5 грешки при употребата на тест за бременност

Правите теста в грешното време от деня
29 ное 2020 22:41, Михаела Лазарова
14
5 грешки при употребата на тест за бременност
Снимка: Istock

Ако имате съмнение, че сте бременна, вероятно първото нещо, което бихте направили е да посегнете към теста за бременност. С употребата му обаче могат да се допуснат някои грешки, които да направят резултата неверен. Кои са те?

Правите теста твърде рано в месечния ви цикъл

Ако направите теста твърде рано в месечния ви цикъл, той може да не е верен. Възможно е да даде погрешен отрицателен или положителен резултат. Най-често прекалено ранното тестване за бременност скоро след настъпването на менструацията може да даде фалшиво отрицателен тест заради човешкия хорион гонадотропин – хормонът, който се нуждае от време, за да се натрупва в организма след настъпване на бременността.

Отчитате резултата прекалено рано след взимане на проба

Ако сте нервни и нямате търпение да видите резултата, не бързайте. Избързването с резултата почти сигурно ще ви подведе. Внимателно прочетете указанията на опаковката. Там са посочени и начините, по които да вземете проба от себе си и да я поставите по правилния начин върху маркерите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Mon Amour преди 3 години
Дойдох за коментарите, но нека да оставя и аз един стар виц по темата.Баща - македонец инструктира сина си за първата брачна нощ:- Първо я вземи на ръце, защото Македония - това е СИЛА.После я хвърли в леглото, защото Македония - това е ГОРДОСТ.После се съблечи пред нея, защото Македония - това е КРАСОТА.На друия ден синът докладва:- Всичко направих едно по едно, точно как ме посъветва.- И после?- После си ударих една ***, за да и покажа, че Македония - това е НЕЗАВИСИМОСТ!
4
0
 
6
 
! Отговори
Ако тя не гълта преди 3 години
Винаги може да стане грешка с теста за бременостМдаа
3
3
 
14
 
! Отговори
Тео преди 3 години
С тест, без тест, все тая! То ще си покаже :). Нека има повече българчета и по-малко аборти. Живи-здрави. Скоро влизаме в последния месец на годината. Мислете позитивно, бъдете здрави, и на жените им пожелавам по-бременни(на тези, които желаят)!
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваи вани попешче пак ли глатна топката
1
2
 
12
 
! Отговори
А при мъжете преди 3 години
Какви са грешките?