Двама уволнени от ББР, не се явиха на среща с Петков

8 фирми получили общо 1 млрд. лева кредити от банката
Обновена: 27 май 2021 13:29 | 27 май 2021 12:06, Веселина Йорданова
120
Двама уволнени от ББР, не се явиха на среща с Петков
Снимка: БГНЕС

Служебният министър Кирил Петков уволни членовете на Надзорния съвет на Българската банка за развитие (ББР) Митко Симеонов и Велина Бурска.

На техните места ще бъдат предложени Васил Щонов и Валентин Михов, които трябва да бъдат одобрени от БНБ.

Днес на обявеното от министъра изслушване се яви само председателят на съвета Стамен Янев.

8 големи кредитополучатели са получили от ББР близо 1 млрд. лв., съобщи Петков.

Утре министърът е поканил управителите на тези фирми, за да чуе от тях как виждат връщането на кредитите и как се развива техният бизнес план. Министърът изрази надежда те да се отзоват. За момента единственото потвърждение е от Български морски флот.

Не съм тук да атакувам нечий бизнес план, това че са разрешени такива заеми, не е проблем на получателите, а на управлението на банката, смята той.

Одитният комитет вече е в банката от вчера, обяви Петков.

Ще се предприемат действия ББР да не дава кредит по-голям от 5 млн. лева, стана ясно от думите му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: икономика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
6
 
5
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Радевите гюбре. .а пак усмърдя...ха. Вие сте прокаже..и бе изчезвайте бе ни що жества
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо се започва с Часника изедник на народа, вместо да се раздадат парите на народа те отиват в джоба на Частника
63
9
 
10
 
! Отговори
Фатмака преди 2 години
само така, в казармата също имаше лаф: сичкото новобранец на балтулатума строй се.Как така не са се строили коленичейки пред новия шеф? Как така не са си поднесли почитанията пред негово величество? Защо не са отишли, ръка да му целунат? Уволнение, и назначаване на наши си хора, така се прави. Айде де, на шикалки ще си играем..
62
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе, пускам БНТ, БиТиВи и Нова тв и нито една не предава на живо!!!А става дума за това как нашите пари са били разпределяни на Чекмеджан, Шиши и Вълка.Що така бе, Кошлуков? Медиите? 112
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако банката е корумпирана, трябва да се затвори за да се не крадне повече. Нали така затвориха 16 банки в 1996 г. И трябва да се проеряват и другите западни банки в бг. Корупция в такива размери заплашва паричната система на страната, пенсиите и заплатите и трябва да се затварят веднага за да се спре грабежа.
60
9
 
8
 
! Отговори
Григор преди 2 години
Стига бе тоя е такъв търчи лъжи-искаше заедно с оня с изцъклините очи мин.на финансите да ни лекуват с кисело мляко от ковид били разработили нещо си и НОЩ и Борисов не им обърнаха внимание и сега местят. Бокл...ци
59
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УжасТ! Той искал информация *** те не му давали, а вътрешният одит не работел! Кой гербер ще се изока, че се рушат институциите! Това не е институция, а купчина гюбре.
58
9
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
До 61. Уф, стига с тая банална плоча калинки, та калинки. Нито ги познаваш, нито си вътре в нещата, ама дай да повтаряме като латерна, че всички са калинки. Ами не са. И баба ти ще ти каже, че смените са си основно политически и си е чистка, за да сложим наши хора.
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 59. ***, като дава само малки кредити на малки и средни фирми банката няма да печели достатъчно и ще фалира. Не е нужно да си завършик Харвард, за да го знаеш.
56
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нищо ново, пак червени номера, овладяват банките, почва източване, опашки и фалити, вече са го правили и пак ще го направят щом ги избрахте честито
55
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе някой разбира ли отговорите на тоя льохман, който уж контролирал нещо? Аз не разбрах и дума. Някой няма ли просто да го пита "Баце, ти кво изобщо свърши в тая банка и какъв е ефекта?"То бива калинки бива, ама са се оляли. Ние само тях да разкараме ще има и за пенсии, за детски градини и 5 медкоптера поне.
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До моч10 години липса на реформи и крадене до какво мислиш ще доведат? ..ми естествено до затъване, хазната празна, бизнеса заграбен, унищожен или крайно административно натоварен от бездарни гробави калинки, цяло чудо е, че държавата фунционира.
53
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига глупости!Такива кредити се раздават поне срещу палет всевъзможни документи. На всеки документ има подпис, и пр., обаче министъра щял да вика фирмите на разпит.Що ли не съм ген. дир на някоя такава фирма, да му пратя адвокатите на срещата.Ще има и такива ми се струва.
52
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гледна точкащо, според теб явно е по-добре е постовете да се заемат от необразовани гербави калинки с единствено изявени в г*з***не... таа гербава практика я гледахме 10+ години
51
7
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До 49. Глу.пак, разрухата от 10 години ли е или много отпреди това? Аман от долни манипулатори като теб, галошш.
50
10
 
6
 
! Отговори
моч преди 2 години
До Хххх....:) Благодаря , че показа същността си ! Историята има определения за индивиди като Вас уважаеми , които са далеч по-лиценеприятни от това да наречеш някой непознат "бас тун".Държавата на ББ и ГЕРБ не беше добра и бръкна в джоба и здравето на всички ни но , държавата на РР и компилацията от озверели кому няги + кресливи психо-фашаги + пошли чалгари разполагат единствено с потенциал да разруха и унищожение , краят е предизвестен-фалит и национална катастрофа ( по стар *** обичай )
49
12
 
7
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Жалко за големия специалист и Харвардски възпитаник да уволнява хора затова че не са се ввили при него! А и най обикновения човек знае , че банката отпуска кредити , не дели хората на наши и ваши . Не мисля че такъв ерудиран специалист не знае това или може би така са му наредили и той изпълнява! Жалко това напомня за 45 годишното минало на страната , когато неудобните ги отстраняваха!
48
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ГЕРБ искат доказателства за всяко твърдение на служебния кабинет, но калинките им отказват всякакви информация на граждани, журналисти и служебни министри. И после да не сме ги мразили и били много десни и демократични
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 54. А ти откъде знаеш каква точно е истината?
46
8
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Новоназначените, според този *** на снимката, били завършили престижни университети и имали богат опит на запад. Ами тогава кому .ура дирят в кирливата ББР за смешни заплати? Нещо не се вързват нещата.