Анализатор: Цената на биткойна може да достигне нула

Спадът е заради опасения, че "копаенето" замърсява природата
27 май 2021 15:38, Нели Христова
125
Анализатор: Цената на биткойна може да достигне нула
Снимка: БГНЕС

Стратегът за глобалния пазар на американската банка JPMorgan Дейвид Лебовиц предупреди инвеститорите в четвъртък, че екстремната нестабилност на криптовалути като биткойн може да доведе до обезценка на тяхната стойност до нулата.

"Криптовалутите са изключително нестабилни. Биткойнът е преживявал екстремни пристъпи на нестабилност с течение на времето и в някои случаи са били необходими години, за да възстановят тези загуби. Освен това, корелациите между криптовалути като биткойн и традиционните активи като акции и облигации са изключително нестабилни, което затруднява прогнозирането дали ще има движения от тип "зиг или заг" по време на периоди на стрес на пазара на акции или облигации", смята анализаторът Лебовиц, цитиран от БНР.

През миналия месец беше съобщено, че водещата американската банка JPMorgan Chase се готви да предложи биткойн фонд на своите по-богати клиенти от това лято.

Междувременно биткойнът поскъпва през днешната търговия с малко над 2% към 39 600 долара, след като в сряда за кратко успя да нарасне над нивото от 40 000 долара за пръв път в рамките на настоящата седмица. Биткойнът поевтиня до 30 066 долара през миналата седмица, което беше най-слабото му ниво от януари насам.

Водещата криптовалута продължава да се търгува с около 30% в рамките на отминаващия месец май и е с повече от 37% под неговите рекордни нива от близо 65 000 долара, достигнати в средата на април.

Сериозния спад на биткойна през последните седмици беше факт на фона на опасенията за въздействието на добивите на основната криптовалута върху околната среда, енергоемък процес, известен като "копаене", както и с оглед на предприетите от страна на Китай репресивни мерки върху развиващия се сектор на цифровите валути.

Въпреки драматичния спад на биткойна през последните седмици обаче, той все още  бележи растеж от над 40% в рамките на 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, големите рибоци плашат малките за да купят евтинджос
96
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, големите рибоци плашат малките за да купят евтинджос
95
1
 
2
 
! Отговори
a преди 2 години
До Рашкоя си дай адреса да видим тия покупко-продажби, или си интернет мишчи?
94
8
 
15
 
! Отговори
Рашко преди 2 години
Преди девет години, купих десет биткойна на цена 920$ всеки, тоест платих 9200$. Няколко години след това, продадох пет биткойна за по 4800$ всеки. Тоест, възвърнах си инвестицията, реализирах 100% печалба (след данъци и такси) и останах с пет биткойна. В момента, след "срива" на биткойна, моите пет койна имат пазарна стойност от над 150 000$. Вие продължавайте да плюете дигиталните валути и да копате от зори до мрак.
93
4
 
8
 
! Отговори
Биткойн преди 2 години
Ше достигне нула само,че с още 5 нули и еденица преди тях 1 000 000$!Купувайте Биткойн вместо айфони или други ненужни *** и след 5 до 10 години само ще се подсмихвате!*** такива!
92
2
 
2
 
! Отговори
До 100 преди 2 години
Ми ти пак си работи ве. Кой те спира. Ама що да не зарадваш жена си с едно Мини за рождения ден, без да товариш семейния бюджет?
91
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накарай мързеливия на работа , да те научи как се копат койни , обикновено бити та умрели.
90
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въздухът под налягане ще си остане без налягане.
89
2
 
9
 
! Отговори
Етериум преди 2 години
А може и да достигне 100000 долара... и най-вероятно ше ги достигне скоро... що за глупост😀
88
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа е завистлив. И завижда на тея, които са се ориентирали навреме. Затова и реакциите са такива. А това да разбираш малко от малко как работят крипто валутите е начин да си изкарваш легални допълнителни доходи, без да си даваш много зор. А това, че било пирамида, нямало покритие, спекула било, да се чуди човек колко били загрижени за филанкишията. Реално нямат хабер как работят нещата и не им стиска да се пробват.
87
7
 
12
 
! Отговори
Богат преди 2 години
Обърнете внимание, с каква злоба се посреща различното мнение! Иза ваша жалост, дори и крипто милионерите имат право да си кажат мнението! Светът се променя, животът се променя, технологиите - всичко освен мнението на Бай ***! Той знае всичко! Дребни душици... Вероятно не знаете, но дори има писатели дето книги пишат за вас, в случай че знаете какво е това...
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато избухна ковид19 научихме думите -верига на доставки. Отнася се за стоки, но има и Верига на доставки и на информация в новините. Такива вериги на информация КФН трябва да научи че съществуват и след това да ги разследва и наказва. Когато jp morgan иска да закупи евтини деривати за 100 милярда долара , какво им пречи да платят 1 милярд или дори10 милярда за статтитии
85
8
 
2
 
! Отговори
Богат преди 2 години
До 92Нарича се финансов инструмент! И, да богатите хора разпредлят парите си в различни области и печелят, точно от тези промени в цената, за които ти говориш... Но как да го обясниш това на ***. Те се чудят, могъл ли бил *** хляб да си купи с койн-а... Невежеството е майка на мизерията!
84
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В една и съща статия пишат едновременно че JPMorgan се готвят да предложат на богатите си клиенти биткойн фонд и паралелно предупреждава че валутата може да стигне до 0-ла. ;-) Ясен знак, че сега е времето да се купува, щото после като стане 120000, ще има вайкания защо не си купих малко когато беше все още 40000.
83
7
 
4
 
! Отговори
Богат преди 2 години
До Крипто-лумпенНе се опитвай да им обясняваш, брат. Толкова са заблудени хорицата, че не знаеш дали да се смееш или плачеш. Статията дори сама си противоречи и е криминално неграмотно написана, но в този форум и сайт мисленето е строго забранено...
82
12
 
6
 
! Отговори
Крипто-лумпен преди 2 години
С две думи, търговец на боб "прогнозира" скоростта на тахион във вакуум. Много им е тъпо на смешните банкерчета, че времето им изтича. До такава степен са изнервени, че бълват *** из цялата мрежа и разни евтини драскачи без грам знания за крипто пазарите, копи-пействат за смешни стотинки на дума и абзац.
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основно срива се дължи на отказа на Китай да ползва биткойна с цел да стимулира собствена виртуална валута.
80
13
 
1
 
! Отговори
до 85 преди 2 години
Това за спекулата си е твоя измислица. Ставаше дума за инфлация.
79
0
 
1
 
! Отговори
до 82 преди 2 години
При катъклизъм парите губят стойност, щото има много, а няма за какво да купиш с тях. Само натурална размяна. Това са го доказали всички войни до сега. Също така и по комунистическо - парите нямаха голяма стойност. Щото нямаше какво да купиш с тях - колите по списък, екскурзиите забранени, луксозни стоки няма, транспорта евтин. Важното беше да имаш връзки.
78
0
 
1
 
! Отговори
Robinzon преди 2 години
Аррlе paзĸpи нoвa пoзиция зa нoвo paбoтнo мяcтo. Kopпopaциятa oт Kyпepтинo тъpcи зa cвoя цeнтpaлeн oфиc мeниджъp пo paзвитиeтo нa бизнeca c oпит във финaнcoвaтa cфepa и нa ĸpиптoвaлyтния пaзap, бaзиpaн нa блoĸчeйн. Toзи cлyжитeл тpябвa дa oглaви нaпpaвлeниeтo пo aлтepнaтиви paзплaщaния и пapтньopcтвa.Вижте повече: https://kaldata/it-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/apple-%d0%bd%d0%b5%d0%be%d1%87%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%be-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b5%d1%81%d1%83%d0%b2%d0%b0-3614