Стефка Костадинова ще съди шведския журналист за клевета

Кайша Берквист бе отлична състезателка, подчерта президентът на БОК
17 май 2021 12:48, Красимир Ангелов
97
Стефка Костадинова ще съди шведския журналист за клевета
Снимка: БГНЕС

Най-добрата състезателка в историята на високия скок в леката атлетика – Стефка Костадинова, отговори официално на грозните нападки от страна на шведския журналист Паткир Еквал към нея.

Още по темата
В събота вечер Еквал си позволи да отправи шокиращо обвинение към Костадинова по време на участието му в телевизионно състезание, че по време на първенството на планетата в Рим на 30 август 1987 г., когато поставя световния рекорд, българката е била "натъпкана с допинг".

"Според разпространени в българските медии информации някакъв шведски журналист е наговорил в някакво тв предаване обидни и неверни думи по мой адрес. Яростта му била породена от световния рекорд на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от постижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща световния рекорд в зала с 208 см.

Въпросният господин бил наклеветил публично и всички български атлетки от миналото, зачерквайки техните успехи. Ако това е така, заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт възнамерявам да си потърся правата в съда", се чете в позицията на Стефка Костадинова, чийто световен рекорд от 209 см от Рим 1987 година и до днес остава непобеден вече 34 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари