Украйна обмисля да произвежда отново Ан-74

Целта е с тях да оборудва въоръжените си сили
16 яну 2021 17:27, Красимир Ангелов
48
Украйна обмисля да произвежда отново Ан-74
Снимка: БГНЕС

Украйна обмисля възобновяване производството на товарните самолети Антонов-74, с които да оборудва въоръжените си сили, предаде Ройтерс като цитира правителството в Киев.

Ан-74 е лек транспортен самолет с турбореактивни двигатели, който може да изминава около 4600 км със скорост от 560 км/ч.

Украйна, която беше дизайнер и производител на най-големия товарен самолет в света - Ан-225, почти спря производството на самолети заради тежката икономическа криза в страната и прекъсването на връзките с Русия, за където основно се изнасяха самолетни части.

Сега обаче властите в Киев отново гледат към авиацията, съобщава БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
17
 
! Отговори
Укропите пич преди 3 години
До До 17си дадоха ракетите без пари на чиффутите !!!за това сега Израел има 450 атомни бомби,а в САЩ атомните централи работеха на гориво получено от Украинските ракети почти 10 годинии всичко това за голи обещания да гои приемат в ЕС !!!казвам ти - по са тъппи и от макетата !
17
3
 
5
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Украйна е създадена след първата световна война. Там дето е част от Украйна сега, са били селяни, които са избягали от произвола на полската ***. Тях ги натискат Татарите и Шведите и за да оцелеят се присъединяват към Русия. Киев няма нищо общо с това дето сега е Украйна.
16
3
 
22
 
! Отговори
Украйнците преди 3 години
са най-тъпотто племе което съм виждал (след макетата разбира се)след отцепването от Русия им останаха ракетои да станат 3-тата ядрена сила в света и кво направиха укропите - дадоха си ракетите без да получат НИЩО в замяназаводите АН бяха по-големи и от Боинг - и кво направиха Укропите - закриха ги по нареждане на сина на Джо Байден (н а когото тъппаците си продадоха нефтения монопол за 1 $)в момента над 80% от земята в Украина принадлежи на юдо-масонските фондации на Сорос и Ротшилд
15
9
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 14"какви въоръжени сили? Хохляците"Твоя пост, колега е ярко и силно изразена оскъдица в това дето ти е между ушите! Хайде със здраве! И все пак да припомня, че най-първата столица на Руската държава е Киев! По това време Москва е била нещо като село населявано от хора говорещи език подобен на днешния финландски!
14
5
 
18
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Украйна ВНАСЯ резервни части от Русия. Ако може. Сега не може. Ако замени съветските части със западни ще трябва да прелицензира самолета. Това може да го обмисля по пет пъти годишно, че даже и повече.
13
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какви въоръжени сили? Хохляците 5 години не могат да се справят с група опълченци.Това са потуранци винаги били яздени от поляци и руснаци не са народ а сбиротък!
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"До Анонимен 8, неграмотен руски ***. В българската граматика се пише Сглобявам, със "С". Научи се да пишеш преди да мъчиш ума си с велики мисли."Ей, даскале, добре, че си ти! Докъде я докарахме само, еднокнижник да ни учи на четмо и писмо?!
11
13
 
6
 
! Отговори
Бико преди 3 години
До Анонимен 8, неграмотен руски ***. В българската граматика се пише Сглобявам, със "С". Научи се да пишеш преди да мъчиш ума си с велики мисли.
10
16
 
7
 
! Отговори
Бивол преди 3 години
То и в Дубна работеха учени от социалистическите страни, но постиженията бяха на СССР. Български математик изчисли орбитата на първия съветски изкуствен спътник, но Съветския съюз пусна спътника. Европа и западният свят ще възродят самолетостроенето в Украйна. А Русия ще остане за ЕС крайна на *** си майна.
9
20
 
5
 
! Отговори
Бай Баяни преди 3 години
Червените кауни родиха басните за чекмеджета с евро и злато, за да премахнат най-големия трън от червения си крадли ***.
8
6
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ан е съветски самолет и го зглобяваха в Украйна повечето части за него се правеха в Русия.Не бяха само самолетите ,най големият завод за комбайни в СССР беше в Украйна частите за тях се правеха в целия СССР там сесъбираха.Краза съшо двигател ЯАЗ от гр.Ярослав скоростите от Беларус сега го правят в Русия.
7
5
 
34
 
! Отговори
додо преди 3 години
Ан са съветски самолети,не украински!Тези мозъци като нас си разбиха индустрията и самолетостроенето. Ще го възстановят ама друг път! На америкосите не им трябва конкуренция.А яко се появи санкции,цветни революции и метежи,и после левите или десните "екстремисти виновни, а те целите в бяло и са за демокрация ,но без укрански самолети!
6
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украйна приключи с производството на самолети.
5
7
 
24
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
У-крайна е окрайнина на Русия.
4
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо пишете глупости! Украйна била дизайнер на най-големия самолет. По съветско време там работеха специалисти от целия съюз, а не само украинци така че Украйна нищо не е разработила и едва ли сега имат достатъчно грамотни кадри за да възстановят производството.
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега изнасяйте за Щатите, къв е проблема!?
2
4
 
17
 
! Отговори
Сега преди 3 години
Да ама Не...
1
10
 
32
 
! Отговори
А ние какво преди 3 години
Чекмеджетата на нашия диктатор за 20 години нищо не можаха да произведат.