На Острова препоръчаха алтернатива на AstraZeneca за хора под 40

Това става след оценка на риска от кръвни съсиреци
Обновена: 7 май 2021 15:40 | 7 май 2021 15:27, Александър Попов
13
На Острова препоръчаха алтернатива на AstraZeneca за хора под 40
Снимка: БГНЕС

Научният комитет, който наблюдава британската програма за ваксинация срещу коронавирус, препоръча на хората под 40 години да се предлага алтернатива на оксфордската ваксина AstraZeneca.

Съвместният комитет по ваксинация и имунизация (JCVI) заяви, че предприема "предпазлив подход" за възрастни на 30-39 години след оценка на риска от кръвни съсиреци.

На хората под 40 години ще бъде предложена алтернатива на ваксината AstraZeneca, когато това е възможно и докато нивата на инфекция остават ниски, след препоръката на правителствените съветници, съобщи „Гардиън“.

Ходът идва, след като Съвместният комитет по ваксинация и имунизация направи преглед на скоростта и усвояването на ваксините на Covid във Великобритания и най-новите данни за много редките кръвни съсиреци след имунизация с AstraZeneca. Тъй като програмата за ваксинация върви добре, а честотата на случаите е ниска, шансовете за голям скок в хоспитализациите и смъртните случаи намаляват, което кара съветниците да вярват, че вече може да се предприеме по-предпазлив подход при 30 до 39-годишните, предлагайки Pfizer/BioNTech или NIH/Moderna, когато са налични./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еваларката на Pfizer и Moderna!Потрошиха маса пари за повеждането на медийната търговска война, но успяха!Кой го го е грижа че точно от техните ваксини измират най-много хора. Хората не четат статистики.
9
1
 
1
 
! Отговори
любознателен преди 2 години
До Анонимен 10При хора под 50г възраст смъртността от ковид не е 0.2%, а 0.002%.Което е по-малко от сезонен грип- който пък магически изчезна.По-интересното е , защо след като ваксините са одобрени само за спешни случаи, дават зор с нечестни методи, да набоцкат всички?
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тестовете има хидрогел поставян чрез поликапролактонови влакна и digital footprint вваксината която на скенер ще показва кой е ваксиниран и кой не!
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Под 40 г- сто пъти по-голям риск от проблеми от "ваксина", отколкото от преболедуване на ковид. Бива.
6
2
 
2
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 2 години
РНК терапията Е за младите;)
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До asdИкономиката не е важна и може локдаун с пенсии и без икономика. Всичко което е опасно се затваря и се търсят други начини дистанционно напр. или с машини или като работят на 10 метра един от друг в краен случай.
4
4
 
3
 
! Отговори
asd преди 2 години
По-добре да им плащат пенсии, отколкото цялата икономика да не работи заради локдауни. Затова ги ваксинират, за да останат живи и здрави данъкоплатци до пенсия.
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи над 40 г. ще ги морят с астрата че трябва да им плащат пенсии.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
поръчвам една мешена скара от ваксини - коктейл Ваксинко
1
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея съвсем ги обърках вече! Добре, че не консумирам ваксини