеки случай , а ти с бизнес- нищо не ти останало ,що за бизнесмени сте и кой ви учи на бизнес ,та я окъсвате до степен да ровите в казаните???Чак да ви ожали човек,голяма мизерия ,засенчихте гаврошовците..ама Ботев го е казал..."Смешен плач"
16
1
 
31
 
! Отговори
друг човек преди 3 години
Ееее, откъде да вземат?! Дай да ги издържат тогава на 100%, а те да си стоят вкъщи. Има борса, съкратеният персонал може да отиде там, ако са се осигурявали. В крайна сметка, щом няма потребление, трябва ли изкуствено да се поддържа цял отрасъл.
15
0
 
28
 
! Отговори
чалгата не прощава преди 3 години
И плачат и богатитеее, със (крокодилски) сълзи на очииите..
14
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лесен въпрос ! Ето отговора ,от шкавчето на Бойко !?
13
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лесен въпрос ! Ето отговора ,от шкавчето на Бойко !?
12
4
 
23
 
! Отговори
Аналитик преди 3 години
Хора, само искам да кажа, анализатори и всичко от 2 години говориха за световна икономическа криза. Това се виждаше, защото масово, парите взеха да губят стойност, и за да се обезпечи, взеха да се печатат нови. А вече даже не са и хартийка, а един електронен импулс. Зад тези пари, няма даже и произведен продукт. Нещата от няколко години бяха така. Все нещо щеше да предизвика кризата, дали болест, дали банка, дали бедствие. Не се сърдете, да бяхте пестили пари. следващите 2 години ще са зле.
11
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все сте си спестили нещо... Не сте от най-бедните, че да плачете непрекъснато!
10
5
 
19
 
! Отговори
off преди 3 години
До АнонименАМи като си намериш друга работа, като се размърдаш както всеки средно статистически европеец.Баси мързела
9
0
 
24
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Глу.пак, ами всеки ще поеме част от негативите от кризата.
8
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставам без работа и никакъв доход, как ще се живее в най трудните месеци.Господ да ни е на помощ.