Протест срещу ограниченията на нощния живот в Нидерландия

Шествията преминаха с музика и танци
12
Протест срещу ограниченията на нощния живот в Нидерландия
Снимка: БГНЕС

Десетки хиляди хора се включиха вчера в протести срещу ограничаването на нощния живот в Нидерландия, предаде БТА като цитира ДПА.

Диджеи и музиканти призоваха за отмяна на ограниченията. Протести имаше в Амстердам, Хага, Грьонинген и Маастрихт. Шествията под надслов "Пуснете ни звука" преминаха с музика и танци.

Клубовете и дискотеките в Нидерландия получиха разрешение да отворят в края на юни, когато бяха разрешени и фестивалите. Ограниченията обаче бяха наложени отново в средата на август, когато броят на заразените с коронавирус се увеличи.

Забраната за дейността им е в сила до 1 ноември.

"Трябва да се застъпим за събитийната индустрия, която е затворена от година и половина", заяви на уебсайта си организацията "Пуснете ни звука". Тя добави, че това е за доброто на "всички 101 000 души, които работят" в този сектор.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: протестНидерландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
BatSot456 преди 2 години
Наркотиците им са малко.
10
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Хората си искат нощните секс подвизи...
9
1
 
2
 
! Отговори
До анонимен 3 преди 2 години
То и тук няма задължителни ваксини! Ти откъде пишеш? Или просто нещо те сърби да напишеш...
8
0
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
А? Те всички медии трябва да са неадекватни, защото всички така са разбрали. Че и протестиращите така разбрали. Неадекватници такива
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестът беше срещу високите цени на имотите, не срещу Ковид мерките. Но се радвам колко са неадекватни българските медии и искат да всяват паника...
6
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фарма мафията накрая да не висне по дърветата XD
5
12
 
11
 
! Отговори
Мичмана преди 2 години
Наркокартелите имат силно лоби и в Нидерландия и в България.АнтиКовидМерките силно ограничават продажбите на дрога по барове,клубове и фестивали.За това е целият този вой,ограничаването на правата е само параван,става въпрос за бизнес за милиарди,здравето на хората е последното нещо което интересува търговците на смърт!
4
27
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По света всички правителства са много загрижени за здравето ти и искат да те ваксинират и да ти ограничат правата, ако обаче ти не си много съгласен и решиш това не съгласие да го изразиш като протест, то полищията много здравословно ще ти пусне газ и ще те натупа, м да много са загрижени за теб!!!
3
3
 
14
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Нидерландците имат силно развита диско и фестивална култура. Самата "музика" е гола-вода, но те така си обичат - едно синьо хапче, шише вода, бургер и фиу-фиу...
2
29
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БАРОВЕ ДИСКОТЕКИ, КЛУБОВЕ И ДРУГИ НОЩНИ ИЗВРАЩЕНИЯ СЕ ЗАТВАРЯТ В 23 ЧАСА И ТОЛКОЗ. САМО ЗА ЛЕТНИЯ СЕЗОН МОЖЕ ДА СЕ ОБСЪДИ ДАЛИ ДА РАБОТЯТ ДО 1 ЧАСА ПРЕЗ НОЩА
1
2
 
24
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Бийте са не са карайте :)))