Нови ограничения за пътувания по света заради COVID-19

Расте рискът от провал на предстоящия летен туристически сезон
9 фев 2021 10:29, Елка Василева
8
Нови ограничения за пътувания по света заради COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

На фона на опасенията заради новите щамове на COVID-19 навсякъде по света са наложени нови ограничения за пътувания, което ще доведе до допълнителни трудности за авиокомпаниите, хотелите, ресторантите и туристическите дестинации.

Още по темата
Нараства рискът предстоящият летен туристически сезон да бъде провален, предупреди Джак Алън-Рейнолдс от водещата компания за икономически изследвания "Кепитъл икономикс".

Подобен развой ще нанесе огромни щети на гръцката икономика и ще забави значително възстановяването в Испания и Португалия, както и във всички останали държави, чиято икономика зависи в голяма степен от туризма, отбелязва БНР.

Американските колежи отмениха пролетната ваканция в опит да попречат на студентите да пътуват. Президентът Джо Байдън върна ограниченията за пристигащите от над 24 европейски страни, Южна Африка и Бразилия, а от напускащите САЩ американци се изисква отрицателен тест, преди да се върнат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ходим до Танзания там е екзотично супер е и няма ограничения
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марийке с имунизационен или не парцала бяма да го свалиш от устата си поне до 2025 и вдяка ходина поне 4 пъти ще те упдейтват с нова ваксина.
6
1
 
3
 
! Отговори
До Мария преди 3 години
Марийке, не си мъчи главата с такива сложни работи. Бий си ваксината, слагай маската и под юргана, че да не дойде КУронавируса да те охапе
5
1
 
3
 
! Отговори
Гот преди 3 години
Самолетите си летят на ден сигурно 50 и нагоре минават където работя хората си пътуват а медиите зомбират ли зомбират.
4
5
 
0
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Не мога да разбера непрекъснато се говори за ограничения и непрекъснато виждам хора, които пътуват. Този вирус ако не се разпространява по друг начин, а само по този по който ни е известен, значи много хора си пътуват и затова не се овладява. Не са ми ясни много тези уж забрани и кога, защо и за кого има изключения. А относно курортите, според мен сезон ще има за всеки, който има имунизационен паспорт. Поне така се говореше.Според учените ковид ще е дългосрочен проблем.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия ограничения са само за нас - обикновените хорица. ВИП кифлите не се спряха - то не беше Дубай, Занзибар, Париж и Малдивите. За тях вирус явно няма.
2
5
 
28
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Не разбрахте ли, и тази година няма да има туризъм. Пастирите на стадото в Кравария са решили стадото да си седи по кошарите и да не мърда. Да седи и да работи, да се зомбира в панелката висейки пред компютъра. Ако се надявате на туризъм, няма да има повече. Отсега нататък, така ще бъде. Ваксини... ами не разбрахте ли че те са за да може Чичко ви Били да гушне едни пари. От сега нататък, ще промиват мозъците, и стадото всяка година ще бяга за ваксина. Свиквайте с новото нормално.
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали вирус има навсякъде?Защо са тогава тия ограничения? Да има ограничения евентуално за Нова Зеландия, ако считат, че са се изчистили. Иначе трябва да е напълно свободно.