Скандална видео игра праща Хитлер в Рая или Ада

Играта показва усилията на Хитлер за формирането на "арийска раса"
11 юли 2021 13:00, Ния Христова
16
Скандална видео игра праща Хитлер в Рая или Ада
Снимка: Pixabay
Игра за мобилни телефони позволява на потребителите да "съдят" известни исторически личности. Играта предизвика реакция сред еврейските групи в Австралия, особено поради факта, че съдържа персонаж на Адолф Хитлер, пише "Дейли Мейл Австралия".
 
Приложението, озаглавено "Съдният ден: Божи ангел. Рай или Ад?", вече е било изтеглено повече от милион пъти в Google и Apple.
 
Потребителите на играта могат да решават съдбата на различни исторически личности. Те избират дали да ги изпратят в рая или ада, въз основа на това, което са направили през живота си. 
 
Един от персонажите, които се съдят, е лидерът на нацистка Германия и диктатор Адолф Хитлер. В играта той е показан, застанал пред килия, пълна със затворници, и информира потребителите, че "е събрал и убил милиони в концентрационен лагер". 
 
В друга сцена Хитлер „кара танк“, а в трета държи бебе със сини очи и руса коса, с надпис, обозначаващ усилията му да формира „арийска раса“.
 
Председателят на Комисията за борба с клеветата Двир Абрамович каза: "Тази игра доказа, че сме достигнали ужасно падение и че злоупотребата с Холокоста не може да бъде по-вулгарна."
 
"Няма нищо смешно и забавно в чудовище като Хитлер, отговорно за унищожаването на 6 милиона евреи, включително 1,5 милиона деца", каза още той, цитиран от БГНЕС.
 
Абрамович призова Google и Apple "незабавно да изтеглят унизителната игра от своята платформа и да се извинят", заявявайки, че не разбира причината, поради която играта е била одобрена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
АноНимеН преди 2 години
Като е тръгнало така нека да се забранят и игри, в които се използват имената на големите сили като САЩ, Русия, Ирак и т.н. и т.н. Да се забрани и всичко, което включва Бог и Дявол, Ангели и Демони ... В една от най великите игри - WoW трепаме малките хора (джуджета).. Това не е ли пак вид расизъм спрямо тях? Аз съм Таурен и ходя и трепам хора(бели, черни, китайци, еврей) джуджета, овце, крави... с какво това е по различно?
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой разцъка ли га игрицата?
12
0
 
1
 
! Отговори
Getting ready mafaka преди 2 години
С тия цифри накрая ще се окаже , че Хитлер е спасил земята от пренаселване .
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най голямата грешка на Хитлер , че напада СССР. Заедно с Сталин можеха да направят много и сега светът щеше да е без САЩ и Англия
10
1
 
27
 
! Отговори
123 преди 2 години
Интересно защо от времето на древен египет до днес все са гонени и мразени?
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евреите всяка година пробутват все нови лъжи, от тоя "холокост" колка станаха жертвите дето всяка година се увеличават? 100 милиона, 200 милиона или станаха вече един милиард?
8
0
 
18
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
И какво е скандалното в играта?
7
1
 
25
 
! Отговори
Тео преди 2 години
Амиии ... няма проблем! Да сложат в играта и Давид Бен Хурион, един път пред оградите на ивицата газа, на фона на клип, показващ как еврейски войници екзекутират показно завързани палестинци, и след това на фона на израелския флаг в Йерусалим, казвайки - направих еврейската държава, натиквайки коренното население в лагери, ама държавата ми е супер - и ще са квит! И единия и другия ше бъде съден. Ама да не се окаже, че резултатите не са по вкуса на богоизбраните!
6
1
 
22
 
! Отговори
ай стига де преди 2 години
Изобщо не играя игри, но щом искат забрана ще видя за какво става дума. Тези взеха бетер геюювете и разни подобни да са все онеправдани. По тяхната логика да забранят и вицовете за еврей, разни филми и книги. Нали вече сме виждали забраните до къде водят!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А с Иван Костов игра?Стои си в играта и казва:да крада или да не крада,това е въпроса.
4
4
 
35
 
! Отговори
Величие преди 2 години
Най-великият човек в света, след Исус Христос е Адолф Хитлер.
3
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи забранете да се говори и за американци - избиха 2 континента хора!!! За индианския геноцид ще чуем ли някога?
2
3
 
23
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 2 години
Демокрация. Едни рисуват карикатури на Мохамед, други правят игри с Хитлер.
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали Хитлер, дали Ковид, все тая.