Чудото от Денвър: Дъжд от отломки от повреден Боинг, но без жертви

Машината успя да кацне безопасно
Обновена: 21 фев 2021 21:41 | 21 фев 2021 21:39, Веселина Йорданова
28

Дъжд от отломки се посипа над жилищен район близо до Денвър, след като един от двигателите на самолет Боинг се повреди при излитане. На борда е имало 231 пътници и 10 души екипаж.

За щастие машината е успяла да кацне безопасно на летището в Денвър и няма пострадали.

Голяма експлозия – така пътниците на борда описаха случилото се малко след излитането на самолета. Машината на United Airlines, която е пътувала за Хонолулу, е претърпяла повреда в десния двигател.

"Видяхме как двигателят беше в пламъци, дим. Притеснихме се определено", разказаха пасажери.

В една от къщите дори има дупка в покрива, предаде Bulgaria ON AIR.

"Видях как едно голямо парче метал падна до къщата ми. Като си отворих вратата, пред мен беше парче от двигател на самолета", сподели очевидец.

Отломки от самолета са нанесли повреди на коли. Парчета от двигателя са се озовали на улицата пред къщите, на футболни игрища. Хората описват дъжда от отломки като плашеща гледка.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: денвърСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са се учили от руснаците. Апаратурата на братушките отдавна е доказала, че може да бъде разглобена и след това сглобена отново с липсващи крепежни елементи и връзки и тя да работи по същия начин. Майтапът на страна, Боинг да се научат да правят самолети, че доста народ си замина напоследък. За щастие сега само с уплаха.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип пътническите самолети могат да летят само с единия от двата двигателя, просто се чудя още колко Боинга трябва да се разпаднат във въздуха, за да се светнат, че ги правят калпави.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има хора с огромен късмет, има и такива с никакъв :)) Браво на пилота че е запазил самообладание но си е чист късмет, пътниците трябва да му целуват ръка :)
18
2
 
5
 
! Отговори
Билет за рая преди 3 години
Освен застраховка живот и ваксината,които ще са задължителни при полет се предвижда и билет за Рая.Така наречената тройна подсигуровка става задължителна за всички полети в САЩ.Билета за Рая ще се издава местния шаман,имам или поп в зависимост от религиозната принадлежност на пътниците.
17
0
 
12
 
! Отговори
пецата преди 3 години
браво, само изпират гащите и боядисват побелелите коси и са като нови
16
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това говори, че е много качествен самолет, след като в такова състоние успява да се приземи!!! Ако беше хороший самальот, щеше да изгуби моментално правата линия.
15
0
 
11
 
! Отговори
Лаик преди 3 години
Поне ще има сюжет за още един епизод на Нешънъл Джиографик . . . . . . .
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много от екипажите са изгубили тренинг. За да се разпадне кожуха на двигатела, причината е късно открит помпаж или ги е било страх да отнемат газта по време на набора. Нищо, щом всички са здрави, другото се оправя :))
13
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безаналоговите западни щайги.
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си купят руски самолети.
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще се появи заекът Франк и ще стане мазало.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това може да се случи и ако засмуче птица, помпаж се казва. Всъщност най-вероятно това е причината, щом е след излитане.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стоят по земята и де разкапват това е
8
19
 
21
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
краварите винаги са правили калпави самолети. Факт. Калпави коли, калпави ваксини. Всъщност, единственото което правят са бърбън и дънки. краварска му работа.
7
18
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
А Румен Грипена какво купи по време на служебното правителство? Знаеш ли или така ти отърва да разпространяваш лъжи?
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поздравления за екипажа.
5
15
 
19
 
! Отговори
V преди 3 години
А мафията герб купи за наще момчета еднодвигателен стар самолет ф16 .Ако стане нещо такова с единственият му двигател губим нереално скъп самолет а може би и летеца .Ето затова е важно да се гласува против мафията герб .От двудвигателен самолет слизаме на опасен и стар еднодвигателен заради далаверите на герб.
4
17
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НЕРАЗБИРАМ МНОГО ОТ САМОЛЕТИ НО АЗ АКО СЪМ УПРАВНИК НА САМОЛЕТНА ФИРМА НЯМА ДА ДАМ НИТО ПАРИ ЗА НОВИ РЕМЪЦИ НИТО ЗА ПОДМЯНА НА МАСЛОТО НИТО ЗА ТЕХНИЧЕСКИ ПРОВЕРКИ ТОВА СА РАЗХОДИ!!!ВЪВ МОМЕНТА НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА СЕ ПЛАЩА НА КРЕДИТОРИТЕ ИНАЧЕ СЛЕДВА ФАЛИТ И НА РАБОТНИЦИТЕ ЩОТО БЕЗ ЗАПЛАТИ НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ НАХАЛНИЦИТЕЗА ПЪТНИЦИТЕ И ТЯХНАТА БЕЗОПАСНОСТ АМИ КАКЪВТО ИМ Е КЪСМЕТА, ПАРИ НЕМА!
3
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойнг са най-пропадналата компания. По-добре на индийски самолети да летим, ако има такива.
2
12
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
САМОЛЕТНИТЕ КОМПАНИИ ВСИЧКИ ВЗЕХА ОГРОМНИ ДЪРЖАВНИ ПОМОЩИ КОИТО ТРЯБВА ДА ВРЪЩАТ А ПОЛЕТИТЕ ИМ СА СУПЕР НАМАЛЕЛИ И КАТО БРОЙ И КАТО КАПАЦИТЕТ!!ВЕЧЕ НЯМА ПАРИ ЗА РЕМОНТИ!!ТОВА КОЕТО ВИЖДАТЕ Е САМО НАЧАЛОТО!!!ТЕ РАЗЧИТАТ , ЧЕ КАТО ИЗГОРИ ЕДИНЯ МОТОР ЩЕ ОСТАНЕ ВТОРИЯ И ЗАТОВА НЕ ПРАВЯТ РЕМОНТИПЪТУВАНЕТО СЪС САМОЛЕТ ДОКАТО НЕ МИНЕ ПАНДЕМИЯТА ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО И ПО ОПАСНО!