Шофьор прегази умишлено мюсюлманско семейство в Канада

Четирима души са загинали, оцеля само едно дете
Обновена: 8 юни 2021 07:05 | 8 юни 2021 07:00, Ния Христова
61
Шофьор прегази умишлено мюсюлманско семейство в Канада
Снимка: Pixabay
Шофьор умишлено е блъснал с автомобила си мюсюлманско семейство в Лондон, провинция Онтарио в Канада, съобщава местната полиция, цитирана от РИА Новости. Четирима души са загинали.
 
Според информация на полицията, петчленното семейство е блъснато от кола. Един от тях е починал на място, а трима са починали в болница. Само деветгодишно дете е оцеляло, получило е сериозни, но не животозастрашаващи наранявания.
 
"Смятаме, че това е умишлена акция, нападението над жертвите се дължи на факта, че са мюсюлмани", каза шефът на градската полиция.
 
Със заповед на кмета града обяви тридневен траур и спусна знамената. "Имаше посегателство срещу мюсюлмани, срещу хората в Лондон и причинено от неописуема омраза", заяви кметът в изявление, публикувано в Tуитър.
 
Той отбеляза, че се е срещнал с представители на мюсюлманската общност, за да им изрази съболезнования и да ги увери, че могат да се чувстват в безопасност в града.
 
Канадският премиер Джъстин Трюдо призова за прекратяване на ислямофобията в Канада.

"Ислямофобията няма място в никоя от нашите общности. Тази гнусна и коварна омраза трябва да бъде спряна", написа правителственият глава в Tуитър. Той също така заяви, че е "ужасен" от новината и изрази солидарност с всички канадски мюсюлмани.

Полицията задържа шофьора на колата, 20-годишния местен жител Натаниел Велтман, който е заподозрян в умишлено удряне на пътя. Той е обвинен в четири убийства и един опит за убийство. Канадецът може да бъде обвинен в тероризъм, ако се докаже, че е действал от омраза към определена социална група.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
11
 
! Отговори
Вервам вииии... преди 2 години
Ахааа, да не би на автомобила на мюсулманското семейство да е имало огромен надпис - "Ние сме мюсулманско семейство, та белите канадци да се ориентират по-лесно кого да блъскат с колите си ? Интересна работа . Когато *** търчи с нож из града и коли хората - това е лична драма и акт на отчаяние , което ние , оцелелите от касапницата трябва да простим..... А когато бял човек , случайно блъсне кола на "правоверни" - това е расистка проява на злобни християни .... Басси удобнуту...
25
3
 
2
 
! Отговори
123 преди 2 години
А ти прелъстен и изоставен.Даже арабелите не те искат.
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бях в Торонто преди 2 години и съм удивен от всички нации който са превзели и тази държава. Срещат ни един клас деца, 10-на годишни, имаше много азиатчета, индиичета и черни, и само 2 бели деца. Тези мюсюлмани като отидат в друга държава и започват да се държат все едно всеки им е длъжен да ги носи на ръце, а и знаят как тънко да работят системата и да живеят на гърба на другите. Така е във всяка държава завладяна тихо от тази напаст.
23
3
 
20
 
! Отговори
123 преди 2 години
А какво да им обичам? Ти да си чел малко история ?Примерно за какви са ги вършили на балканите векове на ред, а в Испания 800 години, а Моголската империя?А копските християни?Робските пазари в тунис, обрязване момичета в северна африка?
22
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета коментарите и си давам сметка какви ислямофоби са българите. Убити са умишлено деца на пътя, но да оправдаваме шофьора, щото децата са мюсюлмански.. Осъзнайте се, българското общество е стигнало дъно!
21
5
 
32
 
! Отговори
123 преди 2 години
Проблема с мюсюлманите е че не се съобразяват нито с култура , бит и традиции на местните.Имат се за някакви завоеватели , а не за емигранти. Тия хора са спряли в 15-16 век.
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом са мюсулмани веднага се разбра че било умишлено , а в Париж или Лондон (ЮК) - първото което казват е че не е нарочно, после "не било сигурно" и след 3 дена се покрива случаят, и независимите журналисти , НИКОГА не казват на колко години са осъдени ядрените физици
19
2
 
