Отвлякоха над 300 момичета от училище в Нигерия

Казали им, че е време за молитва и ги извели в гората
32
Отвлякоха над 300 момичета от училище в Нигерия
Снимка: БГНЕС

Повече от 300 момичета са били отвлечени от неизвестни лица от училище в северозападната част на Нигерия. На мястото на похищението в град Джангебе са изпратени сили за сигурност.

Според някои сведения похитителите пристигнали с коли и мотоциклети, някои били облечени като правителствени части. Очевидци обаче казват, че въоръжените мъже са стигнали до училището пеша, стреляли по охранителя и нахлули в спалните помещения. Казали на децата, че е време за молитва и ги извели в гората, разказва очевидец пред Би Би Си, цитиран от БНТ.

Медията отбелязва, че въоръжени банди в Нигерия често отвличат ученици за откуп. Все още са в плен поне 41-ма души, включително 27 ученици, отвлечени миналата седмица в съседния щат Нигер.


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
А тези индивиди после идват в ЕС като"бежанци", ние ги храним, а те ще свършат същото и с вашите деца, да са ви честити евроценностите ;) !!!
28
0
 
0
 
! Отговори
:-) преди 1 месец
До една

Жени като теб са причината да одобрявм Шериата и Инквизицията. Вас само твърда ръка ви оправя.
27
1
 
1
 
! Отговори
една преди 1 месец
Много добре знаете, че и сега мъжете са с неписани привилегии. Имам две колежки, които не получиха нищо от наследство, единствено защото са жени, което не попречи на майките им да се тръшнат точно при тях на стари години. Не ми изглеждате тъъъп по коментарите ви, за да мислите, че жените са в същата ситуация като вас. Дълго време ще са доста по ограничени умствено именно поради хилядолетен слугинаж.
26
0
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 месец
На влак ли са натоварили толкова много момичета ? Ако е само за откуп, щяха да отвлекат и момчета.Има я някаква.А някои нашенци казват че у нас е по зле от Нигерия...
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И какво общо има ислямистката пропаганда с юдаизма?
Я кажи да чуем.
24
3
 
4
 
! Отговори
ИСЛЯМИСТИ СЪР преди 1 месец
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ООН ДА ЗАБРАНИ ЮДЕИЗМА И ИСЛЯМА
23
2
 
0
 
! Отговори
:-) преди 1 месец
До една

Всеобщото държавно образование, финансирано от данъците и безплатно за учениците, става факт чак през 19. век. Всички философски школи от Античността и университети от Средновековието са били частни и платени училища за децата от елита. Както жените, така и над 90% от мъжете са били без формално образование. Феминистките не бъдете толкова избирателни в цитирането на факти.
22
1
 
2
 
! Отговори
:-) преди 1 месец
До една

През Средновековието е съществувало т.нар. майоратно право, което означава, че имуществото се наследява от най-възрастния син. Тоест и сестрите, и по-малките братя остават без наследство. Идеята е била да не се разделя земята. Всеобщото избирателно право за мъжете става факт чак през втората половина на 19. век. До тогава е имало имуществен и образователен ценз.
21
0
 
4
 
! Отговори
една преди 1 месец
Защото насила може да се вземе, но не да се даде. Те са длъжни сами да се борят, но може би все още смятат мъжете за недосегаеми и всевластни. Нищо не може да се направи. И не плюйте феминизма, възникнал е конкретно за право на собственост, избирателно право, образование. Вие ще приемете ли живот на роб, какъвто е човек особено без никакво право на собственост? Ако са нямали синове, имуществото е минавало веднага в съпруга, ако ще да е последния пройдоха!
20
1
 
7
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 месец
НАЙ-МИРОЛЮБИВАТА РЕЛИГИЯ В ДЕЙСТВИЕ!
19
3
 
2
 
! Отговори
:-) преди 1 месец
До една

Тогава какъв е смисълът от феминисткото движение? Оядени, застарели чиновнички, които живеят на гърба на държавата.
18
2
 
2
 
! Отговори
Джо Байдън, 79 преди 1 месец
Да не съдим хората, имат различни Културни Норми! Както казах 3 000 000 в концлагери в Комунистически Китай е нормално за техните Културни Норми!!
17
2
 
3
 
! Отговори
ужас преди 1 месец
Еми вече не са момичета, подпалили са им мундите от клатене
16
1
 
3
 
! Отговори
анонимна преди 1 месец
Навсякъде по света, дори и в ЕС, много мъже биха искали безропотни прислужници в къщи, които да им благодарят, че ги хранят. Но не признават, а в такива кооочини като Нигерия директно си ги отвличат, защото смятат, че им се полагат ей така, женски, както дори и тук някои наричат жените....
15
1
 
2
 
! Отговори
анонимна преди 1 месец
Една е права. Ако някой сам не проумее за какво става дума, няма смисъл от нищо. В САЩ да не би някой да помагаше на жените да се борят за права, и то елементарни? Да не би мъжете да си бяха стоели мирно и радостно да приемат ей така живота си?
14
1
 
3
 
! Отговори
една преди 1 месец
Откъде накъде феминистките да мрат заради тях? Всеки сам да се бори! Да не би да искате феминистките да ходят в арабките страни да се борят и да мррррат за тези под домашен арест и цял живот с маски, не само в мола, за което тук опищяхме света? Да се освестят сами, майките и бабите им ги възпитават в робски живот, а други да ги отучвали?!
13
0
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 1 месец
Бъркаш, в Нигерия има нефт.
12
1
 
8
 
! Отговори
Хюго Бос преди 1 месец
Религията на мира в пълния си блясък. Башибозукът, особено черен, си остава същия навсякъде- примитивни. Да не мислите, че е било по- различбо и у нас 5 века. Същите зверове са крадяли децата ни и са ни тероризирали.
11
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Нормално за тези географски ширини.Такива неща стават не само в Африка,а и в някой части на Азия.
10
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората искат да се женят. Тук в България и ромите крадат момичета по между си. Но тях никой не ги изкарва по новините.