Разбиха група „брокери“, извършвали финансови измами

Пострадалите са стотици, един от тях загубил над 1 млн. лв.
Обновена: 28 мар 2021 13:52 | 28 мар 2021 12:37, Елка Василева
68
Разбиха група „брокери“, извършвали финансови измами
Валентина Маджарова. Снимка: БГНЕС

Шестима души са задържани, като те са били основните лица в организирана престъпна група за финансови измами. Това заяви административният ръководител на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

Групата се е състояла от харизматични и интелигентни хора, които са въвеждали своите жертви в заблуждение, че след като купят голям брой акции, тези акции ще станат много бързо ликвидни - с двойна и тройна печалба.

„Групата е задържана в петък. Касае се за група, извършвала финансови измами и пране на пари. Задържани са шест лица – организатори и основни движещи лица. Групата е действала от 2017 година при изключителна конспиративност. Участниците са изключително харизматични, интелигентни личности”, обясни Валентина Маджарова.

Пострадалите от схемата са стотици. Загубите на един от тях са за над милион лева. Става дума за сключване на договори за брокерство, които не са се реализирали. Те са инвестирали средства в акции, с цел те да се удвоят. Измамените хора също са изключително интелигентни.

„Групата се състои от лица, които са изключително манипулативни. С всеки един от тях е сключван отделен договор. Спрямо личността на човека, който е дошъл да инвестира, се е подхождало по различен начин. Открихме и специализирана техника за заглушаване на мобилни апарати, журналистически карти, за които предстои да разберем дали са истински”, разкри  зам.-директора на ГДБОП старши комисар Илия Делчев, цитиран от Нова тв.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
3
 
! Отговори
От преди 3 години
Допълнителното пенсионно осигуряване по-голяма кражба няма.
58
0
 
3
 
! Отговори
Господари на ефира преди 3 години
Ни ги показват от години тези хубавци!.....
57
0
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Има интелигентни и интелигентни. Ето аз съм интелигентен, но финансово неграмотен, това не е за всеки. Поради тази причина залагам на сигурно, злато и имоти
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 60. А за тия от КТБ , какво ще кажеш???
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Групата е действала от 2017 година"?????Така ли????А ЗАЩО "Господари на ефира" излъчват ДОКАЗАТЕЛСТВА за измамите на тия шушляци?!Аааа, ама прокуратурата под командването на Шиши не ги е закачала щото са били негови хора.
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествен подбор.Ограбили са балъци които няма акъл за парите които СЛУЧАЙНО са се оказали подтехен контрол.Ало измамите са по-сложни от тази елементарна врътка която са сглобили тези ШУШУМИГИ.Или накратко "Едни шушмиги са измамили други шушумиги".Един мъдър човек преди много години ми повтаряше много често следното "Парите идват, виждат колко ти е акъла и си заминават ако не ставаш".А аз допълних " Парите не са за всеки !!!!!!!"95% от хората НЕ СТАВАТ !!!
53
0
 
15
 
! Отговори
987 преди 3 години
В други медии пише , че това са собствениците на "Глобал маркетс". Тези си сменяха няколко пъти името, като техни служители са ми звъняли десетки пъти, като съм сигурен, че получаваха вътрешна информация от банките за наличието на банковите ми сметки, движението по тях, изплатения дивидент и т.н. Почти винаги след плащането на данъците и тегленето на дивидента получавах обаждания с обещания за големи печалби.
52
2
 
9
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Зад всяко богатство се крие престъпление.
51
5
 
7
 
! Отговори
Ggg преди 3 години
Преди всичко поклон пред Гешев!!!Голям сте господине само така смело напред!!!
50
1
 
6
 
! Отговори
Ggg преди 3 години
И тази очиларката дето се правеше на милфче през цялото време повтаряше а,а а ааа!!Господин Гешев моля ви не ги събирайте от силата повече!!! Или поне им проведете по един курс!!!Преди да ги пуснете да бръмчат!!!
49
4
 
8
 
! Отговори
Ggg преди 3 години
Докато има балъци ще има и терикати!!!Бая милионери се пръкнаха покрай еврофондовете така че е добре да ги изтърсят ***!!!!
48
4
 
4
 
! Отговори
До пияница мистик преди 3 години
На теб ти завиждам единствено за портрета на Бойко в цял ръст, който имаш в хола!
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и защо брокери е в кавички, като това е основната им дейност, както и на всички които се занимават с финанси?!
46
0
 
16
 
! Отговори
Марко Захарев преди 3 години
Представям си колко треа да си алчен, че да имаш милион и да искаш да го удвоиш.Хахаха, типичните балъци, които не могат да си изхарчат парите, ама искат повече, ей така от незнайни акции.Казнао е... когато спекулираш с акции - инвестираш толкова - колкото си ГОТОВ ДА ИЗГУБИШ.Алчни ***.
45
5
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До Чета какво пишете иАбсолютно вярно. Аз като се прибрах от Перу и направих ОГРОМНАТА грешка да демонстрирам висок стандарт на живот и да споделя какво съм правил там и как съм ги направил бързо кинтите. Резултата беше, че сега съм с половината ми приятели. Другите ми се разсърдиха, че не им купувам скъпи фотоапарати за по 10 000 лева или че не им ПОДАРЯВАМ пари, за да водят гаджето си на концерт на Депеш Мод в Прага. Така става с "приятелите", като те видят, че си успял да направиш големи па
44
10
 
8
 
! Отговори
Милионер преди 3 години
Какво очаквате от хора които си мислят че Милионерите са престъпници !Завистта освен ,че е нездравословна и е много деградираща за младото поколение . Когато родителите са ти завистници защото немогат да бъдат успешни е много вероятно децата ти също да са такива !От там натакъв се получава един омагюсън кръг от про.шляци които са толкова много ,че си избират премиер само заради евтината му харизма !
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 45Аааа не така. Не 700 милиона.Не забравяй още 300 милиона от Еврофутбол има.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32 Пускат ги, защото в противен случай индуските трябва да идат и да работят като нас. А те /индусите, де/ ходят на пазара да се забавляват.
41
0
 
12
 
! Отговори
Чичо Любо преди 3 години
Етелигентни и мнооого алчни
40
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С едни 700 милиона кВо става за един прЕател питам тиквата го нарича Влади.