Българин стана герой в САЩ, спаси 3-месечно бебе

Момченцето не дишало, той го върнал към живота
45
Българин стана герой в САЩ, спаси 3-месечно бебе
Снимка: БГНЕС

Българин, който е полицай в САЩ, се превърна в истински герой в Ню Йорк.

Дилян Кръстев патрулирал на Бруклинския мост, когато към него се втурнала жена в паника.

Тя през сълзи му обяснила, че детето ѝ не диша. Кръстев веднага започнал да прави изкуствено дишане на 3-месечното момче, което било в безсъзнание, а партньорът му извикал линейка, съобщи БНТ.

Само навременните действия на офицера са спасили живота на бебето.

"Притеснително е, защото самият аз съм баща. Като родител никой не иска да види своето дете в такъв момент на безпомощност. Няма какво да мислиш. Трябва да действаш. Всяка секунда е много важна в такъв момент, защото може да го загубим това дете. Семейството са ми приятели. За тях съм техният ангел", разказва Дилян Кръстев в предаването "100% будни".

По думите му полицейската професия е свързана с тренировки във всякакви ситуации.

"Разбира се, е притеснително, защото детето е много малко. Едно е да помагаш на възрастен, но на малко дете, това ми е за първи път", каза още Дилян Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
*** звездичкосаната дума да се чете "м.ъ.р.ш.а"Авторът е Петко Р. Славейков
37
2
 
5
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
След доста размишления, реших да ви цитирам един наш, български автор от голяма величина:Не сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат....Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни......Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша.
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на полицая!Неуспелите завистници да си драскат.
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко свързано със сащ е порнография! Това е държава-търтей, която живее на гърбана останалия свят. Колкото по-бързо бъде разпарчетосана,толкова по-добре за света.
34
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герой? В сащ? Не искам и дачувам подобни простотии!
33
4
 
3
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
"Браво, ***! Ако не си полицай, ще си шофьор. Ако не си шофьор, ще си берач на малини или болногледач. Все страхотни професии!"------И до сега не мога да разбера откъде иде на талази информацията, че всички българи зарубежом са чистачи на тоалетни, миячи на тарелки, берачи на ягоди, болногледачи и прочее.Един обикновен нашенец в Лондон, например, който е клийнър в някой кънстракшън сайт, и едва се оправя с инглиша, получава по £12.50 (паунда) на час.
32
1
 
12
 
! Отговори
Такива новини преди 3 години
Дават надежда и светлина на човечеството! Една положителна история днес. Бързайте да правите добро! И помнете дядо ви Добри Добрев!
31
1
 
8
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
"как се прави изкуствено дишане на 3-месечно бебе ще ни покажете ли !?"------Отдавна е описано как се прави изкуствено дишане на бебе в книгата на американския педиатър Банджамин Спок, преведена и на български, като "Грижи за бебето и детето". (The Common Sense Book of Baby and Child Care)Книгата е издадена в САЩ през 1946 и до сега нямо написано нищо по-практично, ясно и полезно за родителите.Казвам го като родител на две деца и 6 Янки-внучета.
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко жалко че коментарите са пълни с нещастни завистливци. Браво на нашият съднародник.
29
2
 
14
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Браво на полицаят!
28
2
 
15
 
! Отговори
Sperko преди 3 години
Знаех си, че една обикновена и позитивна новина ще привлече егати простац*те на коментар!
27
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ние мислехме че само чинии мият в Хамериката...
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по-завистлива категория хора от неуспял българин!
25
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, ***! Добра работа! Ако не си полицай, ще си шофьор. Ако не си шофьор, ще си берач на малини или болногледач. Все страхотни професии!
24
3
 
17
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
Четейки някои съобщения, стигам до поредното заключение, че ако нещо добро е написано за българин, то това е ерес, кич, псевдо, омразно, ***, несъществуващо, ...До сега не съм срещнал по-разединена нация от нашата в ЦЕЛИЯ нормален свят.Вместо да се гордеете с нашего брата българинът, вие хвърляте кал и помия върху всеки български емигрант, тръгнал да дири щастието си по света и успял.Четете Дядо Алеко, за да го осъзнаете, защото е актуален и ДНЕС.
23
2
 
8
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
"познавам един българин който е генерал от хомеланд секурити, поп е в българската църква"------Ако иде реч за Владиката (Босаков), той не разнася пици, а играе яко на борсата с народни попски и попадийски пари, а разнасянето на пици носи допълнителни финансови облаги.Навремето, след 5 часа следобед, работих допълнително в СоХо, Даунтаун, Манхатън и само от типове (бакшиши) правех минимум 160 долара за два часа работа - деливъри на готовите дрехи.Няма срамна работа. Има мързеливи хора.
22
2
 
7
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
"...в САЩ обръщението към полицаите е "officer" не ти ли омръзна да генерираш празнословия?"Да, обръщението е "officer", но думата в конкретния случай НЕ се превежда на български, като "офицер", а като СЛУЖИТЕЛ, защото в конкретния случай "officer" не е RANK.Абе, ти да не си един от онези заклети преводачи в Бургас, които превеждат "Роден съм през 1977", като 'I was born during 1977', което ще рече майка му го е раждала в продължение на цялата година. :)
21
2
 
2
 
! Отговори
до умрелата глава 20 преди 3 години
в САЩ обръщението към полицаите е "officer".не ти ли омръзна да генерираш празнословия?
20
9
 
9
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
"Чак пък герой. На другия край на света отишъл и милиционер станал."------Завист ли усещам ? За да ви успокоя, ще добавя, че ЛИЧНО познавам българи, които работят в Държавен Департамент, един в щабквартирата на ФБР, двама в Department of Justice, един в облстния офис на ФБР във Вашингтон, DC, трима в Capitol Police, Wash, D.C. двама в NYPD (New York Police Department), а също и зам.директори на банки, в борд на директори на разни компании, и т.н.
19
13
 
2
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Българин, ама друг път не ви ли писна да си тиражирате измислиците си? И къв офицер е това не е в армията?