В Китай милиони са "под ключ" заради щама Делта

Властите блокират квартали и карантинират хора
2 авг 2021 12:00, Анисия Иванова
34
В Китай милиони са "под ключ" заради щама Делта
Снимка: БГНЕС

В Китай милиони хора бяха затворени в домовете си в понеделник, когато страната се опитва да ограничи най-голямото разпространение на коронавирус от месеци с масови тестове и ограничаване на пътуванията, предаде АФП.

Китай в понеделник съобщи за 55 нови локално предавани случая на коронавирус, като огнището на бързо разпространяващия се вариант Делта достигна над 20 града и повече от дузина провинции.

Местните власти в големите градове, включително Пекин, вече са тествали милиони жители, като същевременно отцепват жилищни райони и поставят близки контакти под карантина.

Централният град Джуджоу в провинция Хунан нареди на над 1,2 милиона жители в понеделник да останат вкъщи под строго блокиране през следващите три дни, тъй като се провежда общоградска кампания за тестване и ваксинация, гласи съобщение на властите.

"Ситуацията е все още мрачна и сложна", казаха властите в Джуджоу, цитирани от БГНЕС.

Пекин преди това се похвали с успеха си да намали случаите в страната почти до нула, след като коронавирусът се появи за първи път в Ухан в края на 2019 г., което позволи на икономиката да се възстанови.

Но най-новото огнище, свързано с Нанджин, където девет чистачи на международно летище са дали положителен тест на 20 юли, заплашва този успех с повече от 360 случая, регистрирани през последните две седмици.

Длъжностните лица спешно търсят хора, които наскоро са пътували от Нанкин или Джандзяджие и призовават туристите да не пътуват до райони, където са открити случаи.

Междувременно Пекин блокира влизането в столицата на туристи по време на пиковия летен ваканционен сезон.

Само „важни пътници“ с отрицателни тестове ще бъдат допуснати да влязат след откриването на няколко случая сред жители, които са се завърнали от Джандзяджие. Висшите градски власти призоваха в неделя жителите "да не напускат Пекин, освен ако е необходимо".

Столичният квартал Чанпин заключи 41 000 души в девет жилищни общности миналата седмица.

В понеделник бяха съобщени нови случаи в популярната туристическа дестинация Хайнан, както и в опустошената от наводнения провинция Хенан, съобщиха националните здравни власти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
В Китай действат решително и пак ще намалят случаите до нула.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стреляйте на месо
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това зло дойде от там. Да ги затварят и да не ги пускат!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехооо ама защо тук няма никви мерки ехоо има ли живи
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук в таз територия до последно ще се заблуждаваме че няма такова нещо и ще падаме по улиците като круши ужаст
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз още не мога да повярвам че има хора които си мислят че това с вируса е измислица ходете по болниците и ще видите какъв е мор
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми взимат мерки и ще се оправят а тук влобще няма държава и яко ще се мре
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми те великите китайци така правят - ако в някой жилищен блок има болен турят ключа на целия блок и до тук. Кой оживее - оживее.
21
2
 
2
 
! Отговори
до 22 от славянин преди 2 години
Ами за вярващите в ''страшно страшния'' вирус и ''страшно страшната пандемия'' фашистките репресивни мерки може и да са адекватни, но за нормалните хора, които не виждаме никакви признаци на каквато и да е ''пандемия'' около нас такива мерки са напълно ненормални! Всичко се свежда до психическата ненормалност или нормалност! Сега разбра ли!?
20
0
 
5
 
! Отговори
до 23 от славянин преди 2 години
Като кажа нещо против вожда у нас, не отивам в концлагер, а ако критична маса кажем нещо против вожда, вождът може и да сдаде властта! Такова нещо в ''демократичен'' Китай и северна Корея не може да стане!
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фъндъчката ни тъпче нас в градския транспорт за да е сигупно, че народа ще се изпонатръшка. Никой вече не дезинфекцира никъде.
18
4
 
3
 
! Отговори
Ковид 19: преди 2 години
До Светозар: И какво им е лошото на справянето бе, т*ъ*п*а*н? 55 нови случая на 1 400 050 000 души население знаеш ли колко процента са... или кухата ти лейка не може да сметне? Кактън от ц*ър*ву*ли като теб!
17
1
 
5
 
! Отговори
Оппа! преди 2 години
Затварянето и криенето са до време. Винаги ще има пробиви. Това само удължава агонията. Сега, когато другите се оправят, Китай тепърва започва с глупостите. :-)
16
14
 
2
 
! Отговори
Витанов преди 2 години
Ето такива мерки са нужни в България. А не тия измислени ваксини, които крият реална опасност за живота. Рашков и Кацаров да се сещат навреме.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе..Един път се вързах на цирка им и театралното изкуство по улиците им. Втори път не! Да си правят квото искат.
14
2
 
15
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Само при ДИКТАТУРА хора могат да търпят това!!! Испанският грип дори е бил овладян единствено с маски и хигиена!!! Очевидно Световните играчи са взели курс за драстично намаляване на Човечеството.
13
1
 
4
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Питам Караянчева вече знае ли столицата на Китай и виетнам.той Боко правилно я нарече ***, а тя как му се нагажда и усмихваше.наистина е такава
12
4
 
8
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Русофилите, дето провъзнасяха Китая, колко добре се справят, нещо не се чуват. Що тъй ?
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кетайщини... пак стария изпитан метод.
10
1
 
11
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Неслучайно преди около век Учителят Дънов е казал че: ''в бъдеще животът в големите градове ще стане непоносим и хората ще започнат да ги напускат и да се заселват сред Природата на групи според хармонията помежду им''! Казал е също, че ''няма по-вредно място за живот от многоетажните сгради'', затова е посъветват хората за в бъдеще да не строят къщи по-високи от ''етаж и половина'', защото ще има и много катастрофални земетресения, от които хората ще си загубят съня!