Пуснаха от ареста Димитър Георгиев, бившия шеф на ДАНС

Той бе заподозрян в бракониерски лов
Обновена: 22 юли 2021 06:40 | 21 юли 2021 20:29, Нели Христова
58
Пуснаха от ареста Димитър Георгиев, бившия шеф на ДАНС
Снимка: БГНЕС

Пуснаха от ареста бившия шеф на ДАНС. Димитър Георгиев беше задържан за бракониерство, научи NOVA. Той бе арестуван край Симитли, заедно със собственика на футболния клуб „Витоша”, известен като „Бистришките тигри". Задържан бе и още един действащ служител на Държавната агенция "Национална сигурност". Всички арестувани вече са освободени.

Малко преди полунощ снощи Димитър Георгиев, заедно с още четирима мъже, сред които действащ служител на ДАНС и горски стражар от Симитли, се спускат с джипове от високопланинското село Сушица към село Полена.

Спира ги полицейски патрул, а при претърсването в единия джип е намерен труп на диво прасе. Извикани са горските служител, които установили, че мъжете не разполагат с никакво разрешително за отстрел.

„Получих обаждане от директора на „Държавно горско стопанство Симитли” в 02.55 ч., че органите на полицията са задържали нарушители, които са бракониерствали”, каза Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП.Петимата мъже бяха задържани във Второ районно в Благоевград. Иззети са 4 пушки, 2 заглушителя и 215 патрона. От прокуратурата обаче обясниха, че не могат да повдигнат обвинение на никого, тъй като е нужна балистична експертиза, която да покаже изстрел от коя пушка е убил прасето.
 


58
Още от САЩ
Бил Клинтън отказал среща с кралицата, за да е турист във Великобритания
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Всички закони са правени за нарушители,сега ще изкарат,че някой е сложил свинята в багажника и те не знаят...
51
1
 
4
 
! Отговори
карачанаков преди 4 дни
СИГНАЛ ДО Б.РашКУХ : ЕДИН ми каза че един шеф на РПУ не дал път на една мравка с което е нарушил поговорката ДОБРИЯТ ЧОВЕК И НА МРАВКАТА ПЪТ ПРАВИ.Кое е това РПУ и кой е този шеф ще Ви кажа ДРУГ ПЪТ. И още има обосновано предположение че е симпатизант на една партия тъй като на простира в дома му имало фланелка с някаква снимка.Вярвам че ще бъдете безкомпромисен и този да си получи заслуженото.
50
0
 
4
 
! Отговори
Илюминат преди 4 дни
В Белене има непокътнат канал на мафията, като един от небезизвестните е Бисер Георгиев(ГЪСКАТА). Известен бракониер, военнослужещ със солидни връзки в ИАРА, Гранична Полиция и Поделение 28880.
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
продължение от 51 А ОСТАНАЛИТЕ ДВАМА? - ОТ КОЙ КЛУБ СА?? Хайде поркуроре главен си не хвърляй каскета, а ги дай на съд.
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Димитър Здравков Георгиев - ТИПИЧНА КАТИЛИНКА-КАЛИНКА ИЗДИГАНА ОТ ВЪЛНАТА НА ДЕКОРАЦИЯТА СЛЕД 1989г , ПОДДЪРЖАН В КАРИЕРАТА ОТ БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ, НАПУСНАЛ ПРИ ОРЕШАРСКИ 2014, НАЗНАЧЕН ОТ КЛЪВНЬО РОСКО ПРЕЗ 2015 ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДАНС. ОСВОБОДЕН НА 26.05.2021 С УКАЗ НА ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ. АХ, БИСТРИШКИ ТИГРИ - КАК ЗА ЕДНА НОЩ СТАНАХТЕ БИСТРИШКИ МИШКИ - Георгиев, президентът на ФК и футболист от ФК служител в ДАНС задържани след бракониерство на диво прасе.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
НОЩНИЯТ ЛОВ НА ДАНС - ТАКИВА ДАНСАДЖИИ СЪМ ВИЖДАЛ ОЩЕ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ. С ДЖИПОВЕ И ДЖИГИТСКА СТРЕЛА - ДЖИПА КОВЕ, ДЖИГИТА СЛИЗА И СТРЕЛЯ СКОРОСТНО, СЛЕД КОЕТО ДЖИПА ПРОДЪЛЖААВА. НА 1 - 1,5км СБОРЕН ПУНКТ С ХЛАДИЛЕН КАМИОН ЗА УЛОВА. РАЗЛИКАТА Е, ЧЕ СТАВАШЕ ПРЕЗ ДЕНЯ. КАКТО СЕ КАЗВА - НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО, ДЕТО Е ТЕКЛО ПАК ЩЕ ТЕЧЕ.
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"Никакви документи" е странна формулировка за пред публика. Дивото прасе към момента не е забранено отбран отстрел. Не зная да има ограничения за това в коя част на денонощието е извършен отстрела. Чувал съм че се иска разрешително от горското, но в групата има служител на службата, и липсата на бележка, е само административно нарушение, а не бракониерство. Отдел о на това, в близост има и ловно стопанство, в което може и платен отстрел да е възможен. Иначе останалото е медийна манипулация.
45
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 дни
Кога България ще бъде почистена от всичките комунистически "служби"!?Нещастна България..
44
3
 
9
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 5 дни
И Тиквата беше назначил този да следи за спазването на законите в България .Сега разбирате ли , защо всичко герберско трябва да бъде изчегъртано
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Какъв пореден чутовен успех на каскетатурата.
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Гешев пак се изяви и пусна за липса на доказателства. Значи, 3+ човека са се организирали за бракониерство и са задържани с убито прасе. Това е ОПГ заради броя участници и извършено престъпление. Прекият убиец на прасето и организаторът просто са за идея по-висока присъда, другите са съучастници и при наличните доказателства.
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Това значи ли че ние обикновенните хора сьщо можем да бракониерстваме безнаказано
40
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Много долнопробно. Ако съм на мястото на Георгиев ще ви съдя до дупка, че ми разгласяват името. Има презумпция за невиновност и трябва да се спазва. Той вече не е публична личност.
39
2
 
12
 
! Отговори
Чичо преди 5 дни
Прасето е убито от руснаците.
38
4
 
11
 
! Отговори
До Анонимен преди 5 дни
Дрогарю престъпността се бори в зародиш, като ги удариш през пръстите за нещо по-дребно, за едро няма и да си помислят. Макар че в случая тея са тежко въоръжени с джипове - напро бригада за поръчкови убийства.
37
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Мдааа, ей така се бори престъпност. След дамаджаните с ракия дойде ред и на мезето. Браво Рашков, виден борец с тежките престъпления 🤣
36
18
 
5
 
! Отговори
Румен Пликов преди 5 дни
Чиста политическа поръчка на Румен Радев за справяне за неудобни.И как пък не арестуваха Пламен Узунов досега за пликовете, които носи в президенството, а се занимават с измислени истории?
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
На гладкоцевна, обикновена ловна пушка няма как да сложиш заглушител... тези са били с нарезни ловни карабини и сигурно е имало оптика, за която не се споменава ;)
34
4
 
23
 
! Отговори
Ефекта Марешки преди 5 дни
Хе-хе, ако тиквата беше на власт нямаше въобще и да си помислят да ги арестуват, но сега нека наградят и повишат служителите които са задържали тези шопаpи.
33
1
 
18
 
! Отговори
USA преди 5 дни
ПРАСЕТО СЕ Е САМОУБИЛО !