Голяма е вероятността Ериксен да не играе повече футбол

Такива са законите на Апенините
Обновена: 13 юни 2021 16:27 | 13 юни 2021 16:04, Анисия Иванова
59
Голяма е вероятността Ериксен да не играе повече футбол
Снимка: БГНЕС

Голяма е вероятността Кристиан Ериксен да не играе повече футбол. Както е известно, халфът колабира в края на първото полувреме на мача от Евро 2020 между Дания и Финландия.

29-годишният футболист се свлече на терена, а според различни информации сърцето на Ериксен е спряло за цели пет минути, преди лекарите да го върнат към живот. Звездата на "червения динамит" бе изнесен на носилка и откаран в болница. Състоянието му вече е стабилно.

Още по темата

Ериксен обаче почти сигурно повече няма да може да играе за Интер, с който стана шампион през този сезон. Както и в друг италиански клуб. Такива са законите на Апенините.

Според д-р Скот Мъри, един от водещите кардиолози във Великобритания, Италия е сред най-добрите държави в сърдечната грижа.

"Това може би е краят на кариерата му. Италианците не позволяват на хора със сериозни сърдечни проблеми да взимат участие в каквито и да е спортове. Такъв е законът там. От дълго време политиката им е такава. По този начин са свалили смъртните случаи поради сърдечни проблеми в спорта от над три до под един процент", заяви д-р Мъри пред Daily Mail.

Още за спорт четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това се получава след рязък спринт,когато футболистът рязко спре.Доктор Купър, който е идеологът на бягането за здраве препоръчва след бягане да не се спира веднага, а да се продължи бягането в леко темпо.Щото имало много такива случаи като на Ериксен.
27
1
 
18
 
! Отговори
Лаик преди 2 години
Моите почитания - Ериксен вчера имаше нов рожден ден . . . . Бъдете здрави !!!
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имал е стоп на сърцето. Нямал инфаркт, миокардит, тромб, нямал нищо. Късмет, че не е бил сам вкъщи.
25
5
 
3
 
! Отговори
Ммм преди 2 години
До Нумеро 18 Бягъл 6,5-7,0 километра за 45минути не се изхвърлял чак толкова.
24
0
 
13
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
До 22Глей си работата, тва не е лека атлетика! Във футбола има схеми и стратегии, които иэискват и мисъл.А, мисълта й трябва много енергия, не е като да си кpaвa с рало.
23
10
 
20
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
14...,почакай 12 месеца и пак ме питай. Ваксаните вече почнаха да заразяват околните. Ако миналата година болниците бяха празни, а режима ни убеждаваше в обратното, то се поинтересувай как е след ваксата. Кога е било, Юни да има пик на респираторни/говоря за страните с голям % убодени/Какво е РАЗЛИЧНОТО спрямо предходни години. В Италия започнаха да дупчат децата от 1во чосло... вече имат ПИК на скоротечни левкемии. Защо в дадения случай да не предположим за постваксинален тромб...??
22
0
 
20
 
! Отговори
Живеещ в Дания преди 2 години
Току що от датските новини. Добре е, няма никакви отклонения от изследванията му. Няма спомен за случилото се, първото което питал е как се чувстват съотборниците му?
21
9
 
13
 
! Отговори
Няма Как преди 2 години
КОВИДО и Ваксините не Прощават!
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"За мен едвали ще признаят, че ги зобят но е очевадно." - Еха. За кое? Че бягат със средна скорост по 9-10 км в час?
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21Политиците им дават пари за да ги избират на избори после. Ако закрият ЦСКА или Левски, ще съборят БФС. Лудогорец се издържа с пари които не се внасят в бюджета.
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олеле - абсолютни слабаци и мърчеливи чичаци сте ... 10 километра за 90 минути, с голяма пауза по средата, са НИЩО за редовно трениращ и добре хранещ се човек, който е с правилните гени.
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17 - Нито ЕС, нито полотиците от ЕС наемат футболисти, за да им дават заплати и да ги правят милионери. Ако има някой политик, който притежава дялове от отбор, може ид а го извъртиш на там, но нека не приказваме глупости!
16
0
 
19
 
! Отговори
Ммм преди 2 години
И доколкото за Ериксен му пожелавам да се възстанови на пълно. За мен е приключил с със спорта, рискът да стъпи отново на терена е голям, здравето е преди всичко.
15
5
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Който не е играл футбол, той не энае эа кво натоварване става на въпрос! Няма мисъл, всичко е хаотично и много бърэо, сякаш някой друг те эадвижва!!
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ммм - Стига си мънкал. Повечето топ атлети не са "норамлен организъм", защото са спечелили от генетичната лотария, като за начало. Освен то 10-13 километра за 90 минути, с доста паузи и кратки спринтове, не е точно извън възможностите на човешкото тяло. Та аз всяка сутрин тичам по 6.5-7 километра за 45 минути, а определено не съм трениращ футболист. Може би ... мммм... да си дадеш малко зор ли?
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Анонимен 7ЕС и политиците ги направиха милионери като им дават заплати.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Втори инфарт ще го довърши.
11
4
 
23
 
! Отговори
Ммм преди 2 години
Лекарите да кажат, с какви препарати ги тъпчат да тичат като, коне по 10-13 километра на мач и в повечето случаи на спринтове. Това нормален организъм едвали ще го понесе. Как се възстановяват в сгъстен цикъл само с храна мммм не съм сигурен. Като сметнем те не се възстановяват само от мачовете, имат и много тежки тренировки. За мен едвали ще признаят, че ги зобят но е очевадно. Гледам нашите национали с Франция, нашите на почивката бяха капнали и то Франция без да си дават зор.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Койчо - Ок, Койчо, изчадие гнусни - кажи ми бате, шооооо никой друг от всички мачове, не му стана каквото и да е?
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10Не е точна наука и зависи много от физическото състояние на пациента. Сърцето му може и да е блокирало, но все пак е атлет от световна величина и това помага за останалото.