Pfizer докладва за проблем с производството на ваксината

Компанията ще произведе само половината дози ваксини
6 дек 2020 10:46, Ния Христова
70
Pfizer докладва за проблем с производството на ваксината
Снимка: БГНЕС
"Pfizer" обяви, че ще произведе само половината от планираните дози ваксини срещу коронавируса поради проблеми с веригата за доставки, съобщи "Фокс Нюз".
 
"Разширяването на веригата за доставки на суровини за ваксината отне по-дълго от очакваното време. Важно е също така да се подчертае, че резултатите от клиничните тестове закъсняват от първоначално планираното", каза говорител на компанията.
 
"Pfizer" и германският й партньор "BioNTech" имаха надежди да произведат 100 милиона ваксини до края на годината. Сета тази бройка е намалена наполовина - на 50 милиона.
 
"Pfizer" получава суровини от доставчици в САЩ и Европа. Разширяването на производството на компоненти за ваксината миналия месец се оказа предизвикателство. В този момент компанията очаква също все още резултатите от последните тестове, заявява производителят.
Още по темата
 
От компанията не уточняват какви компоненти за производството липсват. Ваксините обикновено съдържат материали, които включват антивирусни агенти, антисептични течности, стерилна вода и ДНК елементи от самия вирус, които не причиняват тежки симптоми, но карат имунната система да произвежда антитела.
 
Компаниите често първо изчакват техният продукт да бъде одобрен. Едва след това започват да набавят суровини, да организират производствени линии и да установят вериги за доставки.
 
"В този случай всичко се случи едновременно. Започнахме да формираме веригите за доставки през март, когато ваксината все още се разработваше. Това е напълно безпрецедентно", каза участващ в процеса на разработване на ваксината на "Pfizer".
 
Понастоящем "Pfizer/BioNtech" планират да пуснат 1,3 милиарда ваксини през 2021 г., като недостигът от 50 милиона дози тази година ще бъде компенсиран с увеличаване на производството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо което е безплатно не струва нищо.
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добре , че ще се забави, да видим как ще се отрази на англичаните, че там ги почнаха
54
1
 
3
 
! Отговори
До правителството преди 3 години
Искат да заобиколят законите.При кандидат за ваксина:1.застраховка 50000евро ако почине за семейството му.2.Пълни изследвания дали е бил болен от спин и други придружаващи заболявания.3.Сертификат пълен за ваксината.4.Да се кажат на кандидата какви усложнения може да получи.5.да си води дневник как е преминала ваксинацията.И още мерки.НИЕ НЕ СМЕ ОПИТНИ ЗАЙЦИ.ВСИЧКИ МЪЛЧАТ АКО МИНЕ НОМЕРА МИНЕ.Ай Честит Никулден.
53
1
 
5
 
! Отговори
Весела покойническа преди 3 години
Ваксини ще има за всички от сърце,за Новата Година да тропнем ний хорце! Йе!Мъртвите нямат жилищни проблеми. Кой в единичен гроб, кой в масов - това не ги пеитеснява!!!Който не се досеща - перифразирам великия Владимир Висоцки!Наистина велик!
52
3
 
1
 
! Отговори
ммм преди 3 години
Споко, ще има ваксини за всички, но ще трябва да изтърпите до април следващата година. Обещано от Урсула.
51
2
 
1
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
проблемът не е в производството, а в това че страните които желаят ваксината нямат необходимата инфраструктура за складиране и доставки, а сформирането на такава инфраструктура изисква пари и време...така че... още няколко месеца...
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Йееееее
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно бе тъпан разпран, ти няма да одъряваш и винагги ще си млад и все на 25г.. Ааа забравих, че живееш на ръба и може и да не достигнеш староста.....Хайде скрий се някъде.
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-глупавите да се ваксинират веднага. По-умните ще изчакаме една, две години да се види сеира.
47
4
 
3
 
! Отговори
ПО-евтино решение! преди 3 години
Пиши сто пъти: "Аз съм здрав!" и се брой за ваксиниран! - има 95% вероятност за точно същия ефект като от васкина за грип!
46
1
 
3
 
! Отговори
Подробности! преди 3 години
Нали има име и цена? - производството не е от значение, нито ефекта от приложението!Сега сме с в модерните 'виртуални' икономически времена!Аз ще чакам момента когато мога да си даунлодна 'ваксината' на смартфона. да я погледам 5 минути и да се броя за 'ваксиниран'!Щото целта е да се платят едни пари а не да се свърши работа!
45
2
 
2
 
! Отговори
Еднодневки, тихо! преди 3 години
Хора, чиито живот се върти само около фейсбук цигари, бира и качване на снимки, кой къде ходил, кой какво правил, за да парадират с... не знам с какво... е тия хора се притесняват от чипиране? Вие сте се самочипирали няма на къде повече. Някой ще ви следи? Че вие на смартфона си повече от на бог споделяте. Вие сте се самопоробили и въпреки това се притеснявате от някакво лекарство (което като всяко лекарство до последната молекула се посочва в патента за разлика от софтуера в телефона ви). Браво
44
3
 
6
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
ПЪРВО ПРОБЛЕМ С ПРОИЗВО ВТОТО ПРОБЛЕМА СЪС ДОСТАВКИ ТРЕТО НЕ ЕФИКАСНА ЧЕТВЪРТО СТРАНИЧЕН ЕФЕКТ. ТЪПО Е. МИЛИТЕ ХОРА: КАК СЕ ЛУТАМЕ В НЕ ИЗВЕСТНОТО... НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ ПРИЯТЕЛЮ НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ.
43
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не могат от открият вируса да му вземат ДНК-то.
42
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината е май по-опасна от вируса.
41
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма смисъл да се плашат нормалните хора. Умират само дърти и зомбирани от страх.
40
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де тия Пфайзер как успяха да произведат 1 милярд дози??За такова количество разработката и произвотството трябва да е започнало поне преди 2 години.
39
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Желаещите а се ваксинират се оказаха много по-малко! Това е единствената причина Pfitzer да съкрати планираното производство! Парите, джентълмени, са основното! Що им трябва да се харчат и после да се чудят как да съхранят произведеното!
38
6
 
19
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Все по-тежък да е недостигът! Тъй като живеем в идиoкрация, остана да се уповаваме на Създателя - дано се намеси и спре умишленото затриване на човешкия род.
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ваксина, няма проблем.