Лекар получи остра алергична реакция след ваксината на Moderna

Това е първи подобен случай, свързан с тази ваксина
27 дек 2020 08:29,
36
Лекар получи остра алергична реакция след ваксината на Moderna
Снимка: БГНЕС

Остра алергична реакция се е появила при лекар от Бостън, получил ваксината срещу коронавирус на компанията Moderna, пише в. "Ню Йорк Tаймс", цитиран от БТА.

Това е първи подобен случай, свързан ваксината на Moderna.

Американските федерални власти разследват най-малко шест случая на хора, които са имали сериозна алергична реакция, след като са били инжектирани с ваксината на Pfizer и BioNTech, припомня изданието. Двете ваксини съдържат сходни съставки.

Инцидентът с ваксината на Moderna е станал миналия четвъртък. Онколог от Бостънския медицински център, който по принцип е бил алергичен към морски мекотели, е бил ваксиниран и почти веднага след това имал остра реакция, почувствал се замаян, а биенето на сърцето му се е ускорило.

Ваксиниращият персонал разрешил на лекаря да използва устройството, с което той сам си поставя противоалергенен препарат.

После медикът бил отведен в спешно отделение, състоянието му било оценено, той бил поставен под наблюдение и след известно време бил изписан и сега е добре.

Компанията Moderna изрази готовност внимателно да проучи инцидента, но добави, че не е готова да коментира единичен случай на проявление на алергична реакция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един в Бостън с алергия е новина! Вчера писаха , че при поставянето на втората ваксина на Спутник, 40% са имали алергични реакции, китайската ваксина имала успеваемост 6 от 49!?
10
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълно безумие да пускат ваксини без никакви тестове без никакви правила
9
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези нови средства има много неизвестни, защото няма време да се тества, а и доброволците не са много.Нищо чудно някой да даде фира, преди да се е ваксинирал. Освен това никой не споменава, при евентуално успешно имунизиране, колко дълго трае този имунитет. Но няма друг начин, проба, грешка, поправка и пак отначало...
8
10
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
"Онколог от Бостънския медицински център, който по принцип е бил алергичен към морски мекотели, е бил ваксиниран и почти веднага след това имал остра реакция, почувствал се замаян, а биенето на сърцето му се е ускорило."===И аз така, веднъж почувствах същата реакция, замайване и сърцебиене след литър водка :))) Може да са сложили вътре Moderna
7
5
 
9
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Нищо му нема .Да трае , ще пречи на десетки милиардите. Да му дадат един милион и да си трае.Почва веселбата!
6
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами по- добре остра алергична реакция, вместо да го интубират! На един милион ваксинирани десет човека да пострадат е нищо , защото вече в САЩ минаха милион ваксинирани, а ние един милион ваксинирани ще имаме Ноември месец догодина!
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...батериЙте...Марш в първи клас, ***...
4
4
 
13
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ЧИСТА ЛОТАРИЯ
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...пишИшИ... Хе, хеееее, вЕрно ли...?
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошо, Седларов, лошо...Дано никой не полети към космоса...
1
2
 
18
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Значи морските мекотели дават имунитет. Набивайте миди, рапани. Как може да се приготви медуза не знам. Сигурно на супа.