Барчовски след историческия успех: Горд съм с момчетата

Победата е постигната с характер и отборен дух
22 фев 2021 09:45, Ния Христова
9

Мъжкият ни национален отбор постигна грандиозен успех в баскетбола. След 10 години пауза България отново се класира за Европейско първенство след драматична победа над Латвия с 66:65 точки. Селекционерът Росен Барчовски беше сред хората, които най-емоционално приеха победата в Рига и заяви, че е горд с момчетата.

България победи Латвия с 66:65. А какво си каза треньорът с играчите след този зашеметяващ успех?

"Първо бях много щастлив, защото полетях във въздуха, а като влязох в съблекалнята ми ръкопляскаха. Това е огромно удовлетворение за един треньор, то не може да се оцени в нищо материално. Благодарих им първо за концентрацията, хладнокръвието, биткаджийството", коментира Барчовски, цитиран от Bulgaria ON AIR.  

България успя да победи един от най-трудните съперници в баскетбола - Латвия, страна, която е с традиции в този спорт. Успехът беше постигнат с невероятна игра в последната четвърт, където нашият тим навакса голям пасив. 

Барчовски разкрива какво е помогнало на отбора да достигне победата: "Характерът, желанието, това, че бяхме заедно, имахме отборен дух. Психология и мъжкарство. Аз бях настроен да се бия докрай, не се отказах при тези 13 точки", каза той.

В този двубой "лъвовете“ играха без трима от основните си играчи, а именно Александър Везенков, Станимир Маринов и Йордан Минчев. А доколко тяхното отсъствие е оказало влияние, треньорът отговори: "Компенсирахме с колектив, често така се случва, присъствието на много силни играчи е важно, но ако могат да бъдат с отбора поне една седмица. Това е колективен спорт", посочи Барчовски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
0
 
! Отговори
за 7 преди 3 години
А ти гний в злобата си, гань80 безполезен. безполезна утай8ка седнала да коментира класирали се за европейско.
5
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета коментарите на ****вците по-долу и си обяснявам защо си заслужаваме всичко.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като им напълнят коша на Европейското друго ще пеят.Класирали се след голяма доза късмет и точица разлика. Една точица разлика. разбирам да си надиграл съперника с 10-20 точки, тогава да имаш някакво основание за гордост.Пък нашия пиян *** се гордее от едно нищо. Кaлtak
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бонанза Бачорски
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
зашеметяващ успех------------------------------------------Браво за духа и непримиримостта до последната секунда. Но престанете да ги превъзнасяте, не им правите услуга. Oт 4 отбора 3 се класират, взели сме 2 победи с голяма доза късмет срещу другия аутсайдер в групата - Латвия и ги изкарваме велики и играчите и несменяемият Барчовски
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пхъ, голяма гордост няма що. От 4 отбора се класират 3. С голяма доза късмет победили и вече сме горди. Дали ще бъдат горди и с последното място Европейското първенство.