Бивш военен простреля младеж, подарил цветя на дъщеря му

Стрелецът е пуснат под парична гаранция и заминал за чужбина
Обновена: 17 май 2021 08:42 | 17 май 2021 08:40, Камелия Цветанова
103
Бивш военен простреля младеж, подарил цветя на дъщеря му
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бивш военен насочи боен пистолет в глава на младеж, а в последствие го простреля в крака. Съдът пуска стрелеца под парична гаранция. Прокуратурата пък го обвинява не в опит за убийство, а в причиняване на телесна повреда. Инцидентът е от Гергьовден. Стрелецът е решил да сплаши момче, подарило цветя на дъщеря му. И всичко това е документирано на видеозапис.

Мъжът е бившият военен Ангел Гъбов, а момчето е 22-годишният Валентин Христов. Всичко се случва около полунощ на 6 май.  Ангел Гъбов е баща на бившата приятелка на Валентин, а 22-годишният младеж ден по-рано е подарил цветя на дъщеря му, с която поддържали добри взаимоотношения. Заведението е на родителите на младежа. Всички роднини са били на семейна сбирка за Гергьовден. Бившият военен извикал Валентин извън заведението.

„В момента, в който аз излязох, той ми насочи пистолет в главата, плътно до челото. И ми каза, че ще ме застреля между очите. По инстинкт му бутнах ръката и той ме простреля в крака. След това вдигна пистолета към главата ми и каза, че ще ме застреля, но пистолетът засече. След като пистолетът не стрелна, той ми каза, че оставя тази работа недовършена и че ще ме застреля напълно”, разказва момчето пред Нова телевизия.

Валентин е откаран в Спешна помощ с обилно кръвотечение от крака. Има входна и изходна рана от куршума и все още се възстановява.

„В момента състоянието ми е много тежко. Едва стъпвам, влача си крака. Докторите казват, че съм извадил голям късмет, тъй като куршумът е минал на два милиметра от артерията. Можело е да приключа всичко за минута”, казва още Валентин.

Никой от празнуващите не разбира какво се е случило пред заведението. Единствен свидетел е мъж от съседната маса.

„Първо се чу изстрел. Не знаех какво се случва, после му опря пистолет в главата. Аз го видях, че тръгва надолу, той се качи в колата си и замина”, разказва свидетелят Добромир Ельонов.

46-годишният Ангел Гъбов е задържан още същата вечер. Иззет му e законнo притежавания пистолет. Въпреки всички данни за опит за убийство, материалите по случая са докладвани не на Окръжната прокуратура, а на Районната. А работното обвинение е като при сбиване – причиняване на средна телесна повреда, потвърдиха и от прокуратурата в Плевен. На база на тези обвинения стрелецът е пуснат от ареста срещу 2000 лв. гаранция, която той обжалва.  И още на другия ден заминава в чужбина, за да кара тир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
40
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Бившш...военен,разбирай...бивш старшина от армията.Рамбото няма право да притежава лично оръжие,защото не се е...пенсионирал като като военен.Старшинския състав сега се пенсионира на 55 лазарника а лицето е на 46.Този е...бегал от служба,или е дисциплинарно уволнен,как служба КОС на МВР са му разрешили да притежава лично оръжие,да се...провери.
15
6
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Поредния получил пристъп на демокрация ;) !!!
14
4
 
12
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Бащите ревнуват яку дъщерите си, требва да се внимава
13
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"По инстинкт му бутнах ръката"Такива инстинкти са опасни за живота. Когато пред тебе има пистолет опрян в челото, не бива да правиш никакви движения, освен ако не владееш до съвършенство бойни техники за неутрализиране на огнестрелно оръжие!
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно е приятел на друг убиец- кмета на Кричим!
11
4
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРИ ГЕРБ ИМАХМЕ СВРЪХ ПРЕСТЪПНА ПРОКУРАТУРА1!!
10
1
 
46
 
! Отговори
21633 преди 2 години
Каква гаранция, каква чужбина, каква средна телесна повреда!?! А ако предпочете да се устрои в друга държава, ще заметат случая, така ли? Финалната заплаха, че ще убие момчето друг път, е достатъчна, този тип да стои в ареста. Иззето му било оръжието. А знаят ли колко още оръжия притежава този престъпник?
9
6
 
25
 
! Отговори
Курейшо преди 2 години
22 годишния Вальо дали го е сложил на щерката не където трябва?
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ушевите клесавци и зеленочорапите мързеливци са един дол дренки. Въоръжени психари са повечето.
7
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После има хора искащи освобождаване на режима за притежаване на огнестрелно оръжие...
6
4
 
60
 
! Отговори
с преди 2 години
Има ли друга нормална държава, в която някой стрелял по друг човек да бъде пуснат срещу 1000 евро и след това да избяга в чужбина?Баси и конституцията и правовият ред дето имаме!!
5
0
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Такива ценни кадри се пазят
4
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гъбов, Радев, се бивши военни. Борисов, бивш милиционер. Докога!
3
1
 
34
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Българското правосъдие - най-доброто в света, най-неподкупно, най, най, най ...В България за да получиш справедливост, май трябва да действаш на принципа "Направи си сам " ?!
2
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова е добре, всеки да има оръжие!!! ФАКТ!
1
6
 
12
 
! Отговори
Пешо Психото преди 2 години
И как това не е опит за убийство?Иначе ... да, добре е да елиминираш бащата, преди да подходиш към женскта. Така я правиш и по-емоционално усязвима.