Паника: Висок 957 фута небостъргач необяснимо започна да се клати

Хиляди хора бяха евакуирани
Обновена: 19 май 2021 12:38 | 19 май 2021 10:20, Нели Христова
165
Паника: Висок 957 фута небостъргач необяснимо започна да се клати
Снимка: БГНЕС

Хиляди хора в южния китайски град Шънджън избягаха панически от висок 957 фута (291 метра) небостъргач в града, след като той необяснимо започна да се люлее.

Видеоклипове, публикувани в китайските социални медии, показват тълпи, бягащи от тресящата се сграда, някои крещят и се оглеждат през раменете си.

Когато инцидентът се случва, времето е хубаво и няма съобщения за земетресение в региона. Няма съобщения за смъртни случаи или наранявания.

SEG Plaza в Шенжен е започнала да се тресе около 12:30 ч. местно време. Според официалния вестник на Общинския комитет на комунистическата партия на Шенжен около 15 000 души са били вътре. Всички са били евакуирани в рамките на 90 минути, съобщават местните власти, цитирани от CNN.

Властите, разследващи причината за разклащането, посочват в изявление, че не са открити "аномалии в основната структура и околната среда на сградата".

Градската метеорологична станция отчете максимална скорост на вятъра от около 32 км/ч  - скорост на движение, описана като "свеж вятър" от Националната метеорологична служба на САЩ.

Кулата се намира в оживения търговски квартал на Huaqiangbei, дом на най-големия електронен пазар в света. В сградата се помещават различни местни технологични компании и многоетажен електронен център.

Завършена през 2000 г., SEG Plaza е 18-ата най-висока сграда в Шънджън и 104-тата най-висока в Китай, според базата данни на небостъргача на Съвета за високи сгради и градски местообитания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
1
 
! Отговори
Путин е виновен преди 1 година
Клати небостъргача
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът е виновен. Веднага да се ваксинира небостъргача
102
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някъде става резонанс. Сбъркани са изчисления. При сбъркани изчисления не е нужно да има силен вятър, или земетресение, достатъчно е да има повтарящо се, ритмично действие, което може да е от много източници - хора, машини и т.н. Предлагам да го бутнат и да го построят наново. Няколко пъти.
101
0
 
10
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Няма толкова висока сграда все още на планетата. Числото е вярно, но е във футове. Редакторът явно още не си е изпил сутрешното кафе.
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гепили са чебурашника да краде кламери из офисите и сега го клатят от етаж на етаж. Скоро всичко ще се нормализира.
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дали пък да не използвате в заглавията метрична система, която се използва в България и цяла Европа? Забележете - 15 000 човека са евакуирани за 90 минути. Китайците са ***.
98
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все пак е Made in China :)
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяко необяснимо нещо си има обяснение. Чукча.
96
1
 
3
 
! Отговори
bo преди 2 години
Хамас са прокопали подземни тунели,....
95
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой яко се клати вътре
94
0
 
9
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
Панелен е затова не пада а само се клати...
93
0
 
11
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 2 години
Българин е клатил китайка в някое бюро. И така я е клатил,че и небостъргача е разклатил
92
5
 
3
 
! Отговори
Добре г-н премиер преди 2 години
Живеехме в премиерска република. Тоя парламент ГЕРБ за нищо го нямат. А Конституцията им е лист хартия. Жалка гледка. ЗАКРИВАЙ!
91
4
 
3
 
! Отговори
Раздавам Дупетати преди 2 години
Кило Депутати, давам. На пазара за депутати, Бойко вади 20 бройки, някой дава ли повече? 20 дупетата първи път. 20 депутата втори път.. Продадено!
90
0
 
4
 
! Отговори
...:дядо Еби:... преди 2 години
Клати се не, ами вибрира. Резонира от вятъра. Едва ли ще падне. Може да падне само ако има силен вятър в комбинация със земетресение, което нЕма да се случи.
89
0
 
7
 
! Отговори
Дядо Вайбър преди 2 години
957 фута в метри? е сега че извада калкулатора. нЕма проблеми СПИСВАЧ
88
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
и м/у другото,какво му стана на тоя сайт?!..Кой СМЪРКАЧ са натресли за "супервайзър"?..-Не можем да използваме празен ред,не можем и да пишем на нов ред!!!?????..Единственото,което ни е позволено е да имитираме писателските възможности,разбирания и представи за "правопис" на супервайзера...?!?!
87
3
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Небостъргача се клати,егати, егатии ние го гледаме с бати. Егати, егати!
86
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глоба!___От 1968 г. мерните единици са регламентирани в SI Париж!___Фут, като мярка, е от живеещите в Средновековието общества не дошли в модерността и стандартите!___Между впрочем международните стандарти от USA или GB пишат метъра като стандартна мярка!___А за авторите на статиите тука, могат да ползуват и лакътя на Луи XVI Слънчевия крал на Франция, като мярка за дължина!
85
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и на коча се клатят, ама не падат