12
 
! Отговори
любознателен преди 2 години
Ако е християнин и е получил шамар по едната буза, положил е смирено и другата си буза, а и под кръста третата си буза и четвъртата си и не са му останали повече бузи и е откачил? Ще го оправдаят ли?
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са по всички държави ,особенно са на уважение в еврогейския съюз
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я колко бързо го решиха, без съд и присъда. Сигурно шофьора не е чернокож. А иначе ако мюсулманин го е извършил се влачи случката с месеци докато се забрави. И убиеца е просто психически разстоен и оправдан и нахранен .
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости! Не виждам никакво доказателство подкрепящо тази теза.
15
1
 
35
 
! Отговори
Европеиден либераст преди 2 години
Как така нападенията срещу мюсюлмани са винаги цитирам "ислямофобия", "неописуема омраза", "нападение срещу мюсюлманската религия", "посегателство срещу исляма", а нападенията в Европа са просто терористичен акт. Албанецът във Виена стреляше по улиците от любов към Християнството и европейската цивилизация...
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно в Канада държавата още категоризира хората на мюсюлмани и други.Ако бяха нормални хора, щеше да е обикновен пътен инцидент.
13
18
 
1
 
! Отговори
шгшяи преди 2 години
До Пешевпешев с малко име защо да се извинят зщото из целият свят нападат мюсюманите затова ли СИРИЯ ИРАК ИРАН ПАЛЕСТИНА АВГАНИСТАН ЛИБИЯ СЕНЕГАЛ всичките прокудени от земите си и си тръгнал да искаш извинение 1989 българия прокуди 360 000 мюсюлмани някой извини ли се ако това ще ти е достатъчно аз се извинявам спи си спокойно като ги сънуваш децата и невинните хора които ги давят в моретата като търсят спасение и храна
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натаниел Велтман (фамилията е показателна за етноса) прегази умишлено 5-членно мюсюлманско семейство в Канада, а Москва наложи санкции на 9 високопоставени канадски властимащи в отговор на наложени по-рано санкции от Канада дрещу Русия. Захарова каза, че Кремъл ще продължи диалога с правителството в Отава, въпреки проявената злостна русофобия.
11
1
 
19
 
! Отговори
бла,бла преди 2 години
Значи, като е наобратно, човекът имал психически отклонения, обаче като блъснат някое мюсли, вече това се упоменава и се пише, че е нарочно. Мулти-култи няма да изкара повече от 10-15 години и ще си ... мамата по цял свят.
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво все отнякъде трябва да се започне
9
1
 
22
 
! Отговори
Пророка Мохамед преди 2 години
Как става винaги така, че видиш ли "нападението над жертвите се дължи на факта, че са мюсюлмани". Масово западните медии (а нашите копи/пействат) държат да изтъкват и насаждат умишлено мнението, че има вълна на омраза към "мирните" мюсюлмани. След стотиците терористични актове в Европа, Русия и Африка как една медия не написа "факта, че са били християни", или акт извършен от омраза към християнската религия?! Как някой не написа "имаше посегателство срещу християни" чак в Туитър постнал тъпака
8
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Исторически погледно християни са убили мноооого ама мноооого повече християни и мюсюлмани отколкото мюсюлмани са убили християни. Та ако погледнем случая в Канада кой какво печели? Никой нищо. Само страдание и загуба. 20 годишния ще лежи в затвора за глупост поне 25 години, и близките на загиналите ще страдат. Разбирам да имаше някаква далавера от това.
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега в Канада ще бъде обявен свещения Джихад в името на единствения бог - Аллах.И стотици християни ще загинат след няколко атентата в църкви, заведения за публично хранене и музей. Ето това е миролюбивата религия!