Северна Корея твърди пак: Нямаме случай на COVID-19

Пред СЗО КНДР заяви, че е тествала 30 хил. души
22 юни 2021 13:32, Нели Христова
36
Северна Корея твърди пак: Нямаме случай на COVID-19
Снимка: БГНЕС

Северна Корея заяви пред Световната здравна организация, че е тествала над 30 000 души за коронавирус до 10 юни, но все още не е открила нито една инфекция, съобщава AP, цитирана от The Guardian.

СЗО заяви в мониторингов доклад във вторник, че данните от тестовете на Северна Корея включват 733 души, които са били тествани през периода 4-10 юни, от които 149 са с грипоподобни заболявания или тежки респираторни инфекции.

Експертите широко се съмняват в твърдението на Северна Корея, че не е имала нито един случай на COVID-19, предвид лошата здравна инфраструктура и порестата граница с Китай - нейния основен съюзник и икономически спасителен пояс.

Определяйки своите антивирусни усилия като "въпрос на национално съществуване", КНДР забрани на малкото туристи да влизат в страната, изхвърли дипломати и строго ограничи трансграничния трафик и търговия. Самоналожената блокировка доведе до допълнително натоварване на икономика, която вече е разбита от десетилетия на лошо управление и осакатена от санкциите, наложени от САЩ, по програмата за ядрено оръжие на страната.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун по време на политическа конференция миналата седмица призова служителите да се подготвят за продължителни ограничения заради COVID-19, посочвайки, че страната не е готова да отвори границите си скоро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
9
 
! Отговори
Селянин преди 2 години
Питат Амишите защо нямат ковид заразени, а те отговарят: "Ами ние нямаме телевизори..." Та така...
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В същото време в Белгия несъгласните с политиката на правителството по отношение на ковид-19 ги убиват, но нито ред в демократичните свободни медии, загрижени сме за Северна Корея.
9
2
 
10
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Защо ли му вярвам..., защото там имат заболели от ГРИП, за разлика от нас...За ковидйдЕотите ще поясня... ще призная вороЗо ви само след изпълнение на постулатите на Кох, както е било ВИНАГИ през последните 200 години...
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами няма. Как да отчете нещо, което не съществува. Освен Ким, покойния Президент на Танзания и Президента на Тюркменистан се оказа, че всички останали са едни пионки на световните хомофоби с режисираната им пландемия.
7
7
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
По-лошо. Не само вярват, ами си и мечтаят да живеят като тях. До такава степен са деградирали хората в България.
6
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така беше и при нас по комунистическо време. Нямаше самоубийства, наркомани, престъпност.Друго си е като всичко се потулва. Живее се по спокойно.
5
5
 
11
 
! Отговори
айде бе преди 2 години
Хората децата си инжектират с експериментални препарати, вие за северна Корея се притеснихте.
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли някой, който да им вярва за каквото и било!
3
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те ги лекуват болните си. Инжектират ги с 9мм в тила
2
6
 
4
 
! Отговори
Тестер преди 2 години
Тествали са ги с най-добрите севернокорейски тестове - PCR, кръвен и бърз антигенен. Готови са и с 2 милиарда дози високоефективна севернокорейска ваксина в случай на нужда. Съдържанието на всички тестове, а и на ваксината, е комбинация от чиста морска вода от жълто и японско море в патентовано съотношение.
1
2
 
14
 
! Отговори
Ми преди 2 години
то си е тяхна работа бе! Стига реване на чужд гроб!