Смъртен случай след ваксинация с ваксината на "Джонсън и Джонсън"

Друг човек е в критично състояние
13 апр 2021 20:40, Нели Христова
39
Смъртен случай след ваксинация с ваксината на "Джонсън и Джонсън"
Снимка: БГНЕС

Един човек е починал в резултат на тромбоза, а друг е в критично състояние след ваксинация с препарата срещу COVID-19 на "Джонсън енд Джонсън" (J&J) в САЩ, съобщи днес служител на американската Федерална агенция за лекарствата, предаде Франс прес.

Общо шест души на възраст между 18 и 48 години са проявили от 6 до 13 часа след ваксинацията симптоми на кръвни съсиреци в мозъка, придружени със спад в нивото на тромбоцитите в кръвта.

"Имаме един смъртен случай и един пациент в критично състояние", заяви Питър Маркс от Федералната агенция за лекарствата. Той сравни тези случаи с кръвните съсиреци, описани като "много рядък" страничен ефект на ваксината срещу COVID-19 на "АстраЗенека".

Според експерти кръвните съсиреци може да са причинени от много рядка имунна реакция на тези две ваксини. Ан Шучат, служителка на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ казва, че рискът е твърде малък за хората, получили ваксината на "Джонсън и Джонсън" преди един месец или повече от един месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ШАМПОАНО ВАКСИНАТА СЕ ОПИТВА ДА ИЗМЕСТИ ДИЗАСТЪР СЪСИРЕКА КАТО НАЙ-ГАДНА ВАКСИНА НО ЩЕ ИМА ДА ПОЧАКА!!ЗАСЕГА ДИЗАСТЪР СЪСИРЕКА СИ Е НАЙ-ГАДНА!
10
3
 
30
 
! Отговори
Били Спасителят преди 3 години
Ама пък щом не са умряли от коронавирус, значи ваксините предпазват на 100% от коронавирус! Нали така! Ся, никой не им гарантира, че няма да умрат от тромбози! Ваксината пази само от коронавирус! Срещу тромбози ще направим друга ваксина!
9
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Експериментира се с хората като с живо.тни. Как може ваксина която не е минала изпитания от няколко години да се пуска за масова употреба. Кой е отговорен за смъртните случаи. Хората които и се доверяват ли. Никаква ваксинация те с нас експерименти няма да си правят. По добре да умре.м от вируса отколкото от зпушване на кръвоносните съдове. Човешкият живот за Капиталистите не струва и пукнат цент. Те са жадни за печалби.
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как е, отърваха ли коронавируса като се ваксинираха?
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хард глобалистие си казаха,че ще чистят,и чистят явно първо глупа ците.
6
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък нашите ваксъри такива надежди възлагаха на тази ваксина...
5
1
 
38
 
! Отговори
Мистър Пропър. преди 3 години
Едно е да правиш Тоалетно пате, друго е ваксина. Тия обаче каквото и да правят, все е за тоалетната.
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
55 годишна в кабинета за ваксинация!!Доктора:нещо много си развълнувана лелче?Тя:Имам някво странно предчувствие!!Доктора:След ваксинацията приключват всички земни мъки и проблеми,такаче нормално да се чувстваш така!!
3
3
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
тя работи като Зенека-та, т.е страда от същите слабости.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека рекламата на РНК ваксините продължи!
1
2
 
36
 
! Отговори
76488 преди 3 години
Ваксините в стадий на мащабни иззпитания върху хора.