Ръст на майчината смъртност и мъртвородени деца

Увеличават се и случаите и на извънматочна бременност
1 апр 2021 15:25, Ния Христова
10
Ръст на майчината смъртност и мъртвородени деца
Снимка: Pixabay
Ръст на майчина смъртност и мъртвородени деца е отчетен на фона на пандемията в сравнение с предишни години. Учени от Великобритания и Турция са стигнали до това заключение, след анализ на данни от 40 проучвания, направени в 17 страни, съобщава ТАСС.
 
"Открихме значително увеличение на броя на мъртвородени деца и процента на майчината смъртност", се казва в проучване, публикувано в сряда в медицинското списание "The Lancet". 
 
Отчетено е и увеличене в броят на случаите на извънматочна бременност, които изискват операция. Експертите смятат, че тези тенденции са свързани с намаляване на достъпността до медицинска помощ поради задръстванията в болниците, особено в страните с ниски доходи.
 
Отбелязва се още, че по време на пандемията жените са станали по-склонни да страдат от следродилна депресия.
 
В същото време случаите на гестационен диабет, високо кръвно налягане и други патологични състояния, които се появяват по време на бременност, не са се увеличили. 
Не е отчетено е значително увеличение в броят на предизвикани раждания и цезарово сечение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8На една бременна не й е мястото да кисне пред компютър, таблет или телефон. Да се грижи за здравето си и да се пази, а не после да четем как се раждали мъртви или хронично болни деца или как бременни се разболявали от ковиди, стафилококи и дифтерия!
8
0
 
4
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Значи като цяло смъртността от вируса в БГ е голяма 2-ри сме по смъртност в европа! Но това се дължи не на друго ами на "добрата" и "успешна" медицинска реформа която провеждаме от 1998г насам! Поради тази "хубава" реформа нямаме здравеопазване! Постоянно се наливат милиарди в една здравна каза и ни лекари ни медицински сестри ни болници са доволни от плащания и заплати! А народа е БОЛЕН! Ето това е причината да сме 2-ри по смъртност в европа!
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте тези новини..Помислете, че има и бременни жени, които ги облъчвате по цял.ден с такива новина. В какъв ли стрес живеят като на всеки два дни има новини все за това.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гарантирано от ГЕРБ.
5
0
 
7
 
! Отговори
50109 преди 3 години
А в България как стоят нещата? Расте ли броят на малолетните майки? Расте ли броят на двойките с проблеми със зачеването? Това е важното, а не в неизвестни 17 страни какво било или не било. Проимволно се свързват описаните случаи с пандемията. Но пък я повече от логична връзката между замърсяването, нахлумането на пластаса във вода, въдух и храна и пробемите със спермата на младите мъже. това е повсеместно.
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е от спокоен живот, здравословна храна, пиене и пушене. Така се раждат гласоподаватели на ГЕРБ!
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Починала от Ковид.Придружаващо заболяване - бременна?
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При ваксинирани ли? Защото се очаква такъв ефект.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България е така.