МВнР: Отношенията между САЩ и България никога не са били по-активни

От външно министерство са учудени от позицията на двамата сенатори
5 мар 2021 19:25, Нели Христова
67
МВнР: Отношенията между САЩ и България никога не са били по-активни
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи би искало да изрази своето учудване по повод личната позиция на двама сенатори от САЩ, която не изразява мнението на Сената и не отразява равнището на двустранните ни отношения, се казва в позиция на МВнР, в която се твърди още:

Получихме уверения и от посолството на САЩ в София, и от Държавния департамент във Вашингтон, че това изявление не обвързва правителството на САЩ, което по никакъв начин не би искало да влияе на предизборната кампания у нас.

Преди година САЩ и България подписаха във Вашингтон два всеобхватни документа - декларация за двустранните отношения с Белия дом и надграждащо споразумение за задълбочаване на стратегическото партньорство. След това в София беше проведен Стратегически диалог между двете правителства в областта на външната политика и политиката за сигурност, отбрана, енергетика, икономика, образование и култура. В края на 2020 г. бяха подписани меморандуми за сътрудничество в сферата на 5G технологиите, както и за използването на ядрената енергетика за граждански цели. Само преди две седмици държавният секретар Блинкен избра да се включи във видеоконференция, организирана от България, и да поздрави страната за домакинството на инициативата "Три морета".

Отношенията между САЩ и България никога досега не са били по-активни и по-задълбочени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
USA toq sbirotak ne ni e nujen osven da ni okrade i unischtoji drugo ne se vijda zasega
59
1
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Смрадд.. Ужасна са тия отношения. Едни жалки подобия на хора обслужват чуждите интереси, пренебрегвайки всичко и всеки за жълти стотинки. Общо взето до там сме я докарали :(
58
4
 
2
 
! Отговори
Курника преди 3 години
Те това си е чисто лицемерие! Вожда Тиквун толкова много подаръци им направи (златото на българският народ, самолетчета на хартия, ядрената енергетика....)и те пак недоволни! Веднага каскета да разследва случая!
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те не се обвързват с позицията на двамата сенатори, а какво прави вашия бивш апартаменгейт у САЩ...предизборно?!
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много активни бяха, да! Само, че решиха че сме умни като американци и като ни кажат че 3ти март е комунистически празник и ние ще вземем да решим, че руско-турската война се е ръководила от Ленин!Грешка!
55
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако САЩ каже, че мрази ББ, винаги ще избирам Бойко и ще агитеирам за него! Историята е доказала, че там където стъпи американец, трева не никне, а където разположи бази, никога не си тръгва! Ако не вярвате, питайте германците. След падането на берлинската стена руската армия се оттегли, но американската остана и е там до ден днешен. No, thanks!При такива спасители, поробители не ни трябват!
54
4
 
4
 
! Отговори
Да си преди 3 години
омитат железата от безплатните бази да платят за 10 години наем и да върнат парите от чертежите на ф16,ако изобщо са отишли там или в некой джеб.
53
2
 
12
 
! Отговори
овчарин преди 3 години
Отношенията между вълк и овца никога не са били по-активниОт стадото са учудени от позицията на двата вълка
52
10
 
7
 
! Отговори
Яго Аспас преди 3 години
САЩ ДА ПРАТЯТ МОРСКИ ПЕХОТИНЦИ И ДА ЩУРМУВАТ ПО ВЪЗДУХА ПАРТИИНИЯ ДОМ.. И ДА ВКАРАТ БОКО В ЧУВАЛ..И БЕГОМ КЪМ ЩАТСКИ ЗАТВОР НОМЕР 4 В АЛАБАМА.ДОКАТО НЕ ВИДИМ ВОЕННА НАМЕСА НА САЩ В БИЛГАРИА , НЯМА ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ РУСКИ И ТУРСКИ ПРАСЕТА И АГЕНТИ В БИЛГАРИЯ .
51
2
 
1
 
! Отговори
demolitor преди 3 години
До Баче КикоНе е шамар , а ъперкът
50
5
 
1
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Народа не е учуден въобще.
49
5
 
7
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Шамарче за Герберастите
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bravo na USA BG bedni i posledni na umirane ot 39 mqsto v sveta na 139 bravo
47
4
 
4
 
! Отговори
BG umre преди 3 години
S takiva priqteli kato USA vragove ne ti trqbvat.BG bez voina ostana s 2 miliona starci i 20 000 bylgarcheta na godina se rajdat
46
4
 
8
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Само министерството и овчаря от Банкя са учудени , всички други са зарадвани
45
6
 
2
 
! Отговори
а бе ей преди 3 години
До 42 Сата НАТОкога един съюзник изнудва друг съюзник...бе това си е рекет !! никой не иска такъв съюзник...такъв едно време беше и ссср които изпратиха танковете в прага !! маркон правилно каза , че ЕС трябва да създаде собствена армия а не да оставяме америка да ни командва и да ни налага санкции !! американците бомбандираха сърбия заради косово ...каво ще ги спер да ни бомбандират заради кърджали например...или ще ни защитят от турция както защитават гърция и кипър ? с какво помагат на гърц
44
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България беше одобрила офертата за Грипенчетата , ама САЩ не позволиха да си ги купим ------Много правилно.Швеция е кръгла нула на международната арена.
43
4
 
10
 
! Отговори
Мутри вън преди 3 години
Случайни неща няма !!! стига сте се оправдавали
42
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТО 38 България беше одобрила офертата за Грипенчетата , ама САЩ не позволиха да си ги купим Казаха - " Имаме чертежи на самолети , дайте ни 3 млрд . и ще ви ги покажем "и слугата изпълни заръката
41
7
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
А, ти искаш да си съюзник на САЩ, но да не се съобразяваш с ТЕХНИТЕ интереси? Ами ще те върнат в 1980 г при Столичното пиво и цигарите Стюардеса и ще прозвеждаш лютеница за "необятния руски пазар", щом си толкова отворен. А другаря от Банки ще те ръководи, докато почне да се наси ра в Ленд Круйзъра.