Разногласия във Великобритания заради статуя на Грета Тунберг

Университетският синдикат го описа като "проект на суетата"
31 мар 2021 18:00, Ния Христова
38
Статуя на Грета Тунберг на стойност 24 хиляди паунда предизвика полемика и разногласия във Великобритания. Тя беше издигната в кампуса на университет в Уинчестър, предаде Bulgaria ON AIR.
 
Студенти и преподаватели разкритикуваха цената на паметника, а университетският синдикат го описа като "проект на суетата“.
 
Те настояват същата сума пари да бъде инвестирана в подкрепа на студентите. В отговор на критиките заместник-ректорът на университета заяви, че бюджетът е можел да се използва единствено за строежа на зелена сграда, където е и статуята.
 
Чрез нея институцията иска да покаже, че всеки е способен да промени света към по-добро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВИЕ СИ ПИШЕТЕ ,АМА МЕН ТАЯ СТАТУЯ МЕ ПЛАШИ!ВИЖТЕ ОТ СТРАНИ НА УСТАТА КАК ИЗЛИЗАТ ВАМПИРСКИТЕ ЗЪБИ :DСТАТУИ НА ТАЛАСЪМИ И ГАРГОЙЛИ НЯМАТ ТАКОВА ЗЛОКОБНО ПРИСЪСТВИЕ!
11
0
 
17
 
! Отговори
До 11ти преди 3 години
Е тя на живо е още по-зле !
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В отговор на критиките заместник-ректорът на университета заяви, че бюджетът е можел да се използва единствено за строежа на зелена сграда, където е и статуята."===Аха, и вместо да вложат парите в сградата, те я вложили в статията на Грета. Забележете иронията - университет издига статия на човек, който дори не е завършил гимназия.
9
2
 
15
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
Точно това си мислех... Страшно грозна е. Сякаш някой студент я е правил след бидон ракия... И защо е черна?!? Ще обидите черните. По-полека. Изкарахте ги с аутизъм вече.. Не е справедливо някак си.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да изкарат бая пари с тази статуя: за заплюване 5 евро, за пикаене - 15!!
7
2
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ДА ПРАВЯТ СТАТУЯ НА ГРЕТА ТУМБЕРГ!! КОЯТО ВСЪЩНОСТ НЕ Е ОСОБЕНО УМНА А Е ЕДНА МАРИОНЕТКА!НО ТАЗИ СТАТУЯ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГРОЗНА И КАТО , ЧЕ Е ОБЛАДАНА ОТ ЗЪЛ ДЕМОН ИЛИ ДУХ НА ВЕ-ЩИЦА! :D
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статуя приживе се смята навсякъде по света за лоша поличба. Статуя на някаква екоактивистка от мед? Или някаква сплав там, не съм специалист. Много екологично, нали? Не съм чул за руда, добивана по еко начин. И очистена по еко начин. Използват химикали и всичко не е точно еко. Така, че това е паметник на лицемерието и лъжата. Давам му 12 часа преди да го омажат с боя. Това се вика да си пуснеш таралеж в гащите. Англичаните не са особено умни. На чужд поданик без заслуги и паметник да му направят
5
1
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Тая дали завърши 4 отделение?!
4
1
 
25
 
! Отговори
Бръчков преди 3 години
Фалщиви герои.
3
2
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
б маа му!..Само на Брежневия ПРИЖИВЕ нашите направиха паметник ..тия авери "погребват" това нещастно дете с тоя .."проект на суетата"..Това е НЕМОРАЛНО!/ дали са му турили и епитафия? /
2
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзНавремето на диктатори, сега на демократизатори-аутистчета. Пред сегашната зала на кривите огледала предпочитам стария свят.
1
3
 
30
 
! Отговори
Аз преди 3 години
На времето се казваше че само диктатори имат паметници приживе.