Осъдиха Сергей Навални на 3.5 години затвор

Двете страни имат 10 дни за обжалване на решението
Обновена: 2 фев 2021 20:32 | 2 фев 2021 19:44, Веселина Йорданова
340
Осъдиха Сергей Навални на 3.5 години затвор
Снимка: БГНЕС

Руският опозиционер Алексей Навални бе осъден на 3 години и половина затвор в колония при общ режим, съобщи РИА Новости. Симоновският съд на Москва отмени условната му присъда по делото "Ив Роше". Двете страни имат 10 дни за обжалване.

Още по темата
Съдът обаче добави, че от срока на присъдата ще бъде приспаднато времето, прекарано от него преди това под домашен арест, предаде Ройтерс.

Навални, един от най-големите критици на руския президент Владимир Путин, беше арестуван на руската граница на 17 януари, след като се завърна от Германия, където се възстановяваше от отравяне с бойно отровно вещество.

Преди произнасянето на присъдата достъпът до Червения площад в Москва беше ограничен "временно", съобщи в туитър радиостанция "Ехо на Москва". Предполага се, че мерките за сигурност са наложени заради евентуални протести при произнасянето на присъдата.

Навални заяви, че днешното му явяване пред съда е опит да бъдат сплашени милиони руснаци и каза, че руският президент Владимир Путин ще влезе в историята като "отровител", предаде Франс прес.

"Най-важното в този процес е да бъдат сплашени огромен брой хора. Пращаш в затвора един, за да накараш милиони да се страхуват", заяви опозиционерът.

По данни на специализираната НПО "ОВД-Инфо" пред съдебната палата днес са били арестувани около 131 души, предаде Ройтерс. Пред съда имаше масирано присъствие на полиция за борба с безредиците, след като съюзници на Навални призоваха привържениците му да се съберат, за да го подкрепят, пише БТА.

В речта си в съда Навални отново обвини президента Путин, че е наредил отравянето му с нервнопаралитично вещество миналото лято. Путин ще влезе в историята като Отровителя", каза той.

С днешното решение на Московския съд срещу Алексей Навални властите в Русия изпращат послание, че правата на руснаците не са достатъчно защитени. Това се посочва в изявление на комисаря по човешките права към Съвета на Европа Дуня Миятович.

По нейните думи съдебното решение се отразява на целостта на европейската система за защита на човешките права. Миятович отбелязва, че Навални днес отново е лишен от свобода по обвинения, чиито основания бяха отхвърлени от Европейския съд по правата на човека.

Комисарят допълва, че днешното съдебно решение е в противоречие с международните задължения на Русия в областта на човешките права. Тя добавя, че Навални изобщо не е трябвало да бъде задържан, нито съден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още по темата: РусияСергей Навални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко му е, сега съсед в пандиза ще му е Алан Халилов и много ще го обича....
259
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Путин!
258
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фашисти
257
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера руският съд си каза тежката дума и обосновано постанови 3 години и половина реален затвор за берлинския пациент. Удовлетворени сме от това решение. Сега трябва да проявим милосърдие и да изпратим затворника за "Белият лебед", като му подарим тубичка вазелин. В "Белият лебед" затворниците стават меки и толерантни като памук.
256
3
 
11
 
! Отговори
Мдаа преди 3 години
Отново Сергей. Туй Чукча вярно писател, не читател.
255
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дуня може да си приказва. За това й плащат, но Кремъл твърдо заяви:"Готови сме последователно и търпеливо да обясняваме всичко, но не възнамеряваме да реагираме на поучаващи изявления и да ги вземаме под внимание""Ако Борел носи твърдо послание, Сергей Лавров ще му отвърне също толкова твърдо"
254
0
 
18
 
! Отговори
Пенев преди 3 години
Мислех, че е Алексей. И Сергей става, ама ....
253
6
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 3 години
Бойко се пука от яд че не може и той като Путин да ги изпраща в затвора лесно лесно. Иначе за боя от полицаите го докарва едно към едно.
252
3
 
16
 
! Отговори
машала ! преди 3 години
сега всеки ден ще му мажат гащичките ама не с новичок, а с юнашко мляко
251
3
 
10
 
! Отговори
Навалниъ преди 3 години
До Путинъдавайте лузери - хвърлете се под полицейските палки за да ми направите кеф,а аз ще си гледам морето от балкона на вилата ми за 3 милиона долара на лазърния бряг
250
2
 
18
 
! Отговори
лъсна му гъза преди 3 години
на героя с намазаните гащичкиоказа се че има за 3 милиона долара вила на лазурния бряг .... героя му с герой
249
21
 
2
 
! Отговори
Путинъ преди 3 години
Боли *** двореца за вас, хейтъри. Ще напусна бункера и ще изляза на балкона да гледам към Европейския съюз и да си мечтая за ЕС паспорт...а блатная ще ми е зад гърба. Ох колко обичам така.
248
4
 
15
 
! Отговори
Наигра се.. преди 3 години
Да би мирно седяло,не би пандиза видяло!
247
4
 
26
 
! Отговори
Стига бе преди 3 години
Да се надяваме, че 3.5 години няма да ни облъчват всеки ден с поне десет статии дневно за Алексей... или беше Сергей, а бе все тая.Две години Скрипал, две Алексей /Сергей... стига с тия руснаци.Пък и този ще е на сигурно място някъде в Сибир, че Скрипал англетата май го шитнаха.
246
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин си отмъщава за филма за двореца Геленджик.
245
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че никой никъде не праща хора в затвора за ковид конспирации и либерални демокрации. За сега се. вее
244
11
 
20
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Малко са му дали......при добро поведение, ще излезе след 2 години и половина.............тоя Навални трябва да благодари на Путин..............да...................и да спре да взема рушвети от Запада !!!Ако не му дойде акъла..............още на няколко места по 3 години в дранголника!!!
243
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 261 Объркал си ме с някой друг , така че ще отклоня предложението ти Това не е такъв сайт Има други , там може да си намериш подходящ за обора Не се отчайвай , хора всякакви има . Има и от твоите, ще се намери "влак" и за теб , да не си сам в обора
242
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 258Не се напъвай, налагай каскета и тръгвай към обора.
241
18
 
17
 
! Отговори
Asians vs Europe преди 3 години
Тези още пращат хора в лагери като политически затворници. Какво се учудвам, та те ги тровят както Кубилай е тровел в монголската в 12-ти век. Далече от азиатските клоаки. Българинът трябва да знае, че ЕС е най-доброто, което му се случи. И той го вижда, слава Богу. Иначе оставаме между тези и Ердоан.