ЕС призова: Освободете Навални незабавно

Здравословното му състояние буди тревога
26 мар 2021 21:45, Александър Попов
76
ЕС призова: Освободете Навални незабавно
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз продължава да призовава за незабавно и безусловно освобождаване на руския опозиционер Алексей Навални и за пълно разследване на неговото отравяне. Това написа днес в профила си в Туитър Набила Масрали – говорител на върховния представител на ЕС по външна политика Жозеп Борел.

Съобщенията, че здравословното състояние на Навални се е влошило в колонията, предизвиква загриженост, написа още Масрали. Русия е длъжна да осигури на Навални достъп до медицинско обслужване и да пусне адвокатите му да се срещнат с него, подчерта тя.

За влошеното здравословно състояние на Навални съобщи неговият съратник Леонид Волков в своя канал в Телеграм. Подобна информация изнесоха и неговите адвокати, след като го посетиха в колонията, където опозиционерът излежава присъдата си.

Според адвокатите Олга Михайлова и Вадим Кобзев, управата на колонията не пуска лекар да прегледа Навални и не разрешава да бъдат предадени изписаните лекарства. Освен това политикът е подложен на изтезание посредством лишаване от сън, като го будят за „профилактична проверка” по осем пъти на нощ./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: РусияЕСнавални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
7
 
! Отговори
За сравнение преди 3 години
Поредна новина за този *** и поредна седмица без новини за Асанж...
55
0
 
6
 
! Отговори
АнатемаКраварЕ преди 3 години
В Сибир му е мястото на този агент на СеРеУ-то и Предател.
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жертвения агнец на демокрацията, нищо не постигна и го изоставиха.
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални е финансов измамник, измамил е френска компания за куп пари. Сега трябва да си го излежи. Трябва да е доволен че не го съдят за измяна.
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин не трябва да освобождава Навални, защото Дневалния е национален предател, агент на МИ 6 и активен хомоксексуалист. Такива като него са за затвора. Слава на Русия и на Путин.
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 69 АнонименКъде видя този гейпарад в москва бе ? Да не те е напуснал мъжът ти от африка та ти се е размътилл мозъка
50
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕсНай-мощния гей парад в света е в Москва.Втория по мощност е на руската пета колона.
49
1
 
11
 
! Отговори
Ес преди 3 години
ЗА СВОБОДАТА НА НАВАЛНИ ЩЕ СПРЕТНЕМ НАЙ МОЩНИЯТ ГЕЙ ПАРАД В СВЕТА УРА
48
2
 
12
 
! Отговори
Rrr преди 3 години
Кто такой ЕС? В России пока нет такого субьекта федерации. Когда войдет в состав России тогда и будет высказывать свое мнение
47
1
 
8
 
! Отговори
ОТКЪДЯ НАКЪДЯ преди 3 години
АЛООУ ЕС Я СИ ГЛЕДАЙТЕ ЖЕНСКИТЕ ***
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС да освободи незаконно задържаните руски шпиони в България и едва тогава евентуално товарищ Путин може да помисли за облекчаване на режима на Навални. При това цялата вина за ситуацията с Навални се носи от самия Навални. Ако беше умрял когато му мазаха гащите с Новичок нямаше да му се случи и посещението в колонията за превъзпитание възпята в песента на Михаил Крут "Владимировский централ" една от най-любимите песни на т.н. съветски граждани.
45
2
 
12
 
! Отговори
Руска федерация преди 3 години
Вероятно ЕС иска среща със Сармат!Налагането на неолиберални ценности и намесата във вътрешните работи на Руската федерация са неприемливи. Опитите за последващи вмешателства във вътрешната политика на Русия биха довели до конфликт, от който победител няма да има.
44
12
 
4
 
! Отговори
действайте преди 3 години
пратете войници да го освободят човечеца, стига сте се обясннявали на този диктатор там действайте по-твърдо
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Призовавам незабавно вдигане на заплатите и пенсиите.Чакаме :)
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Набила Масрали написал писмо от името на ЕС? Чистокръвен еуропеец. Не помня да сме избирали тоз маймун да ни представлява пред света.
41
2
 
15
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Щом са толкова загрижени за Навални, да си го вземат при тях! Да преговарят с руските власти и да поискат разрешението им за прекратяване на руското гражданство на Навални и заминаването му от страната...Не могат така да се бъркат във вътрешните работи на чужда държава - там си имат закони, които трябва да се спазват.Ако ЕС смята, че тези закони не са добри, да разговарят с руските власти и да ги убедят в това, а не да се правят на стопани там, където са гости, според мен! Законите да се спазват
40
1
 
8
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
А защо всички европейски страни не освободят затворниците,които са откраднали по 500 000 US долара???!!!А ?
39
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другаре, защо 2/3 от руските новини са за ученията на НАТО които предстоят и защо шефа на Ген-щаба на Руската армия пищи в ефир, че това били агресивни действия и че Русия се готви за отбранителна война?Другаре, когато един военен почне да лъже, в държавата не е останала никаква доблест, но то като начело на държавата е един убиец това май е нормално.
38
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То затова този клоун се прави на болен, за да напомни пак за себе си.. Явно ще разиграва тази комедия, подобно на другата любимка на ЕС Юлия Тимошемко. Ако си спомняте тя също едва ли не умираше в затвора. Като излезе, не съм чул вече да и има нещо Навални с дископатия решил да пробва.. Слаб сценарий
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Запад не са ли убийци, може би само Путин е такъв ? :)) В БГ няма ли убийци или само в Раша се случват тези неща ? :)))