"Луфтханза" - от "дами и господа" на полово неутрални обръщения

Новата политика постепенно ще бъде въведена по всички авиолинии
13 юли 2021 14:56, Елка Василева
113
"Луфтханза" - от "дами и господа" на полово неутрални обръщения
Снимка: архив, БГНЕС

Най-голямата европейска авиогрупа "Луфтханза" съобщи, че пенсионира обръщението "дами и господа" от поздрава към пасажерите на борда на самолетите и ще го замени с полово неутрални алтернативи.

Говорител на германската компания заяви пред Франс прес, че решението има за цел да накара всички пътници да се чувстват добре дошли, включително тези, които не се идентифицират като мъже или жени.

"Екипажите са инструктирани да изберат поздрав, който да включва всички пасажери", каза говорителят. Сред вариантите са "скъпи гости" или просто "добро утро/добър вечер".

Новата политика постепенно ще бъде въведена във всички авиолинии в групата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
28
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Бойкот на Луфтханза! Стига джендъризъм! Заради няколко миризливи , олющени ауспуха, да се побъркваме ние, нормалните! Не на обратните, затвор за ***.далска пропаганда! Иначе става като в САЩ - събарят паметници на достойни бели хора, следващата им крачка ше са репресии над хетеросексуални бели хора!
52
6
 
8
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
аз се чувствам тигър, та значи да очаквам на борд като стъпя да ме поздравяват с : ооо Тигре Тигре :) иначе ЛУфтханса са много печени, от 5 години само с тях летя, обслужванто и ме отлично, имат безплатно ядене еи пиене на борд, е вярно само бира и вино имат това не ми пречи да жмуцвам по 5-6 бирички и няко друго винце докато трае полета...
51
8
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Германците са разрушителите н държавността в ЕС-Държавите и нямат нито чест,нито достойнство да бъдат член на Съюза. Германците са лъжци! Германци и руснаци вървят заедно към обединение...обединение,което ще бъде фашистко и нацистко спрямо останалите държави. Германия,Турция,Русия и Израел унищожават вичо свято в Европа.
50
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На сексиската национална държава и се вижда краят, нали. Това Наполеоново извращение, наречено национална държава, ще ритне камбаната. Едните имаха полово разпределение да стоят до печката вкъщи с цял куп забранени професии само заради пола си, другите бяха полово разпределяни в патриотични индоктринационни центрове, наречени казарми, за да *** с чест и достойнство за милите си татковини, отново само заради пола си. Аре сиктир бе, наполеонковци смотани.
49
0
 
30
 
! Отговори
Наков преди 2 години
Отврат !!!!На къде отива този свят ?
48
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, тези които не се чувстват като мъже и жени, като какво се чувстват?
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Млад пенсионер.Точно така, ще можеш да се пенсионираш по-рано, по-точно сексизмите се заличават постепено в законодателството. И размерът на пенсията ще зависи само от вноските, които човек е правил. Остана да се махне и изискването за 3 години по-голям минимален осигурителен стаж при мъжете. Но това не е проблем, ако се пишеш жена. И друг позорен текст няма да те лови - нещо от типа "На задължителна военна служба подлежат мъже на възраст...".
46
0
 
16
 
! Отговори
Друг Млад Пенсионер преди 2 години
До Млад ПенсионерПиши се и черен, щото и расата е по самочувствие. Ще ти обърнат още по-голямо внимание
45
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Говорител на германската компания заяви пред Франс прес, че решението има за цел да накара всички пътници да се чувстват добре дошли, включително тези, които не се идентифицират като мъже или жени.".............................. И решението е да накарат всички мъже и жени на борда да не се чувстват "добре дошли" за да може да се чувстват така само джендерите? Що за куха либерастка кратуна го е мислила това, нямаше ли да е по-логично да добави още едно обръщение след дами и господа?
44
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"решението има за цел да накара всички пътници да се чувстват добре дошли, включително тези, които не се идентифицират като мъже или жени."Да, но тези, които са мъже и жени няма да се чувстват добре дошли на борда!
43
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 44 Извинявай много, ама древните гърци са измислили секса. А древните римляни са го разнообразили... като са добавили в него и жената!Ти ми говориш за край на цивилизацията. Освен ако не зачеркнем всичко преди нас и да започнем начисто, а?Още древните римляни са носели полички, панталоните са измислени много по-късно.Сега май отново ще виждаме все по-често мъже в поли.Цивилизацията ще се развива, но нас няма да ни има. Не се мисли за вечен!
42
0
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Тука край мен "некои личности" са тръшкат:..-"На къде върви тоя свят?!..Какво ще стане след десетина-петнадесет години с нас-нормалните?!"..Викам им:..-Споко,децо!..ПРЕДИМСТВОТО е на ВАША страна!...За сега гледайте с насмешка на дивотиите по света,но знайте,че те/дивотиите/ НЯМА КАК да продължат вечно!...Ще дойде момент,когато "Колелото ще се обърне" и ако вие успеете да запазите себе си до тогава,светът ще бъде ваш.../важи не само за тия около мен!/
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Meine Damen und Herren willkommen an Bord!
40
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази планета има нужда от един голям метеорит....
39
1
 
21
 
! Отговори
К6 преди 2 години
Края на една цивилизация
38
1
 
46
 
! Отговори
Млад Пенсионер преди 2 години
Абе аз мога ли да се пиша мадама в НОИ и да се пенсионирам 3 години по рано? Много ще се разстроя ако ми откажат и накърнят чувствата ми и половата ми алтернатива. И едно дело ще отнесат в Страсбург, за още една пенсия да изкарам...
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От утре ще поздравяват с полово неутралното Fick dic!
36
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време още, по времето на бай Тошо, по телевизията се обръщаха към всички със "Уважаеми телевизионни зрители". Тогава изобщо не бяхме чували за трети и четвърти полове. По радиото съответно бяхме "радиослушатели".Мисля че и на немски е така. Дами и господа вече много рядко се използва така или иначе.Не виждам да има голяма драма. Дами и господа са казвали още от времето когато мъжете са носели цилиндри на главите а жените са били с рокли до глезените.
35
0
 
23
 
! Отговори
от парада преди 2 години
а към децата как ше се обръщат ?
34
0
 
25
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Или може би вместо "дами и господа",едно простичко..:-"Абе,ей,шшш,алоу,затегнахте ли коланите?